İlk Niva'm ve Yaşadığım Büyük Hayal Kırıklığı.... Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozkalpbugra Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,385

ozkalpbugra

Acemi
Yer
Bursa
Abilerim kardeşlerim

Büyük hevesler uzun uzun araştıramalar vs vs ... sonucu internet üzerinden bulduğum ve gözümü karartıp aldığım aracım çürük çıktı. Cumartesi gecesi kendimizce bir gezi yaptık bir kaç su geçisi sonrası aracın içine su dolduğunu farkettim. kapılardan girmiştir diye düşündüm fakat su o kadar yüksek değildi. Bügün aracı soydum ziftli keçerlini çıkarmak tam 3 saatimi aldı ve sonunda içler acısı manzarayla karşılaştım. Madem aldık diyerekten revizyon işine girdik. Dıştan görünüşü sizcede diri değilmi???

DSC03210.jpg

Etiketler
Ynt: İlk Niva'm ve Yaşadığım Büyük Hayal Kırıklığı.... Tavsiyeleriniz?

Buda taban sacının görüntüsü. Arka koltuğuda söktüm yarın resimlerini detaylı bir şekilde yayınlayacağım

DSC03228.jpg

dikkatli bakarsanız sol on tekeri araç içinden görebilirsiniz

DSC03229.jpg

bildiğim kadarıyla nivaların tek hastalığı bu zaten : kaporta
ama arazi performansı nasıldır ?

Nasıl soyliyeyim Arazide bildiğiniz traktor gibi bu çürük şaseyle bile eğilmeden bükülmeden her tepeyi aştım :smiley: Araç izmirli olduğu için feci bir nem kapmış. Boyasının durumu iyi ama taban sacı içler acısı :( Şimdi tavsiyelerinizi bekliyorum araç kaportacıda ve yarın işleme başlanıcak nasıl yaptırırsam daha uzun omurlu olur?

Tercih paslanmaz türü saç ama işçiliği oldukça zordur, en azından 1.5-2 mm arası galvenizli saç kullanmanız ve zift pütür gibi işlemler yapmanız..

benim eski araçtan çok çok iyi durumda :smiley:

adnan abim (kaportacı) adam edeceğini söyledi. Hazır kaportaya girmişken ön ve arka tamponuda söktürücem bağlantı noktalarına da saç kaynıttırıp kapatıcam. Yapılan her işlemde resimleri ekleyeceğim ki nivalara merak saranlar bu araçlardan uzak dursunlar :smiley:

Buğra geçmiş olsun, yapılıp tertemiz olunca bu duyguları unutur, gönül rahatlığı ile tadını çıkarırsın umarım.
Kolay gelsin.

kolay gelsin işlem sonrasın içten ve alttan pütür attırırsanız daha sağlıklı olur ve araziye çıktığınızda tüm bunları unutursunuz.

Değerli arkadaşım nivaların ortak sıkıntılarında biride korozyondur. Özellikle taban saclarıında ses izolasyonu amacıyla sonradan döşenen ziftli keçe benzeri malzemeler bünyelerine aldıkları suyu uzun süre bırakıp kurumadıkları için ne yazıkki böyle istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Bence siz bunu hiç dert etmeyin, taban sacını kaportacınızda güzelce yaptırdıktan sonra aracınızı içten ve dıştan izole ederseniz nivanız size uzun yıllar daha hizmet edecektir. Canınızı sıkmayın, aracınızın görünüşü gayet diri, güle güle kullanın.

Zoti diyeceğim isminizi göremedim. Dediğiniz gibi şu ziftli keçeyi ne akla hizmet arazi aracına koyarlar anlamış değilim :mad: :mad:. Kaldı ki aracı aldığım kişide offroad amaçlı toplatmış. Kaporta işi bitsin aracın altına pütür zift , içtende megesle yalıtıcam kesinlikle keçeymiş dö-şemeymiş uğraşmıyacağım. Tabana uygun panzot kestirip bu şekilde olayı bitiricem.

Değerli arkadaşım taban revizyonundan sonra iyi bir yalıtım ve sadece lastik bazlı döşeme sizin paslanma sorununu yıllarca ortadan kaldıracaktır. Bu arada yeni üye statüsünde olduğum için adım yazılmamakta.Benim ismim Ziya Akalın.

değerli arkadaşım sen aracı alırken altına bakmadın galiba nivalarda bu hastalıktır çoğu arkadaşımız yeni aldıkları nivayı bir elden geçirir sende öyle yapıyosun sonuçta ama bir nivacı olarak bir taban sacından dolayı nivayı bu kadar kötüleme bence çünkü niva arazide vazgeçilmezdir öyle zamanlar olur ki seni en ölü noktalardan bile çıkarır niva kendi çapında bir devdir saygılar.

takma kafanaaa :smiley:)) Sonuç olarak Niva en iyi arazi aracı...Niva olsun çamurdan olsun :smiley:)) sevgiler saygılar

zoti' Alıntı:
Değerli arkadaşım taban revizyonundan sonra iyi bir yalıtım ve sadece lastik bazlı döşeme sizin paslanma sorununu yıllarca ortadan kaldıracaktır. Bu arada yeni üye statüsünde olduğum için adım yazılmamakta.Benim ismim Ziya Akalın.

Profil sayfasına giderek Kimlik bilgisi ayarları bölümünde adınızı ve yaşadığınız şehri yazabilirsiniz Ziya bey ,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR