Ilk Malzeme Listem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blastrula Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,268

blastrula

Yeni Üye
Cadir ve uyku tulumlari hakkinda forumda okuyabildigim her seyi okudum. Aklimca bir liste hazirladim kendime. basit yürüyüsler ve tek gece konaklamali turlar yapacagim bir süre. dag tirmanisi olmayacak. kar görmeyecem bile belki ama yagmuru bol bol hissedegimi düsünüyorum. Listeyi su sekilde hazirladim. Bunu alma, onun yerine sunu al tarzinda tecrübelerinizi benimle paylasabilirseniz mutlu olurum.

Cadir: Loap Venas (http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=28&alt_kat_id=184&id=4209&isim=Loap-Venas-4-Mevsim-%C7ad%FDr-(-ledli-Fener-Hadiyeli))

Cadiri iki kisi kullanacagiz. Husky Bird'lerin de cok övüldügünü okudum. Bird'ler üstelik daha ucuz ve hafif. Husky Bird'ün de benim kullanmayi planladigim sartlara cok iyi dayandigini okudum. Acikcasi Loap Venas ve Husky Bird arasinda biraz ikilemde kaldim. Bird'ün 210cm'lik uzunlugu sadece düsündürüyor beni cok kisa diye.

Uyku tulumu: Marmot Wave IV (http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=31&alt_kat_id=380&id=7017&isim=Marmot-Wave-IV-Sentetik-Uyku-Tulumu)

Bu uyku tulumu hakkinda da hep olumlu yorumlar duydum/okudum.

Ayakkabi: Hi-Tec Multiterra Ultra Mid (http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=30&alt_kat_id=354&id=5808&isim=Hi-Tec-Multiterra-Ultra-Mid-WP-Ayakkab%FD)

Ocak: Primus Mimer (http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=38&alt_kat_id=226&id=5510&isim=Primus-Mimer-Ocak)

Termos: Laken 1lt. Alum. Sise (http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=37&alt_kat_id=394&id=6607&isim=Laken-1Lt.-Alimiyum-%FEi%FEe-%DDzolasyon-k%FDl%FDf%FD)

Mat: Husky Fuzzy Sisme Mat (http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=33&alt_kat_id=201&id=5687&isim=Husky-Fuzzy-%DEi%FEme-Mat)

60 litrelik, simdilik isimi gören bir sirt cantam var. Kar maskesi (sabah ayazi icin), kayak icligi, isvicre cakisi gibi malzemelerim zaten var. Baton alip almamakta kararsizim. 1000 lira gibi bir sey ayirmaya düsünüyorum hepsine. Mati da husky olmasina güvenerek yazdim.

Merakla yorumlarinizi bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Ilk Malzeme Listem

108 kere okunup hic cevap verilmedigine göre malzemeleri daha önce kullanmis olan yok sanirim. yine de zahmet edip okuyanlara tesekkür ederim.

valla malzemelerin hepsi iyi...bi tek ben olsam ayakkabıyı biraz daha şöyle okkalı bi şey seçerdim...2.5 - 3 mm deri nubuk vs...biraz daha pahalı olabilir ama 10 sene giyersin daha da ucuza gellir...

malzemelere bir diyeceğim yok hepside güzel fakat unutulmaması gereken bir şey var bunların ağırlıkları araç ile gidiyorsan bi diyeceğim yok ama yürüyorsan yiyecek, içecek vs. gibi şeylerle biraz ağır olabilir. ama iyi seçim.

cheg' Alıntı:
valla malzemelerin hepsi iyi...bi tek ben olsam ayakkabıyı biraz daha şöyle okkalı bi şey seçerdim...2.5 - 3 mm deri nubuk vs...biraz daha pahalı olabilir ama 10 sene giyersin daha da ucuza gellir...

tesekkür ederim yorum icin. bu ayakkabi olayini pek anlamiyorum. gore-tex cok görüyorum. icabinda biraz daha fazla verebilirim tabi. ayakkabi'da 200'e kadar cikabilirim (belki de daha fazla :smiley: ). marka veya özellik önerisinde bulunma sansiniz var mi acaba?

bacarmobil' Alıntı:
malzemelere bir diyeceğim yok hepside güzel fakat unutulmaması gereken bir şey var bunların ağırlıkları araç ile gidiyorsan bi diyeceğim yok ama yürüyorsan yiyecek, içecek vs. gibi şeylerle biraz ağır olabilir. ama iyi seçim.
Yürüyüs yerine kadar arabayla gidecegiz. 2-4 kisi olacagimiz icin paylasmali tasima sansimiz olacaktir. Tek gece konaklamali olacagi icin de cok fazla bir erzak ve giyim esyasi olmayacaktir diye tahmin ediyorum. Görüs ve uyariniz icin tesekkür ederim.

Husky Bird ve Loap Venas arasinda hala kararsizim.

blastrula' Alıntı:
tesekkür ederim yorum icin. bu ayakkabi olayini pek anlamiyorum. gore-tex cok görüyorum. icabinda biraz daha fazla verebilirim tabi. ayakkabi'da 200'e kadar cikabilirim (belki de daha fazla :smiley: ). marka veya özellik önerisinde bulunma sansiniz var mi acaba?
Yürüyüs yerine kadar arabayla gidecegiz. 2-4 kisi olacagimiz icin paylasmali tasima sansimiz olacaktir. Tek gece konaklamali olacagi icin de cok fazla bir erzak ve giyim esyasi olmayacaktir diye tahmin ediyorum. Görüs ve uyariniz icin tesekkür ederim.

Husky Bird ve Loap Venas arasinda hala kararsizim.

la sportiva iyidir...meindl, aku, merrell ...tek ayakkabı olacaksa 4 mevsim olsun...dediğim gibi 2.5-3 cm deri nubuk...en önemlisi ayağının rahat etmesi...aldığın ayakkabıyı iade koşullu alabilirsin...evde de giy iyce dene.. 1-1.5 numara büyük al...raichle bulabilirsen süper...

mesela : http://www.lasportiva.com/catalogue/catalogo.php?cat=24&cod3=984&Language=EN

ayakkabı olayında bende gora-tex aldım geçen sene oldukça memnunun nubuk olanından üstüne yapmurlu havalarda nano su sipreyi aldım oldukça memnunum.

Merhaba
Gecikmeli de olsa birtakım tecrübelerime dayanarak konu hakkında birşeyler de ben söylemek isterim. Aslında buna karar verecek olan direk kullanıcının kendisidir.. Ama genel çerçevede şunları dikkate almakta yarar var;
ÇADIR: Tek kurulum olmasının avantajları bana fazla gibi geliyor. İç tente ve dış tente ayrı olduğunda rüzgarda zorluk çıkarabiliyor çadır. Ayrıca iç tente kurulurken yağmur bastırırsa ıslanacağından, dış tentenin kuru kalması o andan itibaren önemsiz hale geliyor. (Islanan ve kurutulamadan paketlenen çadır dehşet bir koku yapar ki birkaç gün yanına yaklaşılmaz.) Önerim, bulabilirseniz TROLL A , bulamazsanız TROLL B dir. İkisi arasında fiyat ve çubuk kalınlıkları hariç bir fark yoktur.
UYKU TULUMU: Mumya tipi uyku tulumunda yatamayanlardanım... Benim gibi düşünenler ne demek istediğimi anlayacaklardır. Çadırda hiç yatmamış biri bile, çadıra kolayca adapte olabilir. Ama tavsiyem hiç uyku tulumunda yatmadı iseniz. bir arkadaşınızdan ödünç alıp evde bir gece geçirmeye çalışmanız kanaatimce uygun olur. Zira çok soğuk havada ne tip olursa olsun insan uyku tulumuna sevgilisine sarılır gibi sarılıyor da, hava biraz limonata kıvamına geldi ise, mumya tipi tulumda afakanlar basıyor.. En azından bende öyle oluyor.. Dikdörtgen formunda tulumlar da var. İncelemeden karar verme derim.
MAT: İyi bir tulumla mat kombinasyonu, kuru ile pilav gibidir.... Mat iyi olmazsa tulum bir işe yaramaz. Yattığınız zemindeki bozuklukları sırtınıza iletmemesinin yanında, zeminden gelecek soğuk ve nem gibi faktörleri de ortadan kaldırması kesinlikle gereklidir. Şişme olması konforludur, ama muhafazası zordur.... Delinme ve yırtılma riski her zaman vardır. Bir de şöyle molalarda çayır çimen yamaçlara hemen matı atıp yayılamazsın....
MATARA-termos: Linkini verdiğiniz ürün TERMOS değil, termos kılıfı... Buna dikkat etmek lazım...Basit bir şey de işinizi görebilir.... almışken kaliteli olması da mümkündür...

BOT: Bence kampçı ve trekçilenin en önemli malzemesidir. Gövde dahil bütün yükü ayak taşır..... Linkini verdiğiniz ürün arazide fazla dayanmayacak gibi..... Hafif trek şartlarında kullanılabilir. Ama biraz daha fiyatlı olup daha kaliteli bir ürün tercih ederseniz uzun vadede fiyat ucuza gelecektir. COLOMBİA ürünlerinde şu aralar hatırı sayılır indirimler var......GORE-TEX olmasında kesinlikle fayda var...

Geç cevap için özür;

* Diğer arkadaşlarıma katılıyorum. Bot en önemli ekipmanlardan biri. Harcanacaksa para bota harcanmalı. Columbia ve Lafuma bu konuda en iyi markalar arasında. Lafuma'yı Adventure Republic'te bulabilirsiniz. www.maceracumhuriyeti.com
Ben yıllarca Lafuma malzeme kullandım ve hep çok memnun kaldım.
* Çadırlarım Lafuma Alpine 3 ve 2. 4 Mevsim çadır almanızı şiddetle tavsiye ederim. Her koşulda kullanırsınız.
* Ocak için Primus'un belirttiğiniz modelini ben de kulanıyorum. Tek sıkıntı var, gazını bulamayabiliyorsunuz. (Ben sezon başı 10 kartuş gaz depoladım, bu kışı çıkarırım). Bu yüzden normal benzinle çalışan yine Primus'un başka modelleri var. Bunlara da bakabilirsiniz.

* Tulum : yaz ve kış için iki ayrı tulum almayacaksanız, kışlık tulum almanızı tavsiye ederim. Yazın üstünü açarak v.s. kışlık tulum kullanılabilir de, kışın soğuğa çare pek yok. Kışlık tulum için de kuş tüyü doğal malzeme alacaksan bakımının zor olduğunu ve kullanılmadığı zaman mutlaka açık şekilde saklanması gerektiğini hatırlatayım. Konfor derecesi -3 cıvarı, ekstrem -10-15 cıvarı bir tulum iş görür.

Baton yürüyüşlerde asla vazgeçilmemesi gereken bir malzemedir öbür türlü tüm yükü dizleriniz çekeceğinden bir süre sonra dizlerinizde menisküs gibi problemler ortaya çıkmaması için batonu mutlaka listeye dahil edin. günübirlik ya da en fazla bir gecelik aktiviteler için basit bütan ocakları da işinizi görebilir kartuş bulma sorunu da yaşamazsınız. ayakkabı için tabi ki goretex ve 4 mevsim olmalı, çadırın iç tentesi pamuklu kumaştan olan ve iç ve dış tentesi ayrı kurulan modeller yerine tek kurulumlu iyi bir çadırı tercih edebilirsiniz ama bu maliyetleri uçuracaktır. türkiye şartlarında -18 extrem derecesine sahip yarı sentetik yarı kaz tüyü tulumlar işinizi fazlasıyla görür ama şişme mat için bir kez daha düşünmelisiniz. termos için çelik 15-25 tl arasına satılan bir termos işinizi fazlasıyla görür ancak iki kişi tek termos kullanacaksa 1.5 litrelik tek tek kullanılacaksa 1er litrelik termoslar yeterli olur.

Sayın 'tommycan' ın özetlemiş olduklarına birebir katılıyorum....

En önemli konular ve tavsiyeler mükemmel... Diğer katkıda bulunan arkadaşlar gibi küçük bir katkıda ben yapayım... Ayakkabı mutlaka hafif olmalı , ayrıca imkanınız var ise dolaşacağınız mevsime göre seçim yapmanız, daha fazla yol yapmanızı sağlayacaktır... En fazla kaynak harcadığım malzemelerin başını çeker.....
Burada link adresi yerine, google den'Outdoor' ile arama yapmanızı önericeğim.....çok fazla alternatife ulaşırsınız...

Diğer bir konu da ceketler, emin olun ki Sympatek teknolojisi ile üretilmiş olanlar tam bu işe uygun olanlardır.... ( Kendi tecrübem..)
firma olarak bir düzine den fazla imkan var ama ben kendi tercihimi ' Maier Sports' dan yana kullanıyorum ,Türkiye de neler var bilmiyorum ama Tekstilde çok ileri olduğumuza göre,,yerli mallarını da çok daha ucuza bulabilrsiniz sanıyorum...

Uyku tulumlarında önemli olan, harcıyacağınız paradan önce , bulunduğunuz mevsim sıcaklığına uygun bir seçim olmalı... çok para harcayıp aldığınız - 15 C ile, ortalaması -5 C bulmayan bir yerde konaklamanız sizi müthiş rahatsız edecektir.. Genelde bir method olarak son 10 yılın gece ortalaması benim için bir kılavuz dur... bu şekildeki her seçim sizin taşıyacağınız yükün hafiflemesi demektir..Kazanacağınız her bir 100 gr. ne anlama geldiğini daha ilk tecrübenizde anlarsınız...Aslında tecrübelerden istifade etmeyi çok seven biriyim...her bir tecrübe beni çok etkiler ama nedense bu gün yazmayı tercih ettim...
Genelde, artık eskimiş olan karavanaımla geziyorum... ama gerçek doğa gezginlerine imreniyorum, Hepinizi saygı ile selamlıyorum.....
Allah her kezin gönlündeki güzellikleri,,emelleri fazlası ile nasib eylesin....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.