İnegöl Oylat Mağarası ve Kaplıcası Şubat 2011

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan celal yalçın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,838
Ynt: İnegöl Oylat Mağarası ve Kaplıcası Şubat 2011

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

DSC00903.jpg

DSC00906.jpg

DSC00907.jpg

DSC00908.jpg

DSC00909.jpg

Etiketler

Celal, Perihan Hocam, Gezileriniz bir harika. Fotoğraflarınızda öyle. Mutlu gezileriniz daim olsun. Teşekkürler.

paylaşım için teşekürler.iyi,sağlıklı gezmeler dilerim.

Celal hocam, bu yıl buralarda kar-kış özleminizi epeyce giderdiniz sanırım.. Perihan hocam'ın ellerini açmış fotoğrafına ve ikinizin karda yürüyüş fotoğraflarına bayıldım. :smiley: Sağlığınız ve yaşama sevinciniz hep daim olsun..

Oylat mağarası hiç de yabana atılmayacak inanılmaz uzunlukta bir mağara.. Çocukluğumdan beri bilirim ama o zamanlar girişteki geniş galerinin ötesi ziyarete açık değildi. Oradan tırmanıp içerilere yolculuk da öyle her babayiğidin harcı değildi. Son ziyaretimizde o uzun yürüyüş yollarını görünce hayrete düştüm. Yüzlerce metre ileride bile henüz ziyarete açılmamış bölümler vardı ve istemeden geri döndük.

Yazın içerisi buz gibiydi. Tahmin ediyorum kışın da dışarıya göre sıcak olsa gerek.. Yolu düşenlerin mutlaka görmeleri gereken bir doğal güzellik. Bir kaç fotoğrafla da ben katkıda bulunayım;

Not: İçeride flaşlı çekim yapmanın oluşumlara zarar vereceğini bilmiyorduk ve uyarı tabelası da yoktu. Bu konuda üzgünüz ama bunları da çekmiş bulunduk.)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

oylat 003.jpg

oylat 011.jpg

oylat 012.jpg

oylat 013.jpg

oylat 014.jpg

O üzerine oturduğunuz bank belki de budur. Bu da yaz görünümü.. O patika çok güzel bir yürüyüş parkurudur. Ama şelalenin ilerileri yazın bile epey tehlikeli.

Çocukluğumda Oylat'a düzenli olarak her yıl 15 günlüğüne giderdik.. O zamanlarını nasıl anlatsam? Değişip korunamayan tüm doğal hazinelerimiz gibi Oylat da kirlenmiş, bozulmuş ve kalabalıklaşmış.. Dere yatağına sonradan yapılan o devasa otelleri görünce buna izin veren zihniyeti içimden iyice bir kalaylamadan duramadım. Rant yadsınamaz bir gerçeklik. Ama insan hayatının değerinden öteye geçmemeli. Doğallığı da bozarak bindiğimiz dalı kesiyoruz üstelik.

[attachment=1]

oylat 016.jpg

"Denk getirmek" konusunda başarılı ol(a)madığım yerlerden biridir Oylat. :'( Sıkıntıdır bende burası anlayacağınız. Celal Hocam ve Cem de bu sıkıntıyı artırdılar; yapılır mı bu bize hiç? :D (Bazı yerlere çok kısa süreliğine uğramak istemiyor insan; sonra da kaldıkça kalıyor işte!.)

Cem, son fotoğraftaki yeşillik, tam sevdiğim cinsten; şahane! (İyi bilirim o bitki örtüsünü... ;D)

Her ikinizin de emeğin sağlık. :smiley:

Cavid Sezen

Bizde ailece Ocak ayında Oylat'taydık. Çok güzel bir yer, tesisler temizdi. Havadaki nem İstanbul gibi değil çok az; bebeğimiz ( o zaman 9 aylıktı) geceleri çok rahatsız olmuştu.

Bursa'dan her yıl geçeriz de hep transit geçeriz.Enaz 10 gün ayırıp iyice bir gezmek lazım galiba.Canımızı çektirdiğiniz için teşekkürler Celal hocam.

Cem
Yağmur'cuğumuzu ve seni görmek çok güzel. Yazınla ,fotoğraflarının katkısına teşekkürler. Mağaranın,renksiz görüntüsünü doğal rengine dönüştürmüşsün harika olmuş. Hep o devasa otelleri gördükce; Adana Toroslardaki yanyana iki yayla aklıma gelir.Birisi TEKİR (büyük şehirlerdeki varoşlar gibi her yer beton yığını)Diğeri; Bürücek ( çam ormanı bozulmadan aralara en fazla iki katlı evler yerleştirilmiş.Hertaraf yemyeşil.) İspanya turizm adına doğasını katletti.Bu dünyaya örnekti. Bunu göremeyen yöneticilerimiz maalesef Oylat gibi heryeri mahvetmeye devam ediyor.Halbuki doğanın dengesine uygun yapılarla kablıcadan ,yayla turizminden yararlanılabilir. Kaz Dağlarını gezerken Doğallığına bakirliğine hayran olmuş, bugüzelliği insanların görüp,yaşayıp sevmesini hayran kalmasını sağlayacak alt yapıların yapılmamasına adeta insanlardan buraların olanaksızlıklarla saklanmasına kızıyordum. Birde aklıma OYLAT' daki veya diğer yerlerdeki oteller gelince; iyiki öyle kalmış diyorum.Birbaşka düşünce daha sarıyor bu defa: ALtın arayıcıları! Keşke buraları insanlar görseydi de sahip çıkıp bu yamyamlardan korusaydı. Hep bir ağzdan YAPAMAZSINIZ ,TALAN ETTİRMEM, YAPTIRMAM ,YAPACAKLARDAN ,HATTA YAPMAYA TEŞEBBÜS EDENLERDEN HESABINI SORARIM deseydik. Hala da diyebiliriz !!!!
Yağmur'cuğumla oturduğunuz bank aynısı . Kış manzarası ne kadar güzelse yaz görünümü onu katlamış. İnsanı sarıveriyor.

Saygıdeğer Celal Bey ve Perihan Hanım "DOĞA VE GÜZELLİKLERE KARŞI DELİKANLI OLMAK" işte bu...Yolunuz açık olsun ve yollarınız yeni güzelliklere ulaşsın.Sağlıcakla kalın.Saygılarımla.

Merhabaaaaa,
Vallahi ne söyliyeceğimi bilemiyorum artık,Burnumuzun dibinde olup da,gitmeyi aklımıza getirmediğimiz yerleri,bize tanıtmaya devam ediyosunuz..Allah kısmet etse de peşinize takılabilsem diyorum::...Sevgiyle,teşekkürlerimi iletmek istiyorum sizlere...Keyifli gezilerinizin devamını merakla bekliyoruz...:smiley:

Mekanlar süpermiş. Tabiiki fotoğraflarda süper olmuş. Teşekkürler Celal Abi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR