İsoff Off-Road Yarışlarında Hangi Sistem İle Haberleşiyor ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ardaelektronik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,605
Ynt: İsoff Off-Road Yarışlarında Hangi Sistem İle Haberleşiyor ?..

İSOFF tel no.0212 346 16 37 buradan istediğiniz hertürlü bilgiyi kulüp sekreteryasından günün her saati kafanız karışmadan öğrenebilirsiniz........

Etiketler

Tuğsan' cım, İsoff' un hangi sistem telsiz kullandığını, iyi yanı veya olumsuz yanları ile burada eleştirilemez mi ?
Makul, kabul edilebilir ölçüler çerçevesinde her şey konuşulur. Buna kimse mani olamaz.
Sanki burada İsoff'a karşı zarar veriliyor gibi, alıngan mesaj atmışsın.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ben bu konuyu açarken teknik yönden bilgilenmek istedim.

Örneğin:
10 ad. 25w w gücünde araç içi İcom şu cihaz
2ad. 50 w gücünde sabit bu cihaz veya trunk kullandık veya röle sistemi kullandık gibi birşeyler bekliyordum ancak en son bir arkadaşımın verdiği telefondan arayım bu işin uzmanıyla gerekli bilgileri almak isterim.

Farklı bilgileriniz içinde çok teşekkür ederim.

Hüseyin Arda

Hocam aslında , Toplam kaç kişi sistemi kullanmayı planladığınızı , hangi ölçekte organizayonlarda ne sıklıkta kullanacağınız ve ayırmayı düşündüğünüz maddi ölçeği yazarsanız belki herkes daha rahat fikir yürütebilir . Tabi sorularınızı cevaplarını bulduysanız sorun yok :smiley:

Bu arada aldığınız bilgileri aktarırsanız (tabi İsoff için sakıncası yoksa) konuyu merak eden arkadaşlar içinde bir kaynak olur .

Derneğinize ve size başarılar dilerim ...
Barış

merhaba,
işim gereği birkaç kez değişik amaçlı kullanımlara yönelik telsiz sistemi satınaldığım için bazı yararlı olabilecek bilgileri aktarabilirim.
1. uzun zamandan beri frekans yoğunluğundan dolayı VHF frekans tahsisi yapılmamakta. UHF cihaz kullanmak durumundasınız.
2. Trunk sistem aboneliği dönemsel kullanılacak bir sistem için parasal anlamda uygun değil.
3. Simplex frekans tahsisli + ton k odlamalı bir sistem kanalın mahremiyeti anlamında da son derece yararlı.
4. Ayrıca aynı frekans ta çalışan bir röle tahsisi de alınarak, aktivite zamanı bölgede mobil olarak konuşlandırılması cografi koşullardan olan kayıplar minimize edilebilir.
5. BU operasyonlar için 1-2 adet sabit( organizasyon Deski + mobil röle), diğerleri elcihazı (hakemler , arazideki güvenlik)olan bir sistem son derec kullanışlı ve yeterlidir.
6. bu cihazlar faturalı olarak yeni veya 2. el olarak temin edilebilir. Bilgi vermek kaydı ile parti alımları ile zaman içerisinde sistem tahsisli frekans çevresinde genşletilebilir.
7. Kullanılacak el cihazları genelde 5W cıkış gücüne sahiptir. Röle cihazı ve sabit cihazlar ise daha kuvvetlidirler.
8. frekanslar tahsisli bile olsa, tahsis alanının dışında kullanılacaklarsa yetkili kuruma bilgi verilerek geçici izin alınır.
Bu aradaröle ile upğraşmak istemiyorsanız, organizasyon bölgesindeki bir Trunk sistemden kısa süreli kiralama ya da sponsorluk yapabilirsiniz

kolay gelsin.

İlginize çok teşekkür ederim.Bu konuyla ilgili çevremizde araştırmalarımız devam ediyor.
Bütün yazdıklarınız bana ışık tutacak cisten bende böyle bir açıklama bekliyordum.
Teşekkür edrim.

cb telsizler de ara kanallar mevcuttur buçuk gibi mesela 32.5 gibi ara kanallar bunlar dan birini kullanılıyordur.

ssbman' Alıntı:
Frekans kiralayabilirsiniz . Ancak ruhsatlı telsizlerde almanız gerekecektir . Kişi başı el telsizi maliyeti 500-1000 ytl arasında olacaktır en az . Frekans tahsisi ücretlerini saymıyorum . Bölgenizdeki Bilgi Teknolojileri Kurumuna sorabilirsiniz .

Trunk kapsama alanı konusunda bilgilyi şirketlerden alabilirsiniz . Ancak ormanlık arazide , dağda bayırda çalışmayabilir . Zira kapsama alanları genelde yerleşim yada insan sirkulasyonu olan yerelere göre ayarlanır . Mesela Taksiler Trunk kullanır .

Kaan hocam dediklerin doğrudur . Ama herkes amatör olsun maliyeti 5 lira kısmına katılmıyorum . Amatör Telsizciliğin kontrolsüz yayılması olsa olsa frekans kirliliği yaratır . Aslolan nitelikli Amatörler yetiştirebilmek ve bu hobiye gönül vermiş kişilerin katılması . Yani Nicelik değil niteliği öne almalıyız . Sabahtan akşama kadar sadece konuşan 100 Amatör yerine araştıran , uğraşan , gönül vermiş 10 hatta 5 amatörü tercih ederim . Senin de farklı düşündüğünü sanmıyorum . Çalışmalarında başarılar dilerim .

Bu arada konuyuda mecrasından kaydırnış bulundum kusura bakmayınız .
Barış

aynen sivasta 15 kişi ama gönül veren 5 kişi:smiley: kötülemek olmaz kesinlikle hatalar noksanlar giderilmeli her şeye hazırlıklı olmalıyız
Ulu Önder M.Kemal Atatürk'ün dediği gibi"Muhaberesiz Muharebe olmaz"

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR