ilk dalış denge sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan LordLegolas1354 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,068

LordLegolas1354

Yeni Üye
Yer
Ankara
İyi akşamlar. Geçen hafta bodrumda ilk kez daldım. 3-8 m arasında 40 dk suda kaldık tek eğitmenle birebir. Açıkcası ilk dalışım olmasına rağmen çok kolay geldi. Sormak istediğim soru eğitmen elini bıraktıktan bir süre sonra dengem bozuluyordu tüp beni aniden çevirmeye baslıyordu ve engelliyemiyordum. Su üzerine cıkıp nedenini sordum eğitmen kıvırdı biraz. Bunun nedeni ne olabilir ?

Etiketler
Ynt: ilk dalış denge sorunu

3-5 dalış sonra alışır ,bunun için konumu açılır diye kendinize kızarsınız :smiley: .. tüp sizi arkaya doğru çeker bc biraz büyükse veya koşumları tam sıkılmamışsa sağa sola doğru çeker eğer müdahale edilmezse ters dönmüş kaplumbağa gibi olabilirsiniz.

ilk kez bisiklete bindiniz dengeniz bozuldu bu da öyle bir şey suçlu aramaya gerek yok.
Kıvırmamıştır düzelir diye üstünde durmamıştır.

Ağırlıklarınız da kaymış olabilir. BC uygun ölçüde olmayabilir, bir sürü şey. Dalış merkezi malzemeleri genelde biryere kadar konforludur.
Ama zaten herşeyden önce ilk dalışınızmış. Yüzerlik kontrolü zaten adamına göre 5 - 10 dalış yapmadan oturmaz. Eğitmen siz farkında olmadan eliyle sizi dengeliyordur dalışınızda.
Önemli olan suyun altını sevdiniz ve orada vakit geçirmek istiyorsanız, gerekli eğitim ve tecrübe dalışları ile konforunuz artacaktır.

borntobedeep' Alıntı:
tüp sizi arkaya doğru çeker bc biraz büyükse veya koşumları tam sıkılmamışsa sağa sola doğru çeker eğer müdahale edilmezse ters dönmüş kaplumbağa gibi olabilirsiniz.

kötülemedim tabiki cok yardımcı olmustu. Bir süre hareket ettikten sonra değilde elini bıraktı anda dediğiniz olay oluyordu o canımı sıkmıstı ilkler önemlidir :D neyse 2 hafta sonra marmariste tekrar deneyecegim. kursuna gitmeyi planlıyorum ama basta bi kaç deneme dalışı daha mantıklı geldi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR