Istanbul (Anadolu) Hafif Off Road parkur tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mel75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,327

Mel75

Ana Kamp
Yer
Istanbul
Merhabalar,

Standart Subaru outback ile ufak ufak denemeler yapmak istiyorum. Pendik'teyim. Katılmak isteyen olur mu? Hiç tecrübem yok, biraz bilen birisi olsa yanımızda fena olmaz. Dağda belde kalmayalım.
Parkur tavsiye eden olursa da sevinirim.
Selamlar,
Melih

Sent from my iPhone using Tapatalk

Etiketler
Ynt: Istanbul (anadolu) Hafif Off Road Parkur Tavsiyesi

Merhaba Melih bende yeni üyeyim. Bedede freelander var bazen ömerli çevresinde temkinli olmak şartı ile gezilere çıkıyorum. Bir arkadşımda da aynı araçtan var. Bazende beraber çıkıyoruz. Ömerli çevresi hafif offroad için uygun yerler diyebilirim.

20140530_172108.jpg

ömerli dediniz, geçen sene bu zamanlar geldi gözümün önüne,
ne günlerdi,
küçük başlangıçların merkezi...

ufakta olsa geziler yaparsanız bu grupta paylaşmak isterseniz, size katılmak isteyen mutlaka çıkacaktır,
böyle böyle offroad a geçiş yaparsınız.

hazır nick daş arkadaşınızda var bknz ben :smiley:

Erhan_freelander' Alıntı:
Merhaba Melih bende yeni üyeyim. Bedede freelander var bazen ömerli çevresinde temkinli olmak şartı ile gezilere çıkıyorum. Bir arkadşımda da aynı araçtan var. Bazende beraber çıkıyoruz. Ömerli çevresi hafif offroad için uygun yerler diyebilirim.

Hocam bir dahaki sefere bir iki gün önceden haber verirseniz denemelere başlayabiliriz...Benim araçta bir iki sorun var, bu hafta hallediyorum hepsini. Ondan sonra mutlaka haber bekliyorum...
Selamlar,

Mel75' Alıntı:
Merhabalar,

Standart Subaru outback ile ufak ufak denemeler yapmak istiyorum. Pendik'teyim. Katılmak isteyen olur mu? Hiç tecrübem yok, biraz bilen birisi olsa yanımızda fena olmaz. Dağda belde kalmayalım.
Parkur tavsiye eden olursa da sevinirim.
Selamlar,
Melih

Merhaba
Kartal ceza evinin üst tarafları aydos dagıda fena sayılmaz . Atış poligonunnun ordan girin radar var tepede ,ordan aşagıya sultanbeyli ye dogru gezilcek çok yer var .Keçi kalesi ve çevresi ,Ordan ugurmumcunun arka tarafında gölet ve çevresi .Güzel bir gezinti olur . Saygılarımla.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yakacık Avcılık Kulübü diye bir yer var google maps ta, orayı mı kastettiniz atış poligonu derken?

Mel75' Alıntı:
Yakacık Avcılık Kulübü diye bir yer var google maps ta, orayı mı kastettiniz atış poligonu derken?

Merhabalar. Evet orası .

Şileye gelmeden yeşilvadi sapağından girince ulupelit tarafına dogru giderken hafif offroad için uygun yerler var gerçi oralarda sert geçişlerde var ama oralara donanımsız araçla girmemek gerek benim donanımlı 5.2 zj varken aralara derelere girip coşturuyodum şimdi 2.7 xj kullanıyorum donanım yok ana yoldan ayrılmıyorum :smiley:

merhaba
görgün bey söylediğiniz güzergahta telefonların çekme durumu sinyal seviyesi v.s nedir acaba
telefon çekiyormu o bölgelerde tek araç gidince olası herhangi bi sıkıntı durumunda telefonla yardım çağırabileceğimiz
bi güzergahmı yoksa telsiz şartmı

birde coğrafi olarak rakım kaç yükseklik v.s bilginiz varmı acaba standart asfal lastikleriyle sıkıntı yaşarmıyız

Muhtemelen standart asfalt lastiği ile sıkıntı yaşarsınız, kış geldi ormanlık alanlar şehir içi gibi değil daha sık yağış alıyor ve toprak yumuşamaya başladı, şimdiden bazı yerlerde ciddi etaplar oluştu bile, girdiğiniz yollarda süprizlerle karşılaşabilirsiniz, etaplar her gün değişiyor, heleki yakın zamanda orada bir organizasyon olduysa kanallar oluşmuştur ve sizi çok zor durumda bıraktırabilir. Tek araç çıkmayınız, çıkacaksanızda mutlaka gideceğiniz bölgeyi birilerine haber veriniz, sizinde dediğiniz gibi telefonlar çekmeyebiliyor. Tavsiyem yağış olmayan bir günde hatta yağışsız geçen bir haftanın sonunda basit parkur tercih ediniz, bir kaç araç olursanız yavaş yavaş zorlaştırırsınız. Kayışdağ, başıbüyük ve aydos ta basit gezi-piknik şeklinde güzel vakit geçirebilirsiniz. Çekmeköy de uygun olur ancak yağış çok oldu bu ara orası süpriz olabilir ve çekmeköyde kaybolma riskiniz var, heryer bir birine çok benzer.

gs81' Alıntı:
merhaba
görgün bey söylediğiniz güzergahta telefonların çekme durumu sinyal seviyesi v.s nedir acaba
telefon çekiyormu o bölgelerde tek araç gidince olası herhangi bi sıkıntı durumunda telefonla yardım çağırabileceğimiz

birde coğrafi olarak rakım kaç yükseklik v.s bilginiz varmı acaba standart asfal lastikleriyle sıkıntı yaşarmıyız

Aydos bildiğim kadarı ile İstanbul'un en yüksek tepesi (530 metre civarında), telefon sinyali dağ içindeki ana yollarda sorun yaşatmıyor, güzel manzaralı yerler var, dik inişleri öncelikle kontrol ediniz sonlara doğru bozulmuş yollar var. Samandıra tarafından girişte yapabilirsiniz, öcelikle google maps üzerinden inceleme yapınız yollar genelde belli oluyor, kendinize bir rota çıkartıp alternatif yollarıda belirlersiniz.

Avrupa yakasına geçerseniz sazlıbosna barajı etrafını tavsiye ederim bellimi olur belki sizinle gezebilirim bile :smiley:

Bu yağışlardan sonra tek başına offroad deneyimi yapılmaz. Saplanır kalırsınız. Ya da gider ufacık bir su birikintisinden korkup geri dönersiniz, kısacası tat vermez. En az iki araç o da temkinli olmak kaydı ile. Bu tarz bildiğim en iyi yer çekmeköy, beşiktaş tesislerinin hemen yanından giriyorsunuz ister sağdan rampa çıkar ister soldan su birikintilerine girebilirsiniz. Çok soft gelebilir ama. Burayı takip edin katılan arkadaşlar çıkacaktır. Ben yarın ömerliye gitmeyi düşünüyorum ama maksat gezi değil göl kenarı kafa istirahati olacak.

değerli yorumlarınız için teşekkürler

emre bey ünal bey bu bahsettiğiniz parkurlar
aydos, başıbüyük , kayışdağı ve çekmeköy buralar için herhangi bir yasal sıkıntı prosedör v.s bişey varmı
herhangi bi izin falan bişe almak gerekiyor mu

yoksa bulduğumuz ilk boşluktan içeri girip devammı ediyoruz

durum nedir

Ynt: Istanbul (Anadolu) Hafif Off Road parkur tavsiyesi

Herhangi bir sikinti yok, doga sever olarak gereken sartlari sagladiginiz surece gonul rahatligi ile gezebilirsiniz. ;)

Tapataklak gönderildi..

gs81' Alıntı:
merhaba

Merhabalar. Telofon lar full çekiyor .Telofonda sıkıntı yok . Yollar fena degil standart lastikler iş görür. Ara yollara girmezseniz.Aracınız donanımlıda olsa tek araç her zaman risklidir .Tek araç gitmezseniz iyi olur bence. Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR