Bu olasılığı da saf dışı bırakmak için kare soketi yani İnvertör 220 girişini ayırdım ve hariçten 220 girişi verdim sigorta atmadı ancak invertörün,akülerin ve tüm 220 devrelerinin bulunduğu bölmede hafif bir bakalit yanığı gibi koku algıladım,her şey normal çalışıyordu,invertör ılık bile değildi, epeyce bakındım ama anormal bir şey gözüme çarpmadı.Harici 5 Ah lik küçük bir şarj cihazım vardı hairic elektrik ile aküleri bununla şarj etmeye başladım, invertör şarj fonksiyonu devre dışı..Bu şekilde sistemi kullanırken bir gece TV den (220 ile çalışıyor)çat çut sesler ve koku geldi, TV gösteriyordu ama ne olur olmaz deyip çektim fişini ve kargolayıp servise gönderdim, göndermeden de açıp arka kapağını baktım 220 kartı üzerinde 500V luk kapasitör patlamış. Servis değiştirmiş kapasitörü ve bana önlem olarak kullanmadığınız zamanlarda TV yi fişte bırakmayın dediler. İki gün önce alışverişten dönüp de karavanın içine girince önceden duyduğum bakalit yanığı gibi kokuyu yine algıladım ,bölme kapağını açtım koku yoğun duyuldu, invertör sıcaktı ve bölme havalandırma fanı ile invertör fanı çalışıyordu.Bölme fanı bir thermistör ile tetikleniyor, termometresi 36 C gösteriyordu, ben thermistörü 30 C ye ayarlamıştım fan 30C de devreye girmiş ama soğutmayı başaramamış ki ilk kez oluyor böyle bir şey (önceleri epeyce gözlemlemiştim, 32C civarında tutuyordu kabini) demek ki invertör aşırı ısınmış diye düşündüm, sebebini düşünürken önce bir cızırtı arkasından invertörün vıyk diye kapanma sesi geldi,açma kapama anahtarını kapatıp bekledim, ısınmaya önlem diye değerlendirdim,yaklaşık 15 dk sonra kabin de soğudu invertör de soğudu ,açtım invertörü buzdolabı çalışmaya başladı,ses yok her şey normal,kapattım bölme kapağını.Akşam yemek vaktine kadar bu şekilde çalıştı,tam hanım sofra hazırlıyordu ki kokuyu o da algıladı ve bir şeyler mi yanıyor buzdolabının da ışığı yanmıyor dedi,ben otomatik olarak kabin kapağını açtım ve yoğun koku ile birlikte invretör ön alt kısmındaki havalandırma ızgaralarının arasında gelen kıvılcımları gördüm,hemen kapattım şalterini.Özetle invertör iflas etti. Şimdi bu invertörden pek umudum kalmadı ama yine de hakkıyla bu cihazı inceleyip tamir edebilecek bir yer var mıdır diye sorayım dedim , bir de yeni bir invertör için tavsiye rica edeceğim. Mevcutu 1500 w idi ama sanırım gereksiz bu kapasite, 1000w yeterli olacaktır bir buzdolabı bir TV ve hermetik şohben için.Tam sinüs şarjlı bir invertör olursa iyi olur diye düşünüyorum,Piyasada yerli markalar da var ama tavsiye almadan adım atmak istemiyorum.İlgi ve paylaşımlarınız için peşinen teşekkürler.