İşitme Engelli Yeni Üye, Jeep Almak İstiyorum Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanbey78 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,359

serkanbey78

Yeni Üye
hepinize merhaba. ben sitenize yeni üye oldum ve bu ilk yazışım. , Sizlere belirtmek istediğim birşey daha var ben işitme engelliyim, ve buraya üye olan ilk hakiki işitme tek üyenizim (işitme englliler federasyonu yöneticisiydim ordan bilirim işitme engellilerin yazı yazma okuma cümle kurma problemleri var bu yüzden böyle forum sitelerine üye olamıyorlar maalesef, yüce Allah'ın bir takdiri). Ağabey abla ve kardeşlerim geçende arkadaşımın Cj5 jeep ine bir bindim hasta oldum arabaya, İçim yanıyor yaaa o jeeplerden almak için, Ama korkuyorum birazda, ya parça pahalı ise, ya bir problem çıkarsa, Vergisi yüksekse ve bir problemde engelli oluşum H sınıfı ehliyetim sadece hususi oto kullandırıyor bana, ticari araç kullanamıyorum, bu jeep lerin ruhsatında ne yazıyor ben kullanabilirmiyim, Allah rızası için bir yardımcı olsanız, yedek parça fiyatı ne bu arabaların, birde garajım yok benim tente olsa keserler, açık bıraksam daha kötü, Ne yapacam yoksa başka bir jeep land rover falan mı alayım, bu konuda beni gerçekten aydınlatmak isteyen gönlü kalbi altın gibi arkadaşlar bana mail atabilirse çok sevinirim Serkanbey78@hotmail.com, sakın yanlış anlamayın buradaki forum sayfasına işşallah sık sık gireceğim ama internet için cafeye gitmek zorunda kalıyorum bu yüzden 2-3 günde bir girebiliyorum bu süre içinde yazan arkadaşlarında yazdıkları cevabı bulamam sanırım. neyse başınızı ağrıttığım için özürlerimi sunar jeeplerinizle güle güle gezmenizi Allahtan niyaz ederim. Valla içim gidiyor gerçekten çok istiyorum ama korkutuyor beni biraz hem param az en çok 8-9.000 ytl civarı lpg li de olmalı, ne önerirsiniz. birde benim 1996 lpg li renault 19 erupa arabam var ya jeep ile takas yada onu satıp alacağım. tam bilmiyorum nasıl olacak. ama taktım bir kez kafayaaaaa, bırakamıyorum bu yazıyı. neyse hepinize selam

Etiketler
Arkadaşım en doğru yere gelmişsin. Birazdan üstadlar kafandaki her sorunun cevabını yazarlar.

Herşeyin gönlünce olmasını diliyorum

Ynt: İşitme Engelli Yeni Üye, Jeep Almak İstiyorum Yardım?

Serkan bey aramıza hoşgeldiniz. Jeep konusunda uzman arkadaşlar sorularınızı yanıtlayacaklardır. Bu arada forumumuzda sizden başka işitme engelliler de var, üstelik yöneticilerimizden biri ;)

Selamlar...

Serkan bey aramıza hoşgeldiniz. Ben askerliğimi yetkililer tarafından 15 ay boyunca Gelibolu İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda görevlendiririlerek yaptım :smiley: 120 tane kardeşimiz arasında çok mutlu bir şekilde askerliğimi bitirdim. Sizleri çok seviyorum :smiley:

Arazi araçları konusunda bir kaç şey söylemek gerekirse, otomobillerden daha özgür hareket kabiliyeti ile doğa ile buluşmanızda en büyük yardımcınızdır. Yerden yüksekliği ve 4 çeker olması ile standart araçların ulaşamayacağı yerleri gidip görebilirsiniz. :smiley:

Ruhsatlarında ''arazi taşıtı'' yazıyor ve sizin kullanımınıza engel olduğunu sanmıyorum. Bir engelli arkadaşım (sağ el) 4 çeker Honda HRV aldı ve kullanıyor. Ama doğrusunu yarın öğrenip buraya yazarım.

Cj lerin motor hacmi büyüktür ama yaşından dolayı vergileri çok düşüktür. Cj alırsanız kışın 8 ay hardtop(sert tavan) kullanabilirsiniz. Softtop(yumuşak tente) veya daha açık olan bikiniyi ise 4 ay boyunca keyifle kullanabilirsiniz. Araca zarar konusu her araç için geçerlidir. Bunun için yapacak bir şey yok maalesef.

Ama araç seçiminizi yapmadan önce belirlediğiniz fiyat çerçevesinde alternatifleride düşünüp gözden geçirin derim. İlerleyen günlerde gelen mesajlarla beraber bir şekilde kafanızda size uyan araç mutlaka oluşacaktır. Gönlünüze göre olanı bulabilmeniz ümiti ile ...

Selamlar...

Off-road nedir?...'i iyi öğrenip, ne kadar off-road?... sorusunun cevabını vermek lazım... Araç ve modifiye seçimi de ona göre yapılmalı.

yazan herkese teşekkür ederim. Ailemin "sen çıldırmışsın" sözleri arasında bu işi iyice kafayı iyice taktım arkadaşlar. Birde burada okudum co pilot luk meselesi varmış. co pilot olmak için ne yapmak gerekiyor. biriyle mi anlaşmak lazım. Yani bir off road a girmek ve yan koltukta oturup izlemek isterdim :smiley: ben jeep alana kadar uyku yok galiba bana.

Genelde off-road gezilerini sonbaharda yağmurlarla beraber yapıyoruz. Yani seni seveceğin türde çamurlu ve adrenalinli falan :smiley: ..Forumdan gezi için haberdar olabilirsin ve gelmek istediğini söylersen birimiz seni yanına alırız :smiley:

öylemiiiiiiiiii çok sevindim vallah inşallah geleceğim. Sonbaharı iple çekmeye başladım bile, işşallah kör bir yer gelipde kopmaz :smiley:)) o zamana bakarsınız kendi jeep imle girerim. .....:smiley: :-*

serkan bey hoşgeldiniz inşallah istediğinizi bulabilirsiniz. bu site benim çok hoşuma gidiyor benim arazi aracım yok ama en kısa zamnda alacam sizede forum yetkililri ve off road tutkunları yardım edecektir kesin şimdiden kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR