İnterrail ! (2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MelihKara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,746

MelihKara

Ana Kamp
Öncelikle herkese merhaba forumdaki (girişte kendimi tanıttıktan sonraki) ilk mesajım
Bu yaz iki arkadaşımla beraber interrail yapmak istiyoruz üçümüzde 16 yaşındayız,
Gezmek istediğimiz yerler kabaca italya-fransa-ispanya-hollanda muhtemelen 22 gün sınırsızla başlayıp son gittiğimiz ülkede bilet bitse bile (kalırsa) paramızın yettiği kadar kalıp dönüşü uçakla yapmak istiyoruz tabi 7 ay içinde bu değişebilir =)
ülkeler hakkında yada interrail hakkında tavsiye verebilecekler varsa yardımlarını esirgemesinler =)
Birde şu bize yardımcı olucak kitaplardan ve gençlik kartı gibi olaylardan bahsedebilirseniz sevinirim
şimdiden teşekkürler..

Etiketler
Ynt: İnterrail ! (2010)

INTERRAIL GLOBAL PASS ve INTERRAIL BİR ÜLKE PASS 30 Avrupa ülkesinde geçerlidir:

Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan,
Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa,
Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti,
İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ,
Lüksemburg, Macaristan, Makedonya Cumhuriyeti,
Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya,
Sırbistan, Slovakya, Slovenya,
Türkiye, Yunanistan.

Uluslararası Gençlik Kartı (IYTC-GO25)

International Student Travel Conference (ISIC) (www.istc.org) üyesi kuruluşlar tarafından dağıtılır.
Öğrenci olup olmadığına bakılmaksızın 26 yaşından gün almamış herkese verilir.
Alındığı tarihten itibaren bir yıl geçerlidir. Her yıl yenilenir.
Ulaşım, konaklama, eğlence yerleri, kültür merkezleri ve alış verişlerde çeşitli oranlarda indirim sağlar.

Öncellikle çok teşekkürüm ederim cevap yazdığınız için.
bu kartı sanıyorum 2010 yılı içerisinde alırız çok acelemiz yok nasıl olsa =) istanbulda bu kartı nerelerden alabiliriz?
Birde ülkeler hakkında bilgi veren kitaplar varmış sanırım "euro go" tarzı bi isim okumuştum o kitaplar hakkında bilginiz varmı? :smiley:

ben bu sene yapacaktım ama kriz sebebi ile iptal etmem gerekti. Bazı kitaplar var. Onları okumanızı da öneririm. Mesela "sırt çantamda avrupa" kitabı var.

bu sene temmuz-ağustos ayında 3ü kesin 4 arkadaş 26 yaşımıza gelmeden gitmeye karar verdik. Rota yunanistan italya ispanya fransa hollanda olarak belirledik. Diğer interrailcilerle konuşmak isterim...

Ben de bir arkadaşımla bu sene interrail yapacağım bir aksilik çıkmazsa. 8)

Rotamız şimdilik şöyle: Yunanistan'a gidip ordan gemi ile Adriyatik üzeri İtalya'ya; daha sonra Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan. Her ülkede en fazla 3-4 gün geçireceğiz. Zamanımız ya da paramız yetmezse rotamızın üzerindeki ülkelerin birinden uçakla dönüş yapacağız.

UnderWater' Alıntı:
Ben de bir arkadaşımla bu sene interrail yapacağım bir aksilik çıkmazsa. 8)

Rotamız şimdilik şöyle: Yunanistan'a gidip ordan gemi ile Adriyatik üzeri İtalya'ya; daha sonra Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan. Her ülkede en fazla 3-4 gün geçireceğiz. Zamanımız ya da paramız yetmezse rotamızın üzerindeki ülkelerin birinden uçakla dönüş yapacağız.

Bence rotanız güzel değil. Almanya'da bişey yok diyorlar. O yüzden Almanya yerine Fransa, ispanya, belçika,hollanda, çek cumhuriyeti, polonya yapmanızı öneririm.

Mezzy' Alıntı:
Bence rotanız güzel değil. Almanya'da bişey yok diyorlar. O yüzden Almanya yerine Fransa, ispanya, belçika,hollanda, çek cumhuriyeti, polonya yapmanızı öneririm.

Almanya'da bişey yok olur mu arkadaşlarımız ve partiler var ;D Şaka bir yana İspanya güzel olabilir gerçekten. Zaman yeterse ekleriz rotaya. Geriye de Polonya kalıyor ki orada Lodz'da sinema okuyan bir arkadaşım var ve aynı şeyi orası için diyor. Gönül isterdi ki her yere gidelim.. :smiley:

Usta sanki fazla ülke düşünüyo gibisin yani demek istediğim bi ülkede 3 gün kalıp tadına varamamaktansa daha az ülke gezip her ülkede en az 5 gün kalmak daha mantıklı ,gerçi bu ülkesine görede değişir İtalyada gezilcek çok yer var mesela , Biz rotayı belirlerken günleri ülkelere bölüştürmedik şehirine göre dağıttık ispanyada barselona ve madrid de ikişer gün takılıp hollanda da 5 gün dururuz- gibi bi düşüncemiz var şu anda :smiley:
ayrıca almanyada bira festivaline denk getirirseniz çok eğlenirsiniz

İnterrail biletlerinin şuan için ülkemizdeki satışları durduruldu bildiğim kadarıyla,bir değişme oldumu bilmiyorum ama biraraştırın olmadı yabancı sitelerden temin edenler var,bu yolu deneyin.

evet onu bende okumuştum , Fakat sanıyorum yakın zamanda başlarlar tekrar ,başlamazlarsada interrail in kendi sitesinden bilet alınabiliyor bildiğim kadarıyla , Bilet satışları -Türkiye- de durdurulmadı ,TCDD nin satışları durdu

Sizerden bir isteğim var buraları gezerken yanıma "lonely planet" ,"euro go" ya da "frommers" kitaplarından birini almayı düşünüyorum istanbulda bunları nerelerden alabileceğimi bilen? ya da hangisinin daha iyi bir tercih olucağını söyleyen? Bir de fiyatlarını bilen birileri var mı? :smiley:

selamlar :smiley:
16 eylülde interraile başlıyorum start norveçten:smiley:

rotam: oslo-bergen-stockholm-malmö-kopenhag-berlin-krackow-prag-budepeşte-zagrep-sarayevo :smiley:

bana şans dileyinnn :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR