Ilk Defa Kamp

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aysungd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,772

Aysungd

Yaşlanmadan akillanmayı çok isterdim✌✌
Yer
İstanbul / Zeytinburnu
Merhabalar Hekese ;
Bayram tatilinde 5 yıldızlı oteller değilde ateş başında sohbetli muhabetli bi tatil olsun istiyoruz..Bizim için ilk olucağından biraz da heyecan var.Eğer bildiğiniz güzel kamp için orda bulunan arkadaşların olduğu hareketli bir yer var ise önerinizi bekliyorum..(Bizim gibi bayram tatilinde kamp yapmayı düşünen arkadaşlar varsa istanbuldan hep beraber organizasyon yapılabilir)..
Birde Kamp için çadır vs.gereklidir onlar içinde nelerin gerekli olduğu mazlemeleri yazarsanız sevinirim..

Etiketler
Aynı şeyi araştıtıyordum siz yazmışsınız. Bizde eşimle ilk defa çıkıcaz bu sene çadır tatiline. 5 Ağustosda Cunda'da olucaz 3 çift arkadaşlarla, fakat 5 ağıstosa kadar farklı bi yere gidip tecrübe yaşamak istiyorum bende orada sudan çıkmış balık olmayalım diye. Bizim avantajımız İzmirde olmamız kaçabileceğimiz yer açısından. Eğer bu taraflarda bi yer düşünürseniz herhangi bir tarihte hafta sonu kaçamağında vs. kesinlikle bekleriz. Şimdiden iyi eğlenceler size.

Merhaba , fırsat buldukca haftasonları göl kenarlarına kamp kurarım , kamp malzemeleri konusunda internetten yardım alabilirsiniz . tek veya çift durumuna göre alabileceğiniz malzemelerde ufak tefek farklılıklar olabilir . Temel olarak en önemli konu aracınız yoksa veye belli bir yere kadar araçla gidip sonra yürüyerek devam edecekseniz(genelde oyle olur) alacağınız malzemelerin sağlam ve HAFİF olmasına dikkat edin. Kamp için temmuzda marmarise gitmeyi düşünüyorum azmak ta hem göl hem deniz hem orman olan muhteşem bir kamp alanı buldum henüz gitmedim ama tavsiye edebilirim. Çıkış güzergahıma görede Salda gölü (Yeşilova/Burdur) ne mutlaka uğrarım diye düşünüyorum. Bu arada bende yol arkadaşı arıyordum , bulamazsamda marmariste bulacağımı düşünüyorum.

Ekleme yapayım , çadır kültürüne uzaksanız , kamp alanlarının hemen hepsinde uygun fiyata çadır kiralıyorlar , elektrik su vs. de dahil olmak üzere.

Merhabalar Hekese ;
Bayram tatilinde 5 yıldızlı oteller değilde ateş başında sohbetli muhabetli bi tatil olsun istiyoruz..Bizim için ilk olucağından biraz da heyecan var.Eğer bildiğiniz güzel kamp için orda bulunan arkadaşların olduğu hareketli bir yer var ise önerinizi bekliyorum..(Bizim gibi bayram tatilinde kamp yapmayı düşünen arkadaşlar varsa istanbuldan hep beraber organizasyon yapılabilir)..
Birde Kamp için çadır vs.gereklidir onlar içinde nelerin gerekli olduğu mazlemeleri yazarsanız sevinirim..

Merhaba hayatımda hiç çadırda kalmadım. Ancak 1 aydır kamp işletmeciliği yapıyoruz eşimle. Çok eğlenceli doğa ile iç içe huzur veriyor. Sabah kuş sesleri gece dalga sesleri muhteşem. Küçükkuyu assos sahil yolundayiz. Face kullanıyorsanız Şamata Çadir Kamp ve Restaurant. İster kendi çadırınız ister kiralayarak kalabilirsiniz.

Merhaba hayatımda hiç çadırda kalmadım. Ancak 1 aydır kamp işletmeciliği yapıyoruz eşimle. Çok eğlenceli doğa ile iç içe huzur veriyor. Sabah kuş sesleri gece dalga sesleri muhteşem. Küçükkuyu assos sahil yolundayiz. Face kullanıyorsanız Şamata Çadir Kamp ve Restaurant. İster kendi çadırınız ister kiralayarak kalabilirsiniz.
Sayin @ssevdim , oncelikle hayirli olsun sayfanizi inceledim fakat irtibat bilgileriniz yok.Sayfanizda yada burada rezervasyon icin tel nosu belrtiseniz memnun oluruz.

Selamlar Saygilar

jeepxj35

merhabalar . ilk defa kampa gidecekler için benim önerim bir kamp alanına gitmektense kendileri uğraşmalarıdır. ayrıca tatilin yanında bir vizyon belirlemenizdir. kamp kısada olsa farklı bir yaşamdır ama karın doyunca zaten bir sürü boş zamanınız oluyor ve berabersiniz :smiley: tecrubesizlik korkusu ile malzemeye ve hizmetlere bağlı hissetmeyin kendinizi. bir çok şeyin üstesinden kendiniz gelebilirsiniz önce zihninizde bu yeni yolların açılmasına izin verin :smiley: kamp her türlü dinlendirici ve eğlenceli oluyor vizyon derken mesela çok yürümek, farklı ateşler yakmakla uğraşmak, yolda bulduğun bişeyi nasıl değerlendiririm diye düşünmek, bir kitabı bitirmek, birşeylere kafayı takmak yani :smiley: malzeme konusunda çift tenteli bir çadır sağlam bir bıçak hafif şeyler pahalı olduğu için elinizden geldiği kadar az malzeme ve kıyafet çamaşır bulaşık yıkamak bile zevkli çünkü :smiley:

bayramda gökçetepe orman kampı bölgesinde muhtemelen italyan koyunda olacağız ailece tüm kampçıları bekleriz..

Merhabalar Hekese ;
Selam, Bayramda ben de bir yerlerde kamp yapmak istiyorum fakat organizasyon için biraz geç kaldım. Yola çıkmadıysanız size katılmayı isterim

Herkese iyi akşamlar mesajlarınızı şimdi gördum ☺ kamp için resmi tatilden bi kaç gün önce gittik dolayisiyla teli de kapatmistim dogayla ic ice olmak teknolojiden biraz uzak kalmak istedim istanbula yeni döndük ve mesajlara şimdi baktım herkese çok teşekkürler inş ikinci kampimizda burdan yazan arkadaslarla görüşup kamp kurmak isteriz kurban bayramı da bunun icin iyi bir seçenek iyi akşamlar

Son düzenleme:

SÖZÜNÜ TUTMAYAN ŞAMATA
Çadır ile deniz kampı yapma sevdalısı olarak Ağustos ayı başlarında Assos – Akçay arasında kendi çadırımızla eşim ve çocuğumla birlikte yapacağımız tatilimize uygun bir yer aramak için internette birkaç hafta süren bir araştırma yaptım. Kamp alanlarının kendi sayfalarından ve kamplarda kalanların yorumlarından yola çıkarak ŞAMATA Kamping’de çadırımızı kurmaya karar verdim. Telefon ile irtibata geçerek Seher Hanım ile görüştüm. Kendisine Ankara’dan aradığımı, kendi çadırımız ile Şamata Kamping’e gelmeye karar verdiğimizi, bize deniz kenarında çadır kurma yeri ve ocak/aydınlatma için elektrik verip veremeyeceklerini sordum. ( Özellikle çay demlemek için elektrik ocağı kullanıyoruz.) Kendisi kampa gelmeden 1 hafta önce tekrar arayıp hatırlatmam halinde bunları sağlayacaklarını ifade etti. Ben de 4 gün öncesinden arayarak kampa geleceğim günü belirttim, deniz kenarı ve elektrik konusunu yeniden hatırlatarak Seher Hanım’ın olurunu aldım, bir aksilik olması halinde de bilgilendirilmem için de telefon numaramı bıraktım. Kendilerine bildirmiş olduğumuz 10 Ağustos tarihinde, saat 16 gibi yorgun olarak ulaştığımız kampta Seher Hanım ve eşi, internet üzerindeki bilgi ve galeri fotoğraflarına dayanarak hayal ettiğimize hiç de benzemeyen, klasik kamping imkanlarına ve güvenliğine sahip olmayan kamp dışında (yan bahçe) bir yeri bize gösterip elektrik de veremeyeceklerini söylediler. Yaptığım telefon görüşmesini ve verilen sözleri hatırlattığımda ise Seher Hanım yaptığı onca telefon konuşması arasında bizim taleplerimizi aklında tutmanın güçlüğüne dem vurup kendini haklı çıkarmaya çalıştı. Eşi ise çadırda klima çalıştıran bir çadırcıya olan kızgınlığı ile elektrik hizmetini iptal ettiklerini söyledi. Onca yol katedip, 5 senelik çadırcı düzenimiz ve tercihlerimize uygun bir kamping alanında çadırımızı kuracağımızı düşünürken, yaşadığımız hayal kırıklığı ile akşam akşam ortada kaldık. İnternet üzerinden ulaştığımız güzel fotoğraflar ve bilgilere dayanarak yola çıkmanın yanlışlığını yaşayarak gördük.
ozzkan@hotmail.com

Merhabalar Hekese ;

Merhaba; Ben de yıllar önce başladım ve 20 yıldır bir tutku haline geldi. Siz bahar ve yaz aylarında yapacagınız için, 3 mevsim çadır almanızı tavsiye ederim. Rüzgar ve yağışa karsı da oldukça dayanımlıdır. üLKEMİZ ŞARTLARINDA kendini kanıtlayan Husky 3 mevsim çadırlardan sitediğiniz boyut seçimi yapabilirsiniz. Çadır ile birlikte mat ve uyku tulumu da olmalıdır. Mat olarak iki tip var; Klasik mat ve şişme mat. Şisme mat konfor olarak rahattır ama tek gunluk kamp için değecek şey değil. Şişirmesi ve boşaltması zahmetlidir. Bunlar ızamanla tecrube ederek sızın tercihlerinize göre sekıllenir. Tulum ise, 300 tl altında almanızı tavsiye etmem.. Şayet yazın kamp olacaksa tuluma gerek yok, battaniye de işinizi görür. Bu bahsettıkelrım oldukça yuzeyseldir. Teknik detaylara girersem kafanız karısacak. kISACA 700 tl ye evinizi sırtınızda tasıyabilirsiniz. mALZEME ALIRKEN ASLA ACELE ETMEYİN,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR