İlk Niva'm ve Yaşadığım Büyük Hayal Kırıklığı.... Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozkalpbugra Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,386
Ynt: İlk Niva'm ve Yaşadığım Büyük Hayal Kırıklığı.... Tavsiyeleriniz?

Aracın altına eğilip baktım ama sacın içten çürüyebileceğini akıl edemedim o an :(:(Aracın tüm bakımlarını izmirli ercan usta yapmış aracıda tamiranesinden nejat beyle birlikte aldık zaten. Forumda bilinen bir araç oldugundan bu aracın ustunde durmuştum. Forumdan aldığım bilgiler doğrultusunda bursadan kalkıp izmire gittim ve aracı aldım. İlk gözlemim araçla ilgili gayet iyidi içime sine sine aldım diyebilirim. Kimse hakkında kotu yorum yapmam büyük ihtimal kendileride bu çürükten haberdar değillerdi.... Gelelim maliyete Kaportayı 250 liraya anlaştık 100 lirayada bugun gerekli parçaları bastırdım eder 350 lira. Alt tarafına pütür zift uygulaması üsttende kağıt zift uygulamasınıda 300 liraya anlaştım. Ön takımı oldugu gibi değiştiricem tahminen 300 civarı o tutar... Allahtan motorda ve şanzumanda bir sıkıntı yok.:smiley: Döşemeci Abimiz komple panzottan döşeme ayarlıyacak onun fiyatını henuz kararlaştırmadık(aham şaham bişey yaptırmayacağım için çok fazla bir şey tutacağını sanmıyorum). Şimdilik masrafım = 1000 TL gibi bir rakam. Ama Kaşıntı tuttu bir kere :smiley: Kit le offset jantıda bi ara yaptırasım var. gözüm kararırsa istanbula dursun ustanın yanına gider arabayı aslanlar gibi bursaya geri getiririm... :smiley:

Etiketler

araç dıştan çok diri duruyor, alt tarafı toplanınca daha çok iş yapar.. çamurun bol olsun buğra :smiley:

eyv mehmet abi. kaporta işiyle uğraşıyoruz 1 haftadır usta acele ettirme diyor başkada bişi demiyor çaresiz bekleyişteyiz

buğra kardeşim o aracın butun bakımlarını ben yapdım alt tanbanını Nejat abi aldıgında elden gecitirmişdi ondan sonra kaportayla ilgili biz hic bır işlem yapmadık ama üak defek esnemeer vardı alt tabanda senınde acman yapdırman isabet oldu şimdi kaportadan sonra sorunsuz kulanmanı dilerim

ozkalpbugra' Alıntı:
Aracın tüm bakımlarını izmirli ercan usta yapmış aracıda tamiranesinden nejat beyle birlikte aldık zaten. Forumda bilinen bir araç oldugundan bu aracın ustunde durmuştum. Forumdan aldığım bilgiler doğrultusunda bursadan kalkıp izmire gittim ve aracı aldım. İlk gözlemim araçla ilgili gayet iyidi içime sine sine aldım diyebilirim. Kimse hakkında kotu yorum yapmam büyük ihtimal kendileride bu çürükten haberdar değillerdi

haklısın haberim yoktu
Ercan'ın da yürüyen dışında bir talebime gerekçe oluşturacak şikayetim olmadığından bilgisinin olmaması doğal.

üç kuruş için adıma ve arkadaşlarıma laf gelmesini kabullenemem, cümlelerinde gösterdiğin hassasiyete teşekkür ederim

ben toplattırırken 3mm saçla destekledik dedilerdi tek bildiğim bu ve malesef hatam da bu: güvenip inanmak
diyebileceğim birşey yok, sadece sonuçtan rahatsız olmana senden fazla üzüldüğümü söylemekten başka

daha nice çamurlu yollar dilerim ama aksiyon olsun diye illa burnuna kadar çamura da batma !

bugra bey aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın niva gerçekbir tutkudur ... :D

selam

kafama takıldı kazdağları dahil pek çok derin su geçişleri yapmama rağmen aracın içinde hiç nem oluşmamıştı
ben farketmesem yanımda oturanlar farkederdi

???

aslına bakarsanız sonuçta arazi aracı aldığımızı hepimiz biliyoruz nedenli temiz nedenli bakımlı olursa olsun arazide maruz kaldığı ortamlardan dolayı deforme olmamasının imkanı yoktur ...
nitekim aracınızı tamamen yaptırdıktan birmüddet sonra gene aynı durumla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksektir...
benim için önemli olan konu her aracın belli bir miktar bakıma ihtiyac duyacağından dolayı bakımın yada onarımın ucuza maledilebilmesidir..
bu konuda niva hemcinslerine oranla en ekonomik makinadır...
kendi açımdan araziye korkmadan gireceğim bir aracım var kırılırsada dökülürsede toplanması kolay ve ucuz kendinizden birşeyler katabileceğiniz bir makina lada niva ...
tekrardan güle güle kullanın

araçlar zamanla yorulan ve deforme olan nesneler, bu tür ufak tefek işler tabi ki her araçta çıkıyorr, işin doğasında bu var. önemli olan bu revizyonlar tamamlandıktan sonra o makinanın vereceği keyif.. bence çamurlardan geçtikçe yüzünde yine tarifsiz gülümsemeler oluşmaya başlayacak :smiley:

konuyu hortlattım belki araç 4 aydır kaportacılarda tamircilerdeydi derken geçen ay eksiklerini tamamladım. Tabana 1 mm saç kaynattırdım şanzuman bağlantılarının olduğu yerlere ise 2 mm baklava desenli saçla destek yaptı adnan usta. Bunları yapması tam tamına 2 ay sürdü ama iyi iş çıkarttı. Altta pütür darbe koruyucu üsttende antipas boyayla işi bitirdik :smiley: Nem tutup tekrar çürüme yapmasın diye keçe ile yalıtım yaptırmadım. Abilerim en zoruda koltuk işlemiydi 2 adet çıkmacıdan opel corsa van koltuğu aldım. Yerlerine uydurulması tam anlamıyla belaydı sağolsun usta onu da halletti şimdi kelimenin tam anlamıyla kaya gibi oldu. Geçenler de dayanamayıp tekrar yarı beline kadar suya soktum bu sefer içeri su almadı. Yüzümde ki o manasız gülüşü hissettim :smiley:

hayırlı olsun içinize sinesi olmuş güle güle keyfini çıkarın.... ;) ;)

Hani fotoğraflar Buğra Bey ,

Ağzımızın suyunu akıtıyorsunuz ama yaramıza merhem olacak fotoğrafları esirgemeyin Gezenbilir ailesi üyelerinden.
Bekliyoruz aracınız ile yeni çekilmiş fotoğraflarınızı.

düşünmeyin öyle...
almışsınız yavaş yavaş da yaparsınız işte, sonununda da her adımını bildiğiniz aracanız olmuş olur

allah kolaylık versin
iyi şanslar...

Aracınız hayırlı olsun , niva almadan önce mutlaka taban halısını kaldırıp bakmakta fayda var.İşin çözümü taban sacının yenisi olmadığından ölçülerinin alınıp yenisinin basılması ve izolasyonunun yapılıp kapatılması.

kaneruslu' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun , niva almadan önce mutlaka taban halısını kaldırıp bakmakta fayda var.İşin çözümü taban sacının yenisi olmadığından ölçülerinin alınıp yenisinin basılması ve izolasyonunun yapılıp kapatılması.

Aksaray pera otoda var komple 250 tl dedi
ön konsülden arka koltukların oraya kadar. sağ sol komple tek parça "orjinal"

Buğra kardeşim, aracın hayırlı olsun. Taban sacını bende kendi aracımı alırken alttan kontrol ettim sadece, iç tarafına bakmak aklıma gelmedi. Su geçişi yapmadığım içinde şimdiye kadar sorun yok. Ufak tefek arıza veriyor ama Tofaş veya Toros tamiri fiyatına halledilebiliyor. Diğer arazi araçlarında bu fiyatlara tamir pek mümkün değil. Ayrıca arazide fiyat-performans oranı bence çok iyi. Keyfine bak, canını sıkma. Başkalarının eleştirilerinede kulak tıka, çünkü ne yazık ki milletimizin başkalarının arabasına, eşyasına vs. kulp takma hastalığı vardır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR