Ilk Aracım Olacak Jimny Ve Vitara Arası Gidip Geliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AHRAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,505
Selamlar, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım;

Öncelikle bu benim ilk aracım, daha önceden şöförlüğüm de yok denecek kadar azdı bu yüzden her bi yerini bayağı kurcalama fırsatım oldu, şöyle söyleyeyim zannetmiyorum ki çoğu insan bunu denesin ama ben sırf ortalık buz tuttu diye şu ABS ne tür tepki verecek arabanın gtu bası nereye gdecek acaba diye sakinlikte (haftaiçi gece yada haftasonu pazar) çıkıp buzlu ve sakin bir pazar yeri kenar yol vb bulup ani fren dönüş vb yapıp aracın ve sistemlerinin tepkilerini ölçmeye çalıştım falan. Bi kere şimdiye kadar direksiyonuna geçme fırsatını bulduğum vectra, palio, kartal, şahin, dodge 250 içerisinde benim uzantımmış gibi hissettiğim tek araba bu diyebilirim. Tabii bu çok kişisel bir yaklaşım, benim için geçerli olan bir şey.

Ben daha bu işlerin acemisi olduğum için bazı keşkelerim var tabii, bunları sıralayayım sana,

1. şimdiki aklım olsa, yükseltilmiş çelik tampon vinç vb takılmış bir aracı asla almazdım, nedeni bunların kötü / tercih etmeyeceğim donanımlar vb olması değil, ama daha eli yüzü düzgün hiç oynanmamış bir araç alıp onu tamamen kendime göre sıfırdan yaptırmak/yapmak daha iyi olurmuş onu fark ettim. Bu sebeple -hem de fiyatları sanırım offroad donanımlı araçlara göre daha uygun oluyor- üzerinde oynanmamış ancak diri bir araç bulup sonra onu zevkine göre yaptırman daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.

2. Aracımdan gayet memnunum, aşık oldum diyebilirim, şehir içi sıklıkla kullanıyorum, geçenlerde bi haftasonu da işten izin alıp 3 gün tatil yaratıp burdan atladım kapadokya ya gittim. Uzun yol acayip keyifli, kullanımı, direksiyon hakimiyeti/feedback i, görüş açısı aynaları vs vs herşeyi çok hoşuma gidiyor valla. Lastiklerim yokohama geolandar 225/75/16, -şimdi yine kişisel bir görüş bildireceğim ama- uzun yolda bu lastikler bana gayet konforlu geldi, hiç rahatsız olmadım, ama yol boyu müzik açıktı, bi ara kapadığımda yolun sesini duyabiliyordum sanırım otoyol lastiği vb takılırsa daha konforlu hale gelecektir ama benim yapacağım iş değil o :D öyle bişey istesem gider binek oto alırdım. Tek sıkıntısı bence şu; 1.6 motor özellikle rampalarda yokuşlarda yığılıp kalıyor, biraz daha atik olması daha hoşuma giderdi, bu kasaların 2.0 motorlu olanları da varmış belki onlardan bakılabilir.

3. Benim aracım otomatik, daha önce hiç otomatik araba kullanmamıştım, böyle bir kolaylık böyle bir konfor yok arkadaş, gerçekten mükemmel bir his. Ancak kullandıkça fark ettim ki gerçekten manuel viteste bütün kontrol sende, istediğin gibi trim verebiliyorsun, ama otomatikte hersey biraz daha "otomatik", bu da ara sıra arabadan aldığın keyfi biraz eksi yönde etkiliyor gibi ama dediğim gibi bu kişisel bir durum ben şu an için otomatik şanzımandan gayet memnunum (belki daha arıza çıkarmadığı içindir XD ) Arızası fena diyorlar otomatik şanzıman için, tercihe derken bunları ve forumlarda yazan bilgileri senin de aklında olanlarla birleştirerek seçimini ona göre yapabilrisin.

4. dediğim gibi , arazi donanımına sahip bir araç almak yerine daha sade bir araç alıp onu sonradan kendim modifiye etmeyi daha çok isterdim, benden önceki de gayet güzel yapmış ancak kendin yapman/yaptırman bambaşka bir şey. Mesela örnek vereyim, arabada airbag ışığı yanıp sönüyor, e arabada çelik tampon var? uygularken biryerlerde bi problem bi yanlışlık vb yapmış olabilirler mi diye insan düşünüyor işte böyle olunca, böyle ufak tefek şeyler oluyro insanın kafasını kurcalayan, servisine/ustasına gidip gösterilecek işte bi ara. Sakat çünkü, şansa bırakılacak şeyler değil.

lafı çok uzattım, uzun lafın kısası;

jimny ler daha ufak araçlar ve arazi dışında bence pek tercih edilecek bir araç değil, ikisini de gerçek hayatta görme içine oturma şansım oldu, güzel eyvallah ama onunla uzun yol nasıl gidilir, haftasonu dağ bayır deniz kenarı kaçamakları vb giderken geçmek zorunda olduğun onca şehir içi şehir dışı duble yolalr asfaltlar vb de nasıl olur hiç bilmiyorum, vitara her ortamda bana çok feci keyif verdi. Sadece 1.6 yerine 2.0 olsaymış tadından yenmezmiş.

Demetevler cemrepark taraflarındayım, ya da batıkent te de oluyorum ara ara. Cuma akşamı ya da cumartesi sabahtan vb müsait oluyorum genelde, sen ne taraftasın?

Etiketler
Tekrardan mrb :smiley:
Biz 20 gün önce kayınbiraderime bir jimny aldık benim aklımda sürekli jimny deydi taki bir arkadaşım aklıma senin arabayı sokana kadar şimdi sürekli ikisi arasında gidip geliyorum senin arabayı yakından görüp inceleme şansım olursa son kararımı ona göre verecem inşallah :smiley:) benim şuan 2 binek aracım var birini satıp hemen ufak bir arazi aracı almayı düşünüyorum...Ben yenimahallede oturuyorum iş yerim yahyalarda yani sana çok yakınım...tlf numaram 0532 451 39 99 whatsapp dan resim yollayabilirsin mesela :smiley:)
Bu arada araban hayırlı olsun allah kaza bela vermesin bol çamurlu sürüşler...

abi selam kusura bakma bu aralar bayağı yoğundum buraya hiç bakamadım, özelden msg attım sana, görüşürüz.

Aracımı dün aldım 2005 model 1.6 grand vitara

image.jpeg

Abi hayırlı olsun çok güzel tertemiz görünüyor çok hoşuma gitti.
Motörhead arkadaşım neden yanlış seçim dedi merak ettim?
Araç 2005 model grand vitara mı?

Pardon orgasmatron :D grubun logoyu görünce ezberden yapıştırdım... Lemmy de gitti arkadaş....

Pardon orgasmatron :D grubun logoyu görünce ezberden yapıştırdım... Lemmy de gitti arkadaş....
Kiss kardeşim , çünkü south parkta kötürüm bir tip vardır surekli jimmeey der onu sevdigim icin ,

Jimmylerin önü sabit akslı oldukları ve pire gibi heryere tirmanip hafif olduklarindan batmadiklari icin

uploadfromtaptalk1455202464659.jpg

Lemmy born to lose, lived to win

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim 1.6 grand vitara 2005 model ilk sahibinden boyasız cillop gibi araca lastik almayı düşünüyorum 225/75/16 BF goodrich fakat yükseltme kiti almaya param yok Lastikler sıkıntı yaratır mı yani sürtme yapar mı veya daha ucuza get olur mu olursa yaptırabileceğim yer biliyormusunuz Ankara dayım...

Arkaya teflondan 2 takoz onden biraz ayar arac 6 cm yukselir hepsi 500 tl tutar maks kite falan gerek yok

abi bende de dandirik bi kupadan yükseltme var, illa ki ilerde bitimiz kanlanınca gidip bi adamakıllı yükseltme/ayna mahruti/lastik jant vb işleri olacak, ama şimdilik idare ediyor, birisi bana orjinal ayna mahrutilerle maksimum ölçünün 225/75/16 olduğunu söylemişti, gerçekten hem arabaya yakışıyor hem de tam ayar gibi...benim de 225/75/16. bfg ta-ko2 bak, bende yokohama geolandar çamur var bir türlü ısınamadım ama yine de bayağı iş gördü lastikler bu güne kadar.. iyice paralansın da ben de bfg tako2 takmayı düşünüyorum.

Orgasmatron, Motörhead tribute kuralım mı? gitar vokalim ben... XD

Davulda da ben olurum ama antalyadayim zaten rusyayla da savas cikicak simdilik proje olarak kalsin )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR