İlk Kampım, İlk konum ve Malzeme Konusunda Yardım İsteğim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zakkafein Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,546
Ynt: İlk Kampım, İlk konum ve Malzeme Konusunda Yardım İsteğim

@çaylak
timberline camp 55 için direkt olarak camp 45 modelinin açıklamasını kopyalamışlar link verdiğin sitede, 55 litrelik o aslında var yani istediğin modelin istediğine yakın litresi, rengini de bulabildin mi tamamdır:smiley: timberline çantalar benim de gözüme çarpıyor sürekli, kaliteleri konusunda hiç bi bilgim yok ama gerçekten estetik anlayışları benimkine paralel:smiley:
eğer alırsan ve memnun olursan benim de düşünebileceğim bir model hem fiyatı da uygun:smiley: belki şuanki çantamdan çok memnun da kalabilirim zamanla kullandıkça görücez...
Kipa'dan çadır önerisi olarak da ben orada yine benimkiyle neredeyse aynı bir çadır vardı, sadece yazın ve deniz kenarında kullanacaksan tepenizde dam olarak bulunabilir, ama sıcakta yanar gibime geliyor içeride boğulmayın:smiley:

Etiketler

Valla dün gittim 2 kişilik bi çadır aldım 60küsur tl ödedim. iyi kötü 1 hafta idare etsin yeter şimdilik (inşallah yanmam içinde :D ). maddi durum biraz düzelince lafuma vs alırım şimdilik tescoya devam.. :smiley: kipada 60 ltlik bi de çanta gördüm kırmızı-beyaz renkli 90 tl'ye satılıyordu ama nedir nasıldır onu bilmiyorum yine tesco marka

çadırın hayırlı olsun, çift katlıysa eğer pek sıkıntı yaşamazsın gibi geliyor, denedikten sonra yorumlarını bekliyorum yine:smiley: o çantaya ben de göz koymuştum, hatta turuncu grisi vardı aynı modelin, fakat güvenemedim işte tesco olduğu için. loap en azından outdoor ürünleri üreten ve bilinen bir marka diyerekten elimdekini tercih ettim:smiley:

paylaşımlar için teşekkürler .. herkese faydalı olacak bilgiler vermişsiniz .. web adresleri dahil :smiley:

Bende foruma yeni üye oldum herhalde fatih arkadaşımla duygularımız aynı yürüyor ben paylaşmadım ama hemen hemen bende araştırma içersindeyim çantadan çakılara kadar.
Verdiğin bilgiler çok işime yarayacaktır eminim.

Teşekkürler.

Yapmadım ama kamp yapacak olursam aklımda bir yerde sabit kalmak değil çadırımıda toplayım mevki değiştire değiştire kamp yapmayı tercih ediyorum bilmiyorum doğrumu :D

Bunuda bilgili abilerim ablalarım ve arkadaşlarıma bırakıyorum.

Bilgiler için teşekkürler.

merhaba Rıdvan, asıl ben teşekkür ederim okuyup fikirlerini belirttiğin için:smiley: ayrıca benimle aynı hayalleri paylaşan insanlar olduğunu görmek oldukça sevindirici:smiley:

sen de araştırmalarından aklında kalan, benim unuttuğum atladığım bir şeyler varsa belirtebilirsin:smiley: yeni başlayanlara yönelik bir çok konu var ama yine de bu konu bilgilerin derli toplu durabileceği alternatif bir başlık olabilir:smiley:

gezerek kamp yapma fikri de dediğim gibi benim de çok istediğim bir şey, ama bunu dağda değil de daha çok deniz kenarındaki tatillerimde yapmayı düşünüyorum. tüplü dalışın yanında şnorkelingle de ilgilendiğim için her seferinde farklı yerde dalıp yeni şeyler görmek de çok güzel olucak eminim :smiley:

:smiley:. Sen deniz altını seviyorsun anlaşıldı, bende severim ama doğa ile başbaşa yaşam daha heyecanlı ve güzel olacağını düşünüyorum :smiley: (kişisel görüş) :smiley:

yeni konu açıp sorunca pek yanıt gelmiyor, millet bıkmış olabilir yenilerden belki
o yüzden açılmış konulardan devam edeyim bari

beni de kampçılık hevesi sardı, şöyle çantamı sırtıma yükleyip dere tepe sahil gezmek istiyorum her fırsatta.
tabi araştırma aşamasındayım henüz, neler gerekiyor hangi malları almalıyım?

şimdilik 40 tl ye oriflame (galiba) marka fransız malı bir bıçak aldım, küçük ama iyi kesiyor. 2 kez günübirlik yürüyüşe gittim ve kendime dallardan barınak yapmaya çalıştım, orada işe yaradı. fakat bıçak küçük olunca yanında balta gerektiriyor.

ben kendime göre liste çıkarıyorum, her fırsatta bunları teker teker tamamlamayı düşünüyorum

çadır- bir taraftan 30-40 tl ye satılan çadırlardan alıyım diyorum başlangıç olarak, ne de olsa çok extrem koşullara gitmeyeceğim, fakat güvenemiyorum, daha önce yine almıştım ve direkleri kırılmıştı, içi çok sıcaktı filan. bir daha masraf etme o yüzden iyi bir şey al bir daha uğraşma diyorum ama deneyimsizlik düşündürüyor, iyi bir çadırında hakkını veremezsem yanlış kullanıp harap ederse diye endişeliyim, bakalım ne zaman karar verebileceğim.

uyku tulumu - yazın özellikle sahil bölgelerine gideceksem yanıma almama gerek yok, dağlık bölgelerde ormanlık alanlarda gece konaklayacaksam gerekiyor.
ben çok sık döndüğüm için geniş battaniye tarzı olanlardan araştırıyorum.

mat - kaliteli bir mat olmalı, yine serin bölgelerde alttan ısı kaybını önleyen tasarım harikası matlar var onlardan düşünüyorum.

balta - küçük fazla yük yapmayacak, ufak dalları kesebilen bir balta düşünüyorum, tabi gideceğim kampın biçimine göre yanımda götüreceğim.
kampçılıkta deneyim kazandıkça aslında yanıma çadır da almadan minimum araç gereçle doğaya açılıp barınağımı kendim yapıp konaklama hedefindeyim.

ocak - bu konuda çok bilgisizim ama sanırım çok da önemi yok, rasgele migrosta satılan küçük ocaklardan birini alsam olur diye düşünüyorum ?

kap, kacak - yemek pişirmek su ısıtmak amaçlı olarak bunlar çok önemli değillerdir sanırım ne dersiniz ?

bunlar acil ihtiyaçlar gibi görünüyor, bunların dışında fener, şapka, iğne iplik, ipler, ilkyardım malzemeleri ... gibi parçalar aklıma geliyor.

kışın karda buzda dağda kamp yapmaya şu an için niyetim yok, daha çok havalar sıcakken sahil bölgelerinde, ormanlık bölgelerde, göl dere kenarlarında takılmayı düşünüyorum, tabi heves sardıkça ve uzmanlaştıkça şartları zorlayabilirim. o amaçla malzeme listesini çok da abartmanın anlamı yok, hedef minimum malzeme ve teknoloji maksimum doğa.

doğada görüşmek üzere...

Merhaba arkadaslar.. Bende siteye bugun uye oldum..
Kampcilikla ilgili malzemeler konusunda size istanbulda yaşayanlar icin tavsiye edecegim bir tek yer var .. Bayrampaşada IKEA karşısında decathlon magazasi..
Fiyat / performans olarak cok guzel urunleri var.. Karakoy ve kadikoydeki outdoor magazalarindaki fahiş fiyatlardansa burada ki urunler cok daha ucuz..
Yanilmiyorsam Ankarada da magazasi var..

Ozellikle 1 dakika da kurulabilen çadirlar harika.. (kiş icin uygun degil ).. Fiyatlari da 60 TL'den basliyor..

quechua markasinin butun urunleri mevcut ..

http://www.quechua.com/EN/ urunlerin detaylarini gorebilirsiniz.. Ozellikle cadir kurulumlari icin videolarini izlemenizi tavsiye ederim..

Buraya gitmeden once Lafuma'dan aldigim Goretex , vibram tabanli ayakkabi icin 260 TL odedim..
Ayni urun quechua marka olunca 160 TL .. v.b..
Alisveris yapmadan once mutlaka buraya da bakin derim..

Aramıza hoşgeldin siyahbeyaz arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkürler en kısa zamanda o mağazaya uğrayacağım sevgiyle kal...

Paylaşımlar için teşekkürler arkadaşlar.

bıçak konusunda columbia 'yı tavsiye ederim.Yıllardır kullandığım küçük bir çakısı vardı geçen biraz daha büyüğünü aldım.Taş gibi diyebilirim.

Decathlon'dan ben de alışveriş yaptım. Ürünler fena görünmüyor. Fiyatlar uygun. Tavsiye ederim. Yaz kamplarında kullanmak için kendinden tulumlu şişme yatak yapmışlar. tek ve iki kişilik. çarşafı da var. Süper. Şeker bayramında çok rahat ettik. Katlanır sandalyeleri sağlam.

Merhaba Fatih, foruma yeni üye olduğumdan daha önce cevap verilmiş şeylere yeniden cevap veriyor olabilirim, cümle kalabalığı için lütfen kusura bakmayın.

Malzemeleri mükemmel sıralamışsın, hemen her gerekli şeyi yazmışsın. Linklerini vermen de ayrıca güzel. Benim birkaç konuda tavsiyem olacak;

1. Öncelikle ilk yardım setini unutma. Ufak çanta içinde set olarak satılanları var. Ya da ayrı ayrı alabilirsin 50 tl'yi geçmez. Sargı bezi, yara bandı, küçük makas, çengelli iğne, elastik bandaj, cımbız vb. gibi malzemeler yanında olsun kesinlikle. Ayrıca ağrı kesiciler ve amonyak da bulundurman yararına olacaktır.

2. Çadıra gelince ekonomik ve kullanışlı bir model olan Lafuma Campo 2'yi tavsiye ederim.http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=28&alt_kat_id=185&id=3759 bu sitedekinden daha ucuza bulabileceğine eminim. Şu anda elinde bulunan Dazzlers çadırda çok fazla terlersin, polyesteri hava geçirmiyor ve içinde sırılsıklam oluyorsun, bir gece kalmıştım :smiley:

3. Çanta için McKinley çantaları öneririm. Önemli olan sırtına takman ve rahat durup durmadığını kontrol etmendir. Ayrıca belini ne kadar sardığına da bakmalısın. Sırtına değen malzemenin terletmeyen özellikte olmasına da dikkat etmelisin. Mc Kinley kullanıyorum ben ve fiyatıyla doğru orantıda bir kalitesi olduğunu söyleyebilirim.

İyi eğlenceler dilerim!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR