İlk Deneyim Ve Kampçılık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kavil194 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,215

Kavil194

Ana Kamp
Yer
Eskişehir
merhaba. siteye yeni üye oldum ve kampçılık yapmayı düşünen 16 yaşında bi gencim. daha önce hiç çadırda ve dışarıda kalmadım (deprem zamanı hariç ama o zamanda çok küçüktüm). ve bu işe son zamanlarda baya heveslendim.
geçen gün migr*s tan ucuz bir çadır ve uyku tulumu aldım. ikisi 60 tl tuttu. çok önceleri aldığım isviçre çakım pusulam dürbünüm ilk yardım çantam var. ve kamp yapma düşüncesini okuldaki arkadaşlarıma söyledim aralarından sadece biri bu işe olumlu baktı oda babasıyla beraber avcılık ve zıpkınla balık avlama gibi etkinliklerde bulunduğu için kamp yapmayı ve bunlarıda yapmayı düşünüyor. malzeme açısından problem yok. gereken neyse orta seviye yada başlangıç için olanları satın alabiliriz ancak vahşi doğada arkadaşımla tek başımıza birşeyler yapabilirmiyiz ondan emin değiliz. ikimizde yanımızda bir büyük olsun istiyoruz ama çevremizde bu işle uğraşacak büyükler yok. asıl amacımız gölet benzeri bir yerde kamp kurup zıpkınla yada oltayla balık avlayıp onları yemek ve 3-5 gün doğada kalmak. ama deneyimsiz oluşumuz ve 16 yaşında olmamız sebebyle biraz korkuyoruz. bu arada eskişehirde ikamet etmekteyiz. bizlere önerebileceğiniz birşey varmı?

survival el kitabını indirdim ve okuyorum. teorik olarak hazır olsak bile dediğim gibi deneyimsizlik ve korku en büyük engel.

Etiketler
Ynt: İlk Deneyim Ve Kampçılık

Kavil194 Hoşgeldin Gezenbilir'e

Ben doğa sporları ve kampçılığa, izci olarak senden çok daha erken başlamıştım..
Aldığın malzemeler orta kalite ama yine de yaz aylarında seni idare edebilecek niteliktedir büyük olasılıkla.
Arkadaşınla tek başınıza doğaya çıkmak yerine, izci gruplarına dahil olmanızı tavsiye ederim..
Bu sayede kendini çok daha doğru ve verimli eğitebilirsin. Yeteri kadar bilgiye sahip olduğunda da kendi başına doğaya çıkabilirsin..

Bu arada Gezenbilir'i de takip etmeni tavsiye ederim, birçok bilgiye ve etkinliğe buradan da ulaşabilirsin.
Eskişehir'de yapılan bazı Gezenbilir etkinliklerinin linkini veriyorum, bir göz at, ve Eskişehirli kullanıcılarımızı tanı,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49396.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48355.0

Senin için küçük bir araştırma yaparak Eskişehir'deki bazı izcilik kulüplerini de buldum..
Şimdi bu siteleri iyice oku, araştır, ailene danış ve bir izci ol. Kolay gelsin :smiley:

http://www.esizci.org/
http://eskisehirizcileri.com/

merhaba öncelikle arkadaşlar.Size ben ayrı bir taviseyede bulunucam.Çünkü siz bu işe yeni başlamışsınız ve nerdeyse çok az bilginiz var öncelikle kamp malzemeleri listesi oluşturun ve ilk deneyiminiz oldugu için biraz ucuza kaçmanızda fayda var.Çok mühim olan gereçlerden iki tane bulundurun yanınızda çok çabuk kaybola biliyorlar,başıma çok geldi :smiley: size vere biliceğim en güzel tavsiye şileye gitmenizdir.Şilede kamp alanları bulabilrsiniz ve kamp alanlarında güvenli bir ortam olur ve hiç olmazsa başınızda bir tane köpek olur.Şilede ki kampları araştırın ve dere kenarında olan kamp alanlarından birini seçin çok güzel sazan var.Yemeside ayrı güzel :smiley: yanınızda mutlaka bir büyügünüz olsun.

fastjunkie' Alıntı:
Kavil194 Hoşgeldin Gezenbilir'e

Ben doğa sporları ve kampçılığa, izci olarak senden çok daha erken başlamıştım..
Aldığın malzemeler orta kalite ama yine de yaz aylarında seni idare edebilecek niteliktedir büyük olasılıkla.
Arkadaşınla tek başınıza doğaya çıkmak yerine, izci gruplarına dahil olmanızı tavsiye ederim..
Bu sayede kendini çok daha doğru ve verimli eğitebilirsin. Yeteri kadar bilgiye sahip olduğunda da kendi başına doğaya çıkabilirsin..

Bu arada Gezenbilir'i de takip etmeni tavsiye ederim, birçok bilgiye ve etkinliğe buradan da ulaşabilirsin.
Eskişehir'de yapılan bazı Gezenbilir etkinliklerinin linkini veriyorum, bir göz at, ve Eskişehirli kullanıcılarımızı tanı,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49396.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48355.0

Senin için küçük bir araştırma yaparak Eskişehir'deki bazı izcilik kulüplerini de buldum..
Şimdi bu siteleri iyice oku, araştır, ailene danış ve bir izci ol. Kolay gelsin :smiley:

http://www.esizci.org/
http://eskisehirizcileri.com/
ilginiz ve yardımız için öncelikle teşekkür ediyorum. bahsettiğiniz linkleri inceledim ancak linklerde offroad aktiviteler vardı. pek benim hayal ettiğim türde değil.
bahsettiğiniz diğer siteleride dolaşmaya başladım. tekrar teşekkür ediyorum.

kubumert' Alıntı:
merhaba öncelikle arkadaşlar.Size ben ayrı bir taviseyede bulunucam.Çünkü siz bu işe yeni başlamışsınız ve nerdeyse çok az bilginiz var öncelikle kamp malzemeleri listesi oluşturun ve ilk deneyiminiz oldugu için biraz ucuza kaçmanızda fayda var.Çok mühim olan gereçlerden iki tane bulundurun yanınızda çok çabuk kaybola biliyorlar,başıma çok geldi :smiley: size vere biliceğim en güzel tavsiye şileye gitmenizdir.Şilede kamp alanları bulabilrsiniz ve kamp alanlarında güvenli bir ortam olur ve hiç olmazsa başınızda bir tane köpek olur.Şilede ki kampları araştırın ve dere kenarında olan kamp alanlarından birini seçin çok güzel sazan var.Yemeside ayrı güzel :smiley: yanınızda mutlaka bir büyügünüz olsun.
sizede ayrıca teşekkür ediyorum. gelelim cevabıma. eskişehirden şile şu anlık biraz zor gibi ancak onuda gidilebilicekler listesine ekledim. bahsettiğiniz liste daha yok ama yavaş yavaş malzemelerimi toplamaya başladım. internette araştırmam rağmen eskişehirde korunaklı bi kamp alanı bulamadım. ve bireysel yapılan etkinlikler için ne gerekli? sanıyorum ki jandarmayı arayıp kalacağımız yer ve gün sayısı veriliyormuş. bu olay nasıl oluyor. birde kamp hayatı için iki kişi az mı? okulda bir projeyi abartmıyorum 5 kişi bile yaparken çok zorluk çıkarken kampta bu olay çok daha fazla olur diye düşündüm. o yüzden yanıma benle aynı düşünen bi arkadaşımı aldım. grup kalabalıklaştıkça iş dahamı zorlaşır yoksa kalabalık olması iyi mi?
birde kampla alakasız ama bir soru daha. babanın adına ruhsatlı av tüfekleriyle çulluk keklik gibi hayvanları avlayarak onlardan beslenmemizin bir sakıncası varmı? yani korucular gelip bizde tüfekleri görürse ne olur?

Merhaba;
maksimum 4 kişi yer mümkünse en yakın yer çok ücra bi yer olmasın tüfek meselesine gelince o işi unutun.! oltalarınızı alın mümkünse balık tutun.! Mat ve battaniyelerinz zinhar olsun.!2-3 gün dometes -peynire talim sucuk-yumurtada olur başka şeye kafayı takmayın.!Kolay gelsin.!İyi kamplar :D

gezgen' Alıntı:
Merhaba;
maksimum 4 kişi yer mümkünse en yakın yer çok ücra bi yer olmasın tüfek meselesine gelince o işi unutun.! oltalarınızı alın mümkünse balık tutun.! Mat ve battaniyelerinz zinhar olsun.!2-3 gün dometes -peynire talim sucuk-yumurtada olur başka şeye kafayı takmayın.!Kolay gelsin.!İyi kamplar :D
cevabınız için teşekkür ederim. cümlenizden pek birşey anlayamadım...:D tüfek işini bizde konuşup vazgeçtik hem ağır hemde ilk kapmta olucak iş değil diye. maximum 4 kişi derken 2 az mı demek istediniz yoksa iyi mi? dediğim gibi kalabalıklaştıkça iş daha zorlaşıyor ve anlaşmak güçleşiyor. yer olarak neresi olur bilmiyorum eskişehirde öyle biryer varmı o bile meçhul. birde yanımızda bir büyük olmadan bu işe kalkışmak doğrumudur?

kampçılık dediğimiz meseleye nasıl bakmak gerektiğin önemli , öncelikle kamptan keyif alman gerek ve bunun için yanına kafadar arkadaş bulman en önemlisi çünkü her kafadan bir ses çıkarsa ne rahatın kalır ne huzurun.Tabiki kalabalık olmanın yararı var bir elin nesi var iki elin sesi var , sonuçta bir problem olsa yardımına koşucak biri olucak.Ben sana bir tiyo veriyim osman gazi üniversitesi veya anadolu universitesi doğa sporları kulubune gidin o arkadaşınla orda zaten size yol göstericek yardımcı olucak mutlaka birisi çıkar.Birde jandarma olayını ilk defa senden duydum :smiley: kafama neresi eserse orası benim kamp yerimdir :smiley: tüfekle silahla işiniz olması , ama çok tüfek gibi bir şey arıyorsan işaret fişeği alabilirsin kendine hayvanlara ve insanalara karşı korkutucu olabiliyor. Eger alırsanda ateş ettiğin yere dikkatet birde orman yakma :smiley:

arkadaslar dogaya olan ılgı ve alakanızı takdır edıyorum ama yas ve deneyım olgusunuda goz onune aldıgımda sn Onur Kolcak a sıddetle katılıyorum okulunuzda muhtemelen ızcı olusumu vardır yoksa bıle bulundugunuz yerdekı ızcı kulubuyle ırtıbata gecersenız okulunuzda bu calısmanın oncucusu olmus olursunuz :smiley: kamp falıyetlerı kesınlıkle kalabalık cok daha zevklı gecer ama tabı ıkı arkadas dogayla basbasa kalmanında zevkı ayrıdır tabı gereklı tecrube bılgı ve yasca da bırazdaha olgunlastıktan sonra ızcı kulubu olmasa da (kı ınanın ızcılık ayrıcalıktır) basınızda kamp tecrubesı olan buyuklerınızle bırlıkte kamp falıyetı yapmanız bence olmassa olmazınız olmalı hem dogada karsılasacagınız bır takım engeller le nasıl basa cıkabılecegınızı sıze sıkıntı verecek olumsuzlukları nasıl kolayca eglenceye cevırebılecegınızı vs... gıbı konularda sızı bılgılendırecektır en onemlısıde guvenlık acısından basınızda bır (aılenızınde tanıdıgı )yetıskın olması cok onemlıdır usta cırak munasebetı kampcılıkta cok onemlıdır ..cocuklar bıde su tufek ısınden vazgecmenız cok ısabetlı olmus kampcı dogaya ve dogadakı canlılara saygı duyar ve korur bu koruma ve saygı duygusu dogayla gecırecegınız her vakıtte guclenerek artacak ve muazzam bır hurmete donusecektır bu satırı yıllar sonra cok daha ıyı anlıyacaksınız ayrıca yasınız ıtıbarıylede yasal olarak sıkıntı yasarsınız Allah korusun bıde ısın kaza tarafı var zaten vazgecmıssınız :smiley:)ıyıde olmus ..dogadan yıgecek temını konusu da cıddı tecrube gerektıren bı konudur sız oltalarınızı yanınıza alın fakat yınede yeterlı yıgecek goturmeyı ıhmal etmeyın ama en onemlısı kesınlıkle yanınızda bır YETISKIN (aılenızın tanıdıgı ) OLMASIDIR doga cok guzeldır ama sakaya gelmez Aman cocuklar..

İlbeğ e ve diğer arkadaşlara katılıyorum.Ama illaki biz bu deneyimi yaşayacağız diyorsanız; Bence özel bir işletmeci tarafından çalıştırılan Musaözü barajını seçebilirsiniz. İşletmecileri düzgün insanlardır. Onlara haber verip kontrollü ve güvenli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Her hangi bir sebepten dolayıda kampı sonlandırmak istediğinizde yürüyüş veya ses mesafesinde 24 saat insanlara ulaşabilirsiniz.. Cep telefonlarınızı ve kamp süresince yetecek şarzınızı mutlaka yanınızda bulundurun... İyi kamplar :smiley:

cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum. ortak kanı yanımızda bir büyük olması. öyle birisi yok ancak yoktan böyle bir işe karıştırmamız gerekecek anlaşılan. yer olarak parking arkadaşımızın dediği musaözü barajı benim de kafama yattı. en kısa zamanda arayıp adamlarla bi görüşme yapacağım. bugünde birkaç eksik parçamı temin ettim. (dürbün fener ilk yardım çantası gibi) yakınlarda sizleri tekrar rahatsız edebilirim. iyi kamplar....

not: mat illa şart mı? bugün avcılık malzemesi satan bi dükkana girdim ve adam 12 mm lik mat için 20 tl istedi. ben uyku tulumunu o paraya aldım. biraz pahalı geldi açıkcası. yazın bile olsa toprak çok soğuk oluyormu? yazın kumsallara sermek ve yatmak için kullanılan hasırları (2-3 tanesini) mat yerine kullanabilirmiyim?

evet mat kesınlıkle almalısın ama fıyata bıraz pahalı demıs tabı kalıtesıne gorede deısır ama 1o yada 14 arası bulabılırsın matın olmadıgı durumlarda dogal ımkanları kullanarak kendıne yatak vs yapabılırsın fakat 15 lıra verıp pratık sekılde yer sogugunu zemın bozuklugunu hıssetmeden rahat etmek daha mantıklı gıbı :smiley:

Kavil194' Alıntı:
cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum. ortak kanı yanımızda bir büyük olması. öyle birisi yok ancak yoktan böyle bir işe karıştırmamız gerekecek anlaşılan. yer olarak parking arkadaşımızın dediği musaözü barajı benim de kafama yattı. en kısa zamanda arayıp adamlarla bi görüşme yapacağım. bugünde birkaç eksik parçamı temin ettim. (dürbün fener ilk yardım çantası gibi) yakınlarda sizleri tekrar rahatsız edebilirim. iyi kamplar....

not: mat illa şart mı? bugün avcılık malzemesi satan bi dükkana girdim ve adam 12 mm lik mat için 20 tl istedi. ben uyku tulumunu o paraya aldım. biraz pahalı geldi açıkcası. yazın bile olsa toprak çok soğuk oluyormu? yazın kumsallara sermek ve yatmak için kullanılan hasırları (2-3 tanesini) mat yerine kullanabilirmiyim?

Deniz yatağın varsa onu da tavsiye ederim. En güzel mat odur benim için :smiley:

denız yatagı tercıh edersen kesınlıkle tamır ıcın malzeme bulundurmayı unutma :smiley:konforu cok ıyıdır ama senı nerede bırakacagını kestıremessın ayrıca ustu kadıfe kaplı sısme yataklar (kı agırdır ve sısırmek ıcın pompa gerekır ) yerıne kolay sısen daha hafıf olan basıt denız yatagı tercıh edersın muhtemelen senı terletecegını unutma kesınlıkle ustune carsaf almayıda unutma kural su ne kadar konfor o kadar zahmet ve agırlık ....

genç arkadaşım
doğada vakit geçirmek hem eğelenceli hemde macera doludur.
benim sana tavsiyem (20 yıldır kampçılık yapan birisi olarak)
bir gölet kenarı demişsin iyi olur
ama içme suyunu sağlamayı göletten kesinlikle düşünme ve bu konu için tedbir al malum havalar ısındı
birde gölette balık tutmak tama ama zıpkınla avlanmak dersen kesinlikle uzak dur derim niye dersen gideceğiniz gölet muhtemelen rakımlı bi yerde olacak irtifada dalış yapmak hele göl veya gölete çok ayrı bi konu eğer bu konuda dalış eğitiminiz yoksa tekrar sakın diyorum
şansınız ve havanız açık olsun sevgiler

herkese cevapları için tekrar teşekkür ediyorum. bugün bahçeye çadırı kurdum ve geceyi çadırda geçiricem. carrefo*rdan promosyonlu 5 tl ye 180*50 cm lik 6 mm lik mat aldım.

1-çadırı düz toprağın üzerine kurdum. ve uyku tulumuyla bi deneme yapıyım dedim. çok olmasada yinede rahatsızlık verdi. çatıda şişme deniz yatağı var onu şişirip deniyiceğim ama birkorkum daha var çadır uyduruk birşey altında siyah muşamba benzeri bir naylon var toprağın üstüne baktım taş fln yok ama sert toprak parçaları var. bunların çadırın zeminini delmesinden korkuyorum. bu kadar keskin olabilirler mi? (çadır altlığı fln çıkması migr*stan 39,90 a aldığım bir çadır.)

2- son düzenek şöyle olucak. çadır+ çadırın uyku tulumu serilecek yerinde mat+ matın üzerinde şişme yatak + şişme yatağın üzerindede uyku tulumu. bundan iyisi şamda kayısı sanırım:D

zıpkınla balık işini günü birlik bir dere gezisinde yapmaya kadar verdik. zaten çantalarımız ağır olucak birde zıpkın en az 2-3 kilo palet fln derken hiç yoktan yükümüz 5-6 kilo artıcak. o sebeple zıpkından vazgeçtik. bir tane oltayla iş yapmayı düşünüyoruz. eğer oda olmassa konserve balık yiyicez:D

3-bu gece çadırda uyuyucam ancak çadır içi havalandırmayı düşünüyorum. çadırın tepesinde sinek teli bulunan küçük delikler var kapısıda boydan boya sinek teliyle kaplı bir şekilde yapılabiliyor. geceleri bu sinek telli haliylemi bırakmalıyım yoksa çadırı tamamen kapatmalımıyım?

4-dağcı çantalarına baktım şu alt ve üstünde çadır yada mat takmaya yer olan büyük çantlar. bel kısmında bağlanan kayış yerleri olan sırt kısmında alimünyum destekleri olan pahalı çantalar işte:D onlara şu anluk bütçemin yetişmesi imkansız. okul çantasına yapılacak eklerde çadır ve mat yada uyku tulumu taşıyabilir hale getirmek mümkün mü? yada illa dağcı çantası şartmı? spor salonlarına giderken kullanılan büyük ve tek elle taşınan el çantalarını kullanmak zor olurmu?

baya bi soru sordum. soru başlarındaki rakamlara göre cevap verirseniz hem benim için kolay olur

Merhaba;
1-Sert toprak parçaları ve nohuttan iri olmayan taşlar çadır tabanını delmez.ama istersen çadır altına hasır,mukavva benzeri birşeyler bulursan konfor artar
2- burda soru yok :smiley:
3-tepdeki deliler açık kalsın diğer yerleri ört.akşam ve gece ortamına kanma saat 3 den sonra acaip ayaz olur ;D ;D
4-Dağcı çantalarını boşver herşey normal sırt çantalarına adapte edilebilir.Elle taşınan spor çantası olmaz.eller serbest olmalı.

son bi tavsiye ;madem bahçedesin bi battaniye al kullanma ama yanına koy en azından (yastık ;) ) gibi fln olur :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR