İlk Kamp Deneyimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KemalAkif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,624
Ynt: İlk Kamp Deneyimi

Bolu, Abant başlangıç için süper tercih. Geçen sene ilk kampımı tek başıma orada yaptım. Çevrili kamp alanı var, genelde sizin haricinizde 6-7 çadır daha bulunuyor.

Kamp alanının sağ tarafındaki ormandan yakacak temin edebilirsiniz. Ormanla kamp arasındaki yol ufak bir köye çıkıyor. Köyün camisi güzeldi.

Gölün girişinde (kamp alanına 2-3km kadar var sanırım) köylülerin kendi ürünlerini sattıkları ufak bir yer var. Tarhana, domates, içecek vs. satın alabilirsiniz.

Atlar, başıboş korkak köpekler çok... Gece ses yapabilirler. Erik ağacının altına kesinlikle çadır kurmayın, atlar uykusuz bırakır...

Abant'ın tek kötü yanı; tesisler, yürüyüş yolları vs. yüzünden doğallıktan uzak olması, 2 günden sonra kendimi şehirde hissetmeye başlamıştım.

Ama güzeldi... Tek olmak ayrıca güzeldi.

Etiketler

Ilk kampimda 2-3 saat uyuyabilmistim sadece, birde kamp alaninda degildik doga yuruyusu yaptigimiz bir tepenin uzerindeydik ve etrafimiz 10-15 cakalla cevrilmisti o yuzden tirsmaktan ve ulumalarindan pek uyuyamamistim ;D Ben yinede sevdiginiz bir arkadasinizli gitmenizi oneririm ilk kampiniza lakin sizin karariniz sonucta.

Iyi kamplar dilerim

Merhabalar benim ilk kamp deneyimim haziran 2013 tarihinde çanakkale ecebat kabatepe orman kampında 3 gün ardından sahil şeridinden inerek ayvalık çamlık kampig de 3 gün oldu toplam 6 gün ,çok memnun kaldım.Bende sizin gibi çok araştırdım ,nerede kalınır,ne götürülür,ne yenilir ne içilir wc +banyo sorunu nasıl halledilir çok karasız kaldım ama bu zinciri en sononda kırdım ve inatla ailece kamp yapılmaz diyenlere inat bu işi başardımmm.yanınızda çadır altınıza sermek için mümkünse mat yada bildiğiniz inşaat straforu(nalburdan),gideceğiniz yerde elektrik var ise elektrikli çaycı ama benim tercihim her zaman semaver,mangal,herzaman en kötü ihtimal 2 yada 3 km uzaklıkta market olur.yeme içmede sıkıntı olmuyor.kamp alanı seceken mutlaka wc banyo olanı seçin genelde hepsinde var.otel tailinden ziyade kamp taili bana göre daha avantajlı daha çok yer ve insan görme tanıma şansı tek kötü yönü kendi yemeğinizi kendiniz hazırlıyorsunuz.ama açık hava gibisi yok kesinlikle çadır tatilini tavsiye ederim .ben bundan sonra bu maceraya caretta karavan alarak devam edeceğim çünkü nasipse seneye bebek geliyor çadır soğuk olma riskine karşı karavan daha iyi olur fikrindeyim.özel olarak soru sormak isteyen arkadaşlar varsa herzaman vevaplarım.kırın zincirleri çıın yollara heryer kamp alanı.ister navigasyondan ister internetten bulabilirsiniz.ama gitmeden arayın duş wc imkanı önemli.fiyatları genlede kendi çadırınızla gecelik kişi başı 10-25 arsı değişiyor deniz kenarı .

mutlaka su geçirmez çadır. iyi bir uyku tulumu ve mat. yanınızda taşıyacağınız1.5-2 litrelik su kabı. öğlen için küçük enerji verecek atıştırmalıklar(pestil-cezerye veya özel enerji yiyecekleri) akşam için ana yemek (hazır ürünler olabilir.barbunya plaki ton balığı gibi)sabah için çok az zeytintin bozulmıyacak peynir ve bal. Tabi ekmeği unutmayın. Nerde ve kaç gunluk kamp planladığınızda önemli. ayrıca çakı,kafa lambası ve kibrit alın. Bu arada düsündüğünüz yer varmı ve kaçgunluk bir aktivite dusunuyorsunuz.

fotometo' Alıntı:
mutlaka su geçirmez çadır.
Su geçirmez çadır diyince 3 sene önceki kampımda başıma gelenler aklıma geldi. çadır su geçirmez olduğu zaman dışardan içeri su girmez ama içerdeki nemde dışarı çıkamaz tentenin iç tarafında su damlacıkları oluşur (soğuk havada camda oluşan buğu gibi) ve her hareket ettiğinde dışarda tek bir bulut yokken çadırın içinde yağmur yağar buda yetmezmiş gibi sular zeminde birikir eşyaların ıslanır.Allah'dan uyku tulumum kaliteliydide fazla rezillik çekmedim. Artık çadırı tamamen kapatmıyorum kapının dörte birini açık bırakıyorum (yağmurlu havalarda girişin üstüne naylon geriyorum),çadır içinde ninja edasıyla hareket ediyorum:smiley: bunun dışında çantandan çıkardığım eşyalarımı poşetlerde muhafaza ediyorum, çadırı hafif eğimli yere kuruyorum su biriksebile eşyalar ıslanmıyor, çadırı eğimli yere kurunca bu sefer uyku tulumu matın üstünden kayıyor gece uyandığınızda kendinizi tenteye yapışmış olarak buluyorsunuz buda bana matla tulum arasına kaydırmaz ped koymam gerektiğini öğretti.Geçen yaz ilk defa kampa gidin arkadaşlarıma bunları söyledim beni dinlemediler benden daha kötü duruma düştüler, Ne kadar okusanda araştırsanda. tecrübe etmeden öğrenemiyorsun.

İlk kamptan değil ama yanlız kamplarımdan birtanesi huzurun fikrin zihnin herşey doruklarda.. umarım çok güzel geçer..

427886_207912325990904_301280982_n.jpg

485755_207913289324141_2021342869_n.jpg

538732_207912389324231_991453912_n.jpg

575811_207912859324184_300885058_n.jpg

578428_207912432657560_1858501969_n.jpg

çadırın içinde dediğiniz gibi bir durum ben hiç yaşamadım. tahminim çadırınız çift katman değildi. su geçirmez iyibir çadırda dedikleriniz olmaz. yağmur yağsa bile. çadır zaten nefes alır.extra bir yerini açmazsınız.

Elbette çift katlı çadırlarla böyle sorunlar olmaz benim bahsettiğim markette satın tek katlı ucuz çadırlardan

başlığa katkılarından dolayı buraya kıymetli görüşlerini yazan herkese teşekkürler.

açtığım başlığı takip ediyorum ama halen kampa gitmeyi başaramadım :(
iş güç, ortaya çıkıveren ani sıkıntılar engellediler ama yeni elemanla birlikte yakında gidicem inşallah

not :yeni eleman crf 250 l

merhabalar .ilk yalnız kamp deneyimimi 25 mayıs 2013 de bizim yaylada gerçekleştirdim.çok güzel oldu .resimler her şeyi anlatıyor. yaylanın başlangıcı yaklaşık 1 saat önce yağmur yağdı

P5253005.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR