İngiliz Karavan Tüpü Ve Hırsızlık Önlemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eraycan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,553

eraycan

Ana Kamp
ben de karavanımı alarak sizlerin arasına katıldım ve bununla birlikte kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. ilk olarak istanbul eyüpte yaşıyorum ve evimizin otoparkı yok hırsızlık olayından korkuyorum karavanım 750 kg altı olduğu için ruhsatı da yok. elimden ilk olarak aksaray oto marketten bir kaplin kilidi almak geldi fakat arkasından iterek bile götürülebileceğinden endişelerim var internette alkonun kaldırma desteğine kilidini (ekte mevcut) gördüm bunu da kendi imkanlarımla kaynak yaptırarak yaptırabilirim bu yeterli olur mu sizce? ya da başka neler ekleyebilirim?

ikinci sorum ise karavanım ingiliz karavan olduğu için tüpü bizimkilerden farklı ve değiştirme imkanı yok.

karavanı aldığım volkan abi kendi imkanlarıyla piknik tüpe uygun bir çıkış hazırlamış fakat o da sürekli değiştirme gerekeceğinden kendi tüplerini kullanmak istiyorum. bunların doldurulması için uygun bir aparat bulabilir miyiz ya da kullanan var mı resimleri de eke koydum yardımcı olursanız sevinirim (bu arada bizim tombul tüp sığmıyor tüpün gireceği yere)

3a9d149c4cce5ce1a401d2d5b073f69b.jpg 563ab5db9e925b22e3dc9afc992147d2.jpg 2f97f45d8544d875bcfa61110a567522.jpg

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
Alko ürününün sistemini tam anlayamadım. Link verebilir misiniz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ben de karavanımı alarak sizlerin arasına katıldım ve bununla birlikte kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. ilk olarak istanbul eyüpte yaşıyorum ve evimizin otoparkı yok hırsızlık olayından korkuyorum karavanım 750 kg altı olduğu için ruhsatı da yok. elimden ilk olarak aksaray oto marketten bir kaplin kilidi almak geldi fakat arkasından iterek bile götürülebileceğinden endişelerim var internette alkonun kaldırma desteğine kilidini (ekte mevcut) gördüm bunu da kendi imkanlarımla kaynak yaptırarak yaptırabilirim bu yeterli olur mu sizce? ya da başka neler ekleyebilirim?

ikinci sorum ise karavanım ingiliz karavan olduğu için tüpü bizimkilerden farklı ve değiştirme imkanı yok......

(bu arada bizim tombul tüp sığmıyor tüpün gireceği yere)

tekerlek kilitleri belki işinize yarayabilir.tekerlik kilidi

ipragazın verdiğim linkine tıklarsanız dar 12 kg ve marine tip 12 kg lik tüpleri var.Bir satıcıda kontrol edin sizin tüp ölçülerine uygunsa detantörü ile birlikte değiştirin. tüp

tupgazimage12.jpg

tekerlek kilitleri belki işinize yarayabilir.tekerlik kilidi

ipragazın verdiğim linkine tıklarsanız dar 12 kg ve marine tip 12 kg lik tüpleri var.Bir satıcıda kontrol edin sizin tüp ölçülerine uygunsa detantörü ile birlikte değiştirin. tüp

tupgazimage12.jpg
Fikirler için çok teşekkürler kilidi en kısa zamanda alacağım. Tüpü de araştırayım bakalım

umarım işinize yarar..
Şimdi tüplerin resmini çekip karşılaştırma fırsatı buldum da 7kg diğeri ise 8.5 lbs yani 3,85 kg buna uygun ipragazın listesinde görünmüyor. Bir de tüpün girdiği yeri 7 kg uygun yapmışlar büyüğü hiçbir şekilde olmuyor. Herhalde biz de piknik tüple devam edeceğiz gibi geliyor olmazsa yedekleyip öyle yola çıkarız. ec556d8936b2633de38153562d49813d.jpg 9aef2d221ea8a6eb8d27bd7443f2565e.jpg 648f67b690fadb2e617a63718c8f55b1.jpg

tüp yuvasında verdiğiniz ölçüler,iç ten içemi yksa contalardan mı aldınız ölçüyü.
Marin tüpün 300 mm çap ve 600 mm yüksekliği varmış.

tüp yuvasında verdiğiniz ölçüler,iç ten içemi yksa contalardan mı aldınız ölçüyü.
Marin tüpün 300 mm çap ve 600 mm yüksekliği varmış.
Contanın altında alüminyum kısım var oradan hesaplasak 29 içten içe 30 cm fakat yükseklik kurtarmıyor içten içe 57-58arası

Çok tavsiye edilmesede belki çözüm olarak otomobilller için kullanılan küçük lpg tankı konulup, uygun dolum ve dedantör sistemi ile sabit tank kullanılabilir. Bittikçe veya azaldıkça benzin istasyonlarından doldurulabilir.

Şimdi tüplerin resmini çekip karşılaştırma fırsatı buldum da 7kg diğeri ise 8.5 lbs yani 3,85 kg buna uygun ipragazın listesinde görünmüyor. Bir de tüpün girdiği yeri 7 kg uygun yapmışlar büyüğü hiçbir şekilde olmuyor. Herhalde biz de piknik tüple devam edeceğiz gibi geliyor olmazsa yedekleyip öyle yola çıkarız.
ec556d8936b2633de38153562d49813d.jpg
9aef2d221ea8a6eb8d27bd7443f2565e.jpg
648f67b690fadb2e617a63718c8f55b1.jpg

Şimdi tüplerin resmini çekip karşılaştırma fırsatı buldum da 7kg diğeri ise 8.5 lbs yani 3,85 kg buna uygun ipragazın listesinde görünmüyor. Bir de tüpün girdiği yeri 7 kg uygun yapmışlar büyüğü hiçbir şekilde olmuyor. Herhalde biz de piknik tüple devam edeceğiz gibi geliyor olmazsa yedekleyip öyle yola çıkarız.
ec556d8936b2633de38153562d49813d.jpg
9aef2d221ea8a6eb8d27bd7443f2565e.jpg
648f67b690fadb2e617a63718c8f55b1.jpg

Bu tüpten arıyorum yardımcı olabilirmisiniz

Merhaba bende eyüpsultanda ikamet ediyorum bendede ingiliz avondale var bende bu tip tüp arıyorum yardımcı olabilirmisiniz böyle bişey bulamazsam oto lpg tankı koydurmayı düşünüyorum siz başka bir çözüm bulabildinizmi?

Merhaba bende eyüpsultanda ikamet ediyorum bendede ingiliz avondale var bende bu tip tüp arıyorum yardımcı olabilirmisiniz böyle bişey bulamazsam oto lpg tankı koydurmayı düşünüyorum siz başka bir çözüm bulabildinizmi?
Ben mersine taşındım bir çözüm bulamadım daha doğrusu çok uğraşmadım tüple, lpg tankı yaptırdım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR