Frekans kiralayabilirsiniz . Ancak ruhsatlı telsizlerde almanız gerekecektir . Kişi başı el telsizi maliyeti 500-1000 ytl arasında olacaktır en az . Frekans tahsisi ücretlerini saymıyorum . Bölgenizdeki Bilgi Teknolojileri Kurumuna sorabilirsiniz .
Trunk kapsama alanı konusunda bilgilyi şirketlerden alabilirsiniz . Ancak ormanlık arazide , dağda bayırda çalışmayabilir . Zira kapsama alanları genelde yerleşim yada insan sirkulasyonu olan yerelere göre ayarlanır . Mesela Taksiler Trunk kullanır .
Kaan hocam dediklerin doğrudur . Ama herkes amatör olsun maliyeti 5 lira kısmına katılmıyorum . Amatör Telsizciliğin kontrolsüz yayılması olsa olsa frekans kirliliği yaratır . Aslolan nitelikli Amatörler yetiştirebilmek ve bu hobiye gönül vermiş kişilerin katılması . Yani Nicelik değil niteliği öne almalıyız . Sabahtan akşama kadar sadece konuşan 100 Amatör yerine araştıran , uğraşan , gönül vermiş 10 hatta 5 amatörü tercih ederim . Senin de farklı düşündüğünü sanmıyorum . Çalışmalarında başarılar dilerim .
Bu arada konuyuda mecrasından kaydırnış bulundum kusura bakmayınız .
Barış