İlk Deneyim Ve Kampçılık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kavil194 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,218
Ynt: İlk Deneyim Ve Kampçılık

gezgen' Alıntı:
Merhaba;
1-Sert toprak parçaları ve nohuttan iri olmayan taşlar çadır tabanını delmez.ama istersen çadır altına hasır,mukavva benzeri birşeyler bulursan konfor artar
artık hava baya karardı. yarın sabah öğrenicem delikmi değil mi...
2- burda soru yok :smiley:
soru şuydu: bu kombinasyon yeterli ve uygun mu diye? ;D ;D ayrıca demin (30 dk önce) deniz yatağını şişirip denedim gayet mükemmel oldu diye bilirim. tavsiye için @fastjunkie yede çok teşekkürler.
3-tepdeki deliler açık kalsın diğer yerleri ört.akşam ve gece ortamına kanma saat 3 den sonra acaip ayaz olur ;D ;D
mesaj alınmıştır. teşekkürler...
4-Dağcı çantalarını boşver herşey normal sırt çantalarına adapte edilebilir.Elle taşınan spor çantası olmaz.eller serbest olmalı.
okul çantasını kullanıcam. herşeyde forumlardan yada internetten oluyor aslında ilk kampta yaşadığım sorunları göz önüne alıp ona göre daha sonraki kamplarda bu eksikleri gidericem.

son bi tavsiye ;madem bahçedesin bi battaniye al kullanma ama yanına koy en azından (yastık ;) ) gibi fln olur :D

sorularıma tam gaz devam ediyim ::smiley: ::smiley:

şu çadırı gerdirme ipleri nasıl bağlanmalı bir türlü çözemedim...

birisi nasıl foto ekleniyor gösterirse çok sevinirim.

Etiketler

Merhaba bir eksik göremedim;
foto konusuna gelince fotolarını önce fotosizer gibi bir proglamla en fazla 800x600 e kadar küçült sonra cevap yazdığın bölümün altında eklenti_ gözat 'a tıkla açılan pencereden fotoları seç aç 'a tıkla foto eklentiye düşecektir ordan dosyayı mesajın içine yerleştiri tıkla ve göndere bas ok. iyi kamplar :D

bugün ilk çadır gecemi geçirdim. gezgen abi sağolsun battaniye acayip işime yaradı. dün öğlen acayip sıcaktı gece üzerinde atlet tshirt ve kazak olmasına rağmen üşüdüm hemen battaniyye sarıldım:D [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

SAM_0533_800x600.jpg

SAM_0534_800x600.jpg

SAM_0535_800x600.jpg

SAM_0537_800x600.jpg

SAM_0538_800x600.jpg

kafanıza göre yerlere kamp kurmayın gelip rahatsız edebilirler benim önerim orman bakanlığının göstermiş olduğu kamp alanları oralar sizin için en güvenli yerler ben 20 yaşındayım arkadaşlarımdan benle kamp yapmaya gelicek bulamıyorum çoğu sizin gibi korkuyor bide çadırı rüzgar almayan bi yere kurun migros kipa gibi alış veriş merkezlerinden aalınanlar pek dayanıklı deil özellikle kapı tarafı rüzgar almasın çadır şişer uçar ya da dikişleri patlar^^

Kavil194' Alıntı:
merhaba. siteye yeni üye oldum ve kampçılık yapmayı düşünen 16 yaşında bi gencim. daha önce hiç çadırda ve dışarıda kalmadım (deprem zamanı hariç ama o zamanda çok küçüktüm). ve bu işe son zamanlarda baya heveslendim.
geçen gün migr*s tan ucuz bir çadır ve uyku tulumu aldım. ikisi 60 tl tuttu. çok önceleri aldığım isviçre çakım pusulam dürbünüm ilk yardım çantam var. ve kamp yapma düşüncesini okuldaki arkadaşlarıma söyledim aralarından sadece biri bu işe olumlu baktı oda babasıyla beraber avcılık ve zıpkınla balık avlama gibi etkinliklerde bulunduğu için kamp yapmayı ve bunlarıda yapmayı düşünüyor. malzeme açısından problem yok. gereken neyse orta seviye yada başlangıç için olanları satın alabiliriz ancak vahşi doğada arkadaşımla tek başımıza birşeyler yapabilirmiyiz ondan emin değiliz. ikimizde yanımızda bir büyük olsun istiyoruz ama çevremizde bu işle uğraşacak büyükler yok. asıl amacımız gölet benzeri bir yerde kamp kurup zıpkınla yada oltayla balık avlayıp onları yemek ve 3-5 gün doğada kalmak. ama deneyimsiz oluşumuz ve 16 yaşında olmamız sebebyle biraz korkuyoruz. bu arada eskişehirde ikamet etmekteyiz. bizlere önerebileceğiniz birşey varmı?

survival el kitabını indirdim ve okuyorum. teorik olarak hazır olsak bile dediğim gibi deneyimsizlik ve korku en büyük engel.
kafanıza göre yerlere kamp kurmayın gelip rahatsız edebilirler benim önerim orman bakanlığının göstermiş olduğu kamp alanları oralar sizin için en güvenli yerler ben 20 yaşındayım arkadaşlarımdan benle kamp yapmaya gelicek bulamıyorum çoğu sizin gibi korkuyor bide çadırı rüzgar almayan bi yere kurun migros kipa gibi alış veriş merkezlerinden aalınanlar pek dayanıklı deil özellikle kapı tarafı rüzgar almasın çadır şişer uçar ya da dikişleri patlar^^
bide şu çantayı önerebilirim satıcısı bizim forumdan http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-doga-sporlari-esports-newday-80-10-lt-kaliteli-ucuz-46081639/mega-foto/?photo=2

andac773' Alıntı:
bide şu çantayı önerebilirim satıcısı bizim forumdan http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-doga-sporlari-esports-newday-80-10-lt-kaliteli-ucuz-46081639/mega-foto/?photo=2

evet insanlar bir şekilde korkuyorlar bu da çok normal.Sistemin dışında yer alan birşeyler yaptığın zaman(kapitalist sistemin) insanlar yanış bilgilendirme,bilgisizlik yüzünden korkuyorlar.Benim görüşüme göre şehirde normal hayatımızda doğadakine göre çok daha fazla tehlikedeyiz.

Kamping alanları benim gözdem değil.İnsanlarında sizi pek öyle rahatsız edeceklerini düşünmüyorum

bende ilk defa yapıcam bakalım nasıl olucak bizde iki kişiyiz kuzenım ve ben kaliteli bişey olsun istedik maddi kötü sayılmaz everst outdoor a baktık bi çanta 600 falan dediler çanta buysa çadır ne kadardır thmin edersin artık güvenebileceğim bi arka ya da dükkan adı bilmiyorum migrosa da güvendiğim pek söylenemez :smiley: eger fikriniz varsa paylasır mısınz? ayrıca bir şey daha merak ediyorum bunu kuzenımde soruyo diyelimm bi dünya turu falan yapıcaz 1 sene boyunca sürecek peki legal işlemleri nasıl olucak yanı pasaport falan tamam da her ülkeden bi de vizemi alıcam yanı şimdidden teşekkürler :smiley:

Selamlar Kadir ,
Öncelikle Gezenbilir'e hoşgeldin. :smiley:
Ben de Onur Bey'e katılmadan edemeyeceğim. Bir izcilik kulübüne kaydını yaptırırsan bu senin için çok iyi olur.Hem çoğu bilgiyi pratik yaparak öğrenirsin,hem tecrübe kazanırsın,hem de komün hayatını,yardımlaşmayı,doğayı çok daha iyi tanırsın.Gün geçtikçe tecrübelerin artar , arkadaşlarına doğada yol gösteren sen olursun.16 yaşında 1 arkadaşınla beraber doğayla baş başa kalmak çok iyi bir fikir gibi gelmedi bana , ama neden gelmediğinide şöyle açıklayayım sana; Kampçılık tecrübe ister. Bu sebeple deneyiminiz olmadan kamp atman taraftarı değilim. Ve bunlara müteakiben sana izciliği öneriyorum. Deneyim çok önemlidir. Çadırı kuracağınız yer bile hayati önem taşır doğada. Gece yağmur başlarsa çadırın içinde yüzmemek (Sel vs.) , ve daha kötü şeyler yaşamamak için bir müddet izci liderlerinin yanında pişmen taraftarıyım. Ama sakın ola bu sözlerimden sonra kampçılığı zor birşey olarak algılama. Kampçılık araba sürmek gibidir,bir süre sonra vites değiştirdiğini bile fark etmezsin. :smiley: Bir müddet sonra çadırını 2-3 dakikada kuracak , doğada yön tayini yapabilecek , ağaçlardan deniz seviyesinden yüksekliğini anlayabilecek hale geleceksin.Ancak tekrar söylüyorum , izciliğe başla , liderlerine güven , gerisi gelir. :smiley:
Sevgilerimle , Deniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR