Islak Ortamlarda Fotoğraf Çekimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huzzik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,228

huzzik

Kamp III
Yer
aydın merkez
arkadaşlar fotoğraf makinelerinizle(dijitalveya analog)ıslak yerlerde kano,rafting vs. sporları yaparken çekim yapmak için kullandığınız yöntemler nelerdir? kamerayı poşetemi koyuyorsunuz jelatinmi ne şekilde hangisinde görüntü iğrenç oluyor?hangisinde verim alınıyor? tavsiyeleri bekliyorum... ???

Etiketler
Ynt: Islak Ortamlarda Fotoğraf Çekimi

Su geçirmeyen drybag denen kılıflar var . Kraköyde deniz malz. satan birçok yerde var
ve kesinlikle su geçirmiyor. Çoruh Nehri'nde bizzat test ettim ;D Bottan düşüp kilometrelerce
sürüklenmeme rağmen gram su geçirmemiş . Bu arada uygun ortam yakalayıp kılıfından çıkarıp çekmek zorundasın.Ben başka alternatifini bulamadım (bulursan bana da haber ver )Kılıfla çektiğinde hiçbirşeye benzemiyor .

inş. aydında bişileer bulabilirim dediğiniz gibi ama benim makineye uygunmuki birde çıkarmadan çekmek lazım dimi:D

şöyle bir site var ama Türkiyede durum nedir bilmem http://www.fantasea.com/
tabii kastınız bu tür bir şeyse... d70 için 999 $ bna biraz tuzlu geldi :p

one yaww çok pahalı bişi o mod. abi baktım ona ama ben sadece 1-2 rafting te kullanacam o yüzden basit ucuz bir öneri için sormuştum ilginize çok teşekkür ederim..

Basit bir öneri Olympus MJU 720 SW ;D

Gittigidiyordan sıfır garantili olarak 385 YTL.ye aldım, hoş hala gelmedi :(

Olympus ve Pentax.da çok uygun fiyatlı su geçirmez makineler var, Olympus.ta darbe korumasıda var tam anlamıyla Outdoor yani :smiley:

sw1.jpg

sw2.jpg

sw3.jpg

ne güzel bişimiş o bende oradan daha 1 ay önce cretive kamera aldım keşke daha önce haberim olsaydı ama bi inceliyecem bunu siteden teşekkürler..

BolbuzJack' Alıntı:
Basit bir öneri Olympus MJU 720 SW ;D

Gittigidiyordan sıfır garantili olarak 385 YTL.ye aldım, hoş hala gelmedi :(

Olympus ve Pentax.da çok uygun fiyatlı su geçirmez makineler var, Olympus.ta darbe korumasıda var tam anlamıyla Outdoor yani :smiley:

Makineyi deneyebildinizmi acaba? Deneyebildiyseniz bir kaç fotoğraf ve yorumlarınızı alabilirmiyiz.

Gittigidiyordan gelen makinenin LCD ekranı arızalı çıktı, bende iade ettim. Daha sonra uygun fiyata bulamadım, Amerikadan bir arkadaşıma sipariş verdim, 2 haftaya kadar 770SW modeli gelecek bir aksilik olmazsa. 315 USD amerika fiyatı, 10mt suya dayanıklı. Makine gelirse :smiley: yorumlarımı yazarım. Ama daha önce gelen makinenin LCD.si arızalı olsada fotoğraf çekebiliyordu ve bilgisayarda görüntüleyebiliyordum, iyi kalitedeki bir compact makineden kötü bir yanı yoktu, çektiği resimlerin.

Makine ile ilgili küçük bir inceleme var burada:

http://www.letsgodigital.org/tr/12397/olympus_mju_770sw/

BolbuzJack' Alıntı:
Gittigidiyordan gelen makinenin LCD ekranı arızalı çıktı, bende iade ettim. Daha sonra uygun fiyata bulamadım, Amerikadan bir arkadaşıma sipariş verdim, 2 haftaya kadar 770SW modeli gelecek bir aksilik olmazsa. 315 USD amerika fiyatı, 10mt suya dayanıklı. Makine gelirse :smiley: yorumlarımı yazarım. Ama daha önce gelen makinenin LCD.si arızalı olsada fotoğraf çekebiliyordu ve bilgisayarda görüntüleyebiliyordum, iyi kalitedeki bir compact makineden kötü bir yanı yoktu, çektiği resimlerin.

Makine ile ilgili küçük bir inceleme var burada:

http://www.letsgodigital.org/tr/12397/olympus_mju_770sw/
bilgiler için teşekkür ederim, o incelemeyi bende okumuştum... yurtdışı sitelerde fotoğraf kalitesi için olumsuz şeyler okudum o yüzden sormuştum.pentax w30 modeli için daha kaliteli fotoğraf çektiğinden bahsediliyordu... gitti gidiyorda hatta oldukça ekonomik bir fiyata satılıyordu.

Hem darbe koruması olduğu için hemde daha önce Olympus kullandığım için ben tercihimi Olympus.tan yana kullandım. Pentax fiyatları uygunmuş gerçekten gittigidiyor.da.

Su geçirmeyen fotoğraf makineleri için linkleri ziyaret etmenizi önerebilirim:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25296.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25238.0

DSLR kullanıyorsanız tek alternatifiniz rain capes'lar olacaktır.

608057.jpg

500360.jpg

17345.jpg

C35.jpg

İlgili adresten fiyatlarına ulaşabilirsiniz: http://www.bhphotovideo.com/c/shop/3313/Waterproof_Cases_Gear_Rain_Capes_Covers_Slickers_.html

ahali bunun birde hamam kısmı var , ıslak değil ama ıslaktan beter.

Yuksek neminde zararı olabilecegini düşünüyorum.Bu konuda herhangı bırsey yapıyormusunuz.

huzzik' Alıntı:
arkadaşlar fotoğraf makinelerinizle(dijitalveya analog)ıslak yerlerde kano,rafting vs. sporları yaparken çekim yapmak için kullandığınız yöntemler nelerdir? kamerayı poşetemi koyuyorsunuz jelatinmi ne şekilde hangisinde görüntü iğrenç oluyor?hangisinde verim alınıyor? tavsiyeleri bekliyorum... ???

Ben de bu konuda çok zorlanıyorum, özellikle yağışlı havalarda tam bir kabus oluyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR