akınanılaltın
hAyrAn hAyrAn seyret ister kAtıl ister vAzgeç !
Merhabalar,
Karavanımı bugün gidip teslim alıp, İstanbul a getirdim.
Öncelikle 1.2 Qashqai aracımı 1.6 dizel Peugeot 5008 ile değiştirerek başladım.
Sonra ikinci el araç alım-satım sitesinden 2. El Erba Haftasonu karavanı için Denizli den bir beyefendi ile anlaştık.
Aracın çeki demirini Bosal Marka tercih ettim (Tecrübeli abilerimden edindiğim bilgi ile)
Çeki demiri takıldıktan sonraki gün Denizli ye gidip karavanı aldım.
ilkkez araçla bir cisim çekmeme rağmen bir sıkıntı olmadan İstanbul a geldim ( Bu işi gözümde çok büyütmüştüm.)
Denizli den dönüşümü Afyon değil Balıkesir üzerinden gerçekleştirdim.
giderken 85 lira verdiğim yola dönüşte +- 160 lira ödedim (tekerleği olan her taşıttan para alınıyormuş ek dahi olsa)
İstanbul a gelene kadar bir polis kontrolü ya da çevirmeye rastlamadım fakat istanbul girişinde Mehmetcik Vakfı tesislerine yakıt almaya girdiğimde Polisler durdurdu.
ehliyet ruhsat kontrollerinden sonra karavan a geçtiler.
Araçta olan plakayı karavan a taktığım için "Bu neden böyle" gibi sorular sordular.
Romörk çektiğim için bu yaptığımın ters bir durum olmadığını anlattım.
Daha sonra karavanın içini görmek istediler ve heryerine didik didik baktılar.
Çeki demirim ruhsata işli değil ( emniyetten randövu alamadım) fakat tüm evraklar yanımda olduğu için problem yaratmadılar.
Son olarak "Bu karavanın 750 kilo dan az olduğunu nereden bilicez?" Diye bi soru geldi
Ben 500-600 kilo arası biliyorum, karavan küçük ve içinde yük yok dedim.
Tartma imkanları da olmadığı için gönderdiler.
Sağ salim apartmanın önüne çektim
Karavan da bağzı eksiklikleri kendime göre tamamlamaya yarın başlayacağım.
öncelikle jel bir akü, 150 lik güneş paneli taktıracağım ve 220 çalışan buzdolabını 12-24 e çevireceğim.
güvenlik için Kapline 1 kilit alacağım.
şimdilik karavanla ilk seyahatim ay sonu gibi görünüyor
umarım o zamana kadar herşeyi halleder
kazasız gider gelirim.
Karavan ile ilgili bağzı fotoğraflar ekliyorum.
herkese huzurlu günler...
Karavanımı bugün gidip teslim alıp, İstanbul a getirdim.
Öncelikle 1.2 Qashqai aracımı 1.6 dizel Peugeot 5008 ile değiştirerek başladım.
Sonra ikinci el araç alım-satım sitesinden 2. El Erba Haftasonu karavanı için Denizli den bir beyefendi ile anlaştık.
Aracın çeki demirini Bosal Marka tercih ettim (Tecrübeli abilerimden edindiğim bilgi ile)
Çeki demiri takıldıktan sonraki gün Denizli ye gidip karavanı aldım.
ilkkez araçla bir cisim çekmeme rağmen bir sıkıntı olmadan İstanbul a geldim ( Bu işi gözümde çok büyütmüştüm.)
Denizli den dönüşümü Afyon değil Balıkesir üzerinden gerçekleştirdim.
giderken 85 lira verdiğim yola dönüşte +- 160 lira ödedim (tekerleği olan her taşıttan para alınıyormuş ek dahi olsa)
İstanbul a gelene kadar bir polis kontrolü ya da çevirmeye rastlamadım fakat istanbul girişinde Mehmetcik Vakfı tesislerine yakıt almaya girdiğimde Polisler durdurdu.
ehliyet ruhsat kontrollerinden sonra karavan a geçtiler.
Araçta olan plakayı karavan a taktığım için "Bu neden böyle" gibi sorular sordular.
Romörk çektiğim için bu yaptığımın ters bir durum olmadığını anlattım.
Daha sonra karavanın içini görmek istediler ve heryerine didik didik baktılar.
Çeki demirim ruhsata işli değil ( emniyetten randövu alamadım) fakat tüm evraklar yanımda olduğu için problem yaratmadılar.
Son olarak "Bu karavanın 750 kilo dan az olduğunu nereden bilicez?" Diye bi soru geldi
Ben 500-600 kilo arası biliyorum, karavan küçük ve içinde yük yok dedim.
Tartma imkanları da olmadığı için gönderdiler.
Sağ salim apartmanın önüne çektim
Karavan da bağzı eksiklikleri kendime göre tamamlamaya yarın başlayacağım.
öncelikle jel bir akü, 150 lik güneş paneli taktıracağım ve 220 çalışan buzdolabını 12-24 e çevireceğim.
güvenlik için Kapline 1 kilit alacağım.
şimdilik karavanla ilk seyahatim ay sonu gibi görünüyor
umarım o zamana kadar herşeyi halleder
kazasız gider gelirim.
Karavan ile ilgili bağzı fotoğraflar ekliyorum.
herkese huzurlu günler...