İmdattt

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ince999 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,771

ince999

Her ne yaşarsan yaşa,sonunda keyfini çıkar
Yer
İzmir merkez idi değişti EDİRNE Merkez oldu
Sayın site yöneticileri
Bizi lütfen bu spam yağmurundan kurtarın.Nereye baksak bu robot yazılar.Artık ne yaparsanız yapın ama kesin ve kalıcı bir çözüm olsun.Hiç bir şekilde yazı yazmaya cesaret edemiyoruz.
Saygılar

Etiketler
Ynt: İmdattt

bir konu dikkatimi çekiyor,açıp bakıyorum ki son mesaj spamdan,sitenin tadını kaçırdılar son dönemde,moderatörler mesajları silerken spam üyelikleri iptal etmemişler,adamalar artık her konuya yorum yazmış durumda,eğer acilen önlem alınmazsa site çöplüğe dönecek,umarım olmaz ama en sevdiğim internet sitesi olan gezenbilir çökerse çok üzüleceğim,acil çözüm lütfen

Yaygın kullanılan açık kaynaklı bir yazılımı kullanarak site kurmanın bir takım avantajları ve dez avantajları var.
Avantajları malum, ucuza geliyor (bedava).
Dez avantajları da var, açıklarını spamcılar da biliyor, siteye otomatik üye olup otomatik olarak saçma mesajlar ekleyen programcıklar yazmaları çok zor olmuyor... Zaten böyle bir yazılımı bir kez yaptılar mı aynı forum yazılımını kullanan tüm sitelere saldırabiliyorlar. Çözüm: Ya bu yazılımın en son versiyonunu sürekli takip edip açığı bulunduysa hemen düzeltilmiş versiyonunu kurmak, ya da oturup tüm yazılımı kendin yapmak (bu bir çözüm, çünkü sadece bir tek sitede kullanılan bir yazılımın açıklarını bulup ona saldırmakla kimse uğraşmaz genelde). Aynı miktarda olmasa da, bunların ikisi de mesai, emek vs gerektiren işler...

Bu konudan rahatsız olan sayılı birkaç kişiden biriside benmiyim yoksa konuyu sürekli güncelleyip üst sıralaramı taşımak gerekli "dikkat çekip birşeyler yapılabilmesi için" bilmiyorum ama son bir kaç gündür benzer 2 konu açmıştım(2. konuyu ilk konum bu spamların arasında kaynayarak silindiği için açmak zorunda kalmıştım aslında).

Sanırım sitenin hem yazılımsal hemde donanımsal bir takım düzeltmelere gitmesi gerekiyor, böylece hem spamlara hemde fotoğraf yüklemelere, bir sayfadan diğerine geçerken uzun beklemelere çözüm bulunabilir belki.
Tabi bu dediklerim işin maddi boyutunu görmeden söylenen şeyler ;)

Bunu engellemenin bir yolu yok mu acaba ?

Var tabi ki. 4 mesaj yukarıda yazmıştım. Büyük ihtimalle siteyi yönetenler de zaten bunlardan haberdardır. Vakit bulabilirlerse gereğini yaparlar...

Türkiyede saat gece yarısını geçince yani herkes yatıp uyuduğu zaman bu spam dediğimiz ZOMBİ ler ortalığı boş mu buluyor nedir sabah siteyi açtım mı odana neeeee her konuya cevap diye kendi yazılarını iliştirmişler.
Konu ile ilğilenen moderatörlerin işi zor,bence bu spam yolluyanların ilgisini kesene kadar moderatörlere yardımcı tayin etmek gerek diye düşünüyorum.Yöneticilerimiz Lütfen beni çok bilmiş yada ukela kabul etmesin her sabah durumu görünce içim cızz ediyor haddim olmadığı halde dayanamadım bu öneriyi yazdım.
Saygılar

Gece el ayak çekildikten sonra geliyorlar soldan soldan :mad: gerçektende insanın forumlara bakası bile gelmiyor, halbuki o kadarda dikkat ediyorum son yazana ama bi şekilde tongaya düşürüyorlar insanı :D

acil çözüm bulunmazsa işin sonu karanlık bence..

Yine sabah oldu yine uyandık.Günaydın site sakinleri.
Açtım baktım ki yine sayfaları hayaletler doldurmuş her taraf onlarla kaynıyor.Hakikaten zor bir durum.
Acaba yönetim geçici bir süreliğine yeni üye kaydını kapatsa,bu robot spam yollayıcılarda bakarlarlarki site üyeliğe kapalı tası tarağı toplayıp başka yerlere taşınırlar mı? bizde rahata erermiyiz?
Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR