Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)
Gözümüzü , gönlümüzü arkamızda bırakarak sevgşli Didim den ayrılıyorduk .
Belki diyeceksiniz _ Be birader madem bu kadar istemiyorsan gitmeyi , kal biraz daha öyle ise. Tabi . Dogrusu bu olabilir belki. Amma var ya bu içimizdeki gezme açlığımız , dizginleyemiyoruz bir türlü . Zira eskiden kalma eskiye yönelik öyle anılar gömülü kalmış bekliyor ki yolumuzun üzerinde. Hemen oralara varmak ve _Bak , iştebiz yine geldik . Diye haykırmak istiyoruz tezelden. İçimizde tanıyamayacaklarının korkusu da olsa , içlerinden bir kaçının bizi hatırlayabilecekleri umudu vardı içimizde
Unutmuşum.
Didimde şöööle bir muhabbet içerisinde kişilerden biri _ Hani iiki küçük cocugu olan mı? _ Bir de motorun var dı galiba senin demiş di. Hah dedim. Hah o benim işte. Çok sevinmiştim . Burasını söylememem gerekir amma , _sana ne olmuş bööle be birader , demesi zoruma gitsede yüzümdeki gülümsemeyi sürdürmeye çalıştım güç bela ...... Biz yine de hatıraların üzerine çullanmaktan alamıyoruz kendimizi . İşte yine yollardayız .. Hep de direksiyon başında gelir aklıma Daha bu yollarda ne hatıralarımız var.
_ Hatun . (genellikle eşime böyle hitap ederim) _ Bir peçete verirmisin ordan.
Didim den Milas 'a , dogru öylle çok geçmişizdir ki bu yoldan , bir günden bir güne de "Ne var" buralarda diye durup bir bakamamıştık. Birileri de "Milas nasıl bir yer " diye soran olursa , azıcık bilgimiz olsun dedik . EEeee , karavanımız var artık . Hem bundan sonra gezi ve tatil birleştirmemizi 15-20 güne sığdırma mecburiyetimiz de kalmadı güvencemizle gem!i azıya almaya karar verdik ( gem'i azıya almak, atların yönetim maksadı ile agizlarına takılı kayışların ucundaki demir parçası , Eger at bu demir parçasını azı dişleri ile buloke eder se , işte at o zaman kontroldan çıkar ve siz onu yönetemezsiniz artık. )
Savulun eeey hatıralar. ! Biz de GEM'i azıya aldık
Simav ın girişinde kendimize duracak bir yerler ararken küçük bir parkın yanıbaşonda un satan bir dükkanın önunde durduk . Hafif ce önünü kapatmadan. Biraz bilgi toplamakta fatda var düşüncesi ile uncuya yaklaşıp bir selam verdik en hasından. Samimiyetle aldı selamımızı O arada hemen üst katından bizi gören uncu nun eşi de inip geldi yanımıza bizi buyur ettiler . Bizim yaşlara yakın kişiler diler. İkramda bulunmak istediler Hayır dedik. kuralları bozuyoruz . bakın bizim evimiz yanımızda dedik bizim çay yapabilmemiz sizden daha güzel diyerek zor da olsa ikna ettik . Derken laf lafı açtı , dedik Milas nasıl bir yer , biz şehrinizi biraz tanımak istiyoruz dedik.
Vay anam vay . Meger nereleri görmemişiz de bizim haberimiz yokmuş . Memleketlerini anlata anlata öve-öve bitiremediler . Hem de bu günlerde buranın festivali imiş . Tamam , öyleyse nerede kalabiliriz dedik . Bize fetival alanına yakın sokagında köftecilerin toplandıgı blr yeri tarif ettiler Sora -sora korku icerisinde çok dar sokakların arasından agaç dallarını kollayarak köfteciler sokagını bulduk .Nerede kalabiliriz dedik. dar bir sokagı işaret ederek "Giir abi şurdan " girdik. Oh baya geniş bir yer serbest otopark gibi ortak kullanım olan bir alan. Hemen kendimize iyi güneş alabilecegimiz (enerji sorunu) bir yere park ettik Yolculuk halı bilirsiniz. Hafif bir yemekten sonra , yine mavi motosikletimize atladık ve başladık şehri dolaşmaya.
.