İnanması Zor Ama Gerçek Bir İşçilik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,683

seyyah-34

Zirve
Yer
istanbul
Şimdi sizlerle kendimize ait olan işyerimizde yapılan olağan dışı bir işçilikten söz edeceğim. fakat konun çok iyi anlaşılması lazım bu sebeble kısaca izah tan sonra resimleri yükleyeceğim.
Diyelim aracınız ve aracınızın boyası henüz orjinal ve sizde bu orjinalliğin bozulmasını istemiyorsunuz. aracınızın herhangi bir kısmında oluşmuş bir hasardan söz ediyorum. mesela aracın bir kapısı,üst tavanı,ön çamurluğu, bir talihsizlik sebebi ile hasar görmüş. ama bu hasar oluşurken aracın boyası hiç bozulmamış.yani bu hasar esnasında olay yeri göçmüş fakat boyası hiç çizilmeden,bozulmadan.
şimdi bu hasarlı yerin,parçanın şayet iç kısmı yani o bölgenin altı diğer bir anlamda bizim elimiz oranın altına girmeli derecesinde açık olacak.
şayet bu hasar aracın tavanında ise ön ve arka camların sökülmesi halinde,biz bu yerleri en az hata ile mesela parçanın durumuna göre yüzde 5 - veya 8 hata ile yapabiliyoruz hatta bazı bölgelerde sıfır hata ile de başardıklarımızda olmuştur.
Benim bu işlemi burada belirtmemin gayesi asla gelir amaçlı değildir. bunun ispatıda yoldan geçen her aracı yapmayışımızdır. dediğim gibi bu haberden amacım böyle bir işi sizlere anlatmak ve normal bir servisin veya yetkili servislerin sizlerin orjinal aracınızı hiç düşünmeden hemen alıp yapıp boyamak hatta o parçayı yenisi ile değişmek istemesindendir. oysa biz o değişecek parçanın boyasını bile bozmadan yapıyoruz.
İnanamıyorsunuz değilmi tabi ki inanması çok zor. hatta 4-5 yıl öncesinde bazı tv kanallarının genel müdürlerinin makam arabalarını bir tavsiye üzerine onardıktan sonra bize sizi bir oto proğramında tv ye çıkaralım demeleri üzerine bizim cevabımız şöyle oldu. bu işi işyerimizde sadece bir usta yapabiliyor buda ona bir Allah vergisi yeteneği , bu sebeble tv de tanındıktan sonra bizim onca talebe ve ihtiyaca cevap veremiyeceğimizi belirterek kendilerine teşekkürlerimizi ilettik.
o gün bugündür sadece tavsiye ile gelen işleri yapmaktayız. yinede buradan bile gelecek talepleri randevu ile karşılayabileceğimizi belirtmek isterim.
Bu yapılan işlem biraz zaman aldığı için bu işi talep edenlerin hiç bir acelesi olmaması gerekiyor.
Bu yapılan işlemi mümkün olduğu kadar lüks araçlara uyguluyoruz.
Yapmakta olduğumuz bu işlemin mali külfeti normal bir düzletme işleminin çok olmasada biraz üstündedir.
Böyle bir işlemi aracının orjinalliğine fazlası ile önem veren kişilerin işlerine öncelik veriyoruz.
Bu işlemi yaparken asla gizlemiyor ,saklamıyor araç sahibinin gözü önünde yapıyoruz. şayet bu işlemi seyredecek sabrı varsa. izlerken çok sıkılan araç sahipleri gördüğümüzden böyle diyorum.
Bu işlem için ayrıntılı bilgi almak isteyen bana ya özelden mesaj yazabilir.
Peki şimdi hep birlikte çokta fazla çekemediğimiz resimleri izleyelim.
saygılarım ile
KEMAL

Etiketler
Ynt: İnanması Zor Ama Gerçek Bir İşçilik

İlk olarak bir audi &7 ile başlıyorum. bu araç avrupandan tırla getirilirken tıra bağlı kayışları gevşemesi sebebi ile gevşeyen kayışlar aracın ön lastiklerini zımpara yapar misali yiyor. akebinde aracın lastikleri aniden patlıyor daha sonra araç tırın bir yerine sağ ön çamurluğunu çarparak hasara neden oluyor..
görmüş olduğunuz bu ön çamurluk üstüne üstlük alüminyum yani bu ne demek. alüminyum parçalar ustalar çok iyi bilir düzelmesi imkansız denilecek kadar zordur.
evet bu kadar düzelmesi zor olan bir parçayı biz tutuyoruz boyasını bile bozmadan onarıyor düzeltiyoruz. ama inanmamakta haklısınız çünkü inanılacak gibi değil.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4] Bu son resim düzelmenin son şeklini almış hali ama ustamızın bırakmaya niyeti yok hala üzerinde çalışmaya devam ediyor

AUD? KÜ (1).jpg

AUD? KÜ (2).jpg

AUD? KÜ(3).jpg

AUD? KÜ(4).jpg

Yine başka bir araç KIA sorento bu aracında görüldüğü gibi sağ ön kapısında oldukça büyük bir göçme söz konusu. ama henüz boyası bozulmamış madem hasar esansında bozulmadı o halde biz neden bozalım değilmi. ama servisler böyle bir kapı sacını malesef hiç düşünmeden kesip değiştiriyor. sonuç araç satılırken 5 ila 8 bin tl değer düşüyor. yoksa yanılıyormuyum!!

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4] ve işte sıfır hata ile bir düzletme işlemi. tabiiki yakından ve yapılırken görmeden ben bile inanmam

KIA SORENTO (1).jpg

KIA SORENTO (2).jpg

KIA SORENTO (3).jpg

KIA SORENTO (4).jpg

Şimdi de çeşitli ve farklı araçlardaki çalışmalarımızı karışık olarak sizlerle paylaşıyorum. yorumlar size ait.

[attachment=1][attachment=2]

X6 BMW (1).jpg

X6 BMW.jpg

[attachment=1][attachment=2]

Bazı araçların ya başlama anını yada bitirme anını çekemedik. çekemedik çünkü biz bu işin reklamını yapmayı hiç düşünmedik ve bu resimler öylesine çekilen yüzlerce araçtan sadece bir kaçı . fakat ben ustamızdan aldığım özel izin ile siz gezenbilirli dost ve arkadaşlarımla paylaşmak istedim. nede olsa gezenbilir bir bilgi paylaşım sitesi
bilgilerinize.
saygılar.
KEMAL

POR?E SA? ÖN ÇAMURLUK.jpg

MERCEDES SA? ÖN ÇAMURLUK.jpg

Çok ilginç paylaşım için teşekkür ederiz. Tekniği konusunda bilgi verebilirmisiniz. İlave boya yapmıyorsunuz sanırım üzerine

Bravo doğrusu çok şaşırdım,hani düzeltme falan duyuyorduk ama bu derece olduğunu bilmiyordum.Ustanın ellerine sağlık...

jeep' Alıntı:
Çok ilginç paylaşım için teşekkür ederiz. Tekniği konusunda bilgi verebilirmisiniz. İlave boya yapmıyorsunuz sanırım üzerine
Şimdi bu uygulanan işin herhangi bir tekniği yok. bu ustamızın sadece ve sadece bir el becerisi ve bunu türkiyede,istanbulda ilk başlatan bir isim daha sonra bu işlem bir elektrikli alet tarafından da yapılmaya başlanınca ki o ancak boyasını kazımakla yapabiliyor çekme süreti ile bundan sonra bize gelenlerin hepsi siz bu işi vakumla yapıyormuşssunuz demeye başladılar bizde bu işi vakumla yapılamayacağını bunu çıkaranların bu elektirkli alet sebebi ile piyasaya yaydıkalrını izah etmek zorunda kaldık.
Biz bu işi hasar gören yere çekici elimize alıp bizzat vurmak süreti ile yapıyoruz zaten bunu yukarıda da açıkladım kesinlikle üzerine asla boya vurmak diye bir işlem söz konusu olamaz olsa buna neden inanması zor bir iş diyelim.
Ayrıca bu yaptığımız işlem öyle deptim keçe sivrilttim küllah misali değildir ve hani öyle alttan vur çıksın biraz da üstten düzelt oldu bitti asla değildir. bu aklınızın alamıyacağı kadar hassas bir iştir ve birebir düzletme işlemidir. seyretmeden anlamanız mümkün değildir,fakat bunada sabır göstereceğiinizi sanmıyorum,çünkü ustamız zaman zaman düzelttiği o parçanın üzerinde uyaya bile kalabiliyor,buda işin espirisi ama her espiride de bir gerçek olduğunu unutmayınız.
saygılar.
KEMAL

Kemal ağbi yapmış olduğunuz iş gerçekten sabır istiyor...
Kuzenim ile meslaktaşsınız Almanya&Hollanda'da mesleğini icra ediyor. Yıılık izine gelince benim araçın kapaortada bir kaç sivilce vardı cubuk ve işık yardımı ile sivilceler kayboldu...
Aracını sevenler için süper bir buluş...Kolay gerlsin...

"Olmaz olmaz deme olmaz olmaz" derler...

Yani tebrikler ve başarılar...

Birinci derece yakınım olan bu ustamızın bu çalışmalarından sonra birde şahsıma ait çalışmalarımıda (o lüks araçları kesip biçmekle ilgili ) paylaşmak , izleyenlere faydalı olmak amacı ile bir konu başlığı altında toplayabilirim.

kemal bey tebrik ediyorum bıravo gerçekten güzel bi çalışma budur mu budur anlayabilene tekrar saygıyla takdir ediyorumm.

Kemal hocam paylaşım için teşekkürler .

Sayın Ustamızında ellerine sağlık . Gerçekten takdir edilecek bir işlem . Fotoğraflardan görünüğü kadarıyla mükemmel sonuçlar ortaya çıkıyor . İstanbulda olsam gelip zevkle seyrederdim açıkçası , tabi izin olursa .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR