İlk Araç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efei Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,925

efei

Yeni Üye
Yer
Ankara
Herkese merhaba;
Yeni bir üye olarak yardımlarınızın çok değerli olduğunu belirtmek isterim.
Küçüklüğümden beri hayalim olan arazi aracı almaya baya yaklaştım, şahsi olarak ilk aracım olacak.
Tabiki küçük bir bütçeyle.
Uzun araştırmalarım sonucunda anladım ki, bütçeme uyabilecek niva ve vitara var.
Niva arazide gayet başarılı, fiyat olarak daha aşağılarda fakat şehiriçi performansı istenilen seviyede değil.
Genel olarak şehiriçinde kullanacağım ve arazi olarak da model uçak uçurulabilecek bölgelere(az engebeli) bölegelere gideceğim için vitara daha uygun geliyor. Tabiki yakıt olarak da. ğrenci olduğum için yakıt da büyük etken benim için.
Bütçem 10000+-1500 tl olduğu için de vitara biraz zor duruma geliyor.
Araştırmalar uzun soluklu olacak gibi görünüyor.

Teşekkürler

Etiketler

Ynt: İlk Araç

Bu fiyata çok masraflı Vitara belki bulursunuz,bunun yerine Lada Niva,Daihatsu Feroza ya da Suzuki Samurai alabilirsiniz.
Tercih size kalmış,işinizi görür hatta çok daha fazlasını da yapabilirsiniz.
Selamlar...

birkac yil once sizinle aynı durumdaydim, niva baktim once, cok konforsuz geldi ve jlx aldim.
15000'e temiz durumda tek kapi/5 kapi jlx ler bulabilirsiniz. araziye girmemis, bakimi duzenli yapilmis bir model arastirmanizi tavsiye ederim.

Çok teşekkürler yorumlarınız için. 3 kapı vitaraya karar verdim aracı inceleyince. 2 ay içinde almayı düşünüyorum. İstediğim fiyatlarda araç bulabiliyorum. Fakat merak ettiğim nivalarda karşılaşılan çürüme, paslanma örneğin 90 model vitaralarda da büyük ölçülerde karşıma çıkar mı?

Genelde cikmaz, malzemenin cinsi kalitesi farkli. Tabii ki burdan suzuki curumez anlami cikmasin, ayni yastaki niva ve suzuki kaportasi arasinda karsilastirma yapiyorum. Bu arada alacaginiz araci mutlaka uzman bir ustaya kontrol ettirin

Selamlar

Bütçemi uzun uğraşlar sonucu 14 15 Bin civarlarına çıkardım. 1.6 JLX 5K bir araçta karar kıldım. Araştırmalarım sürüyor. Öğrenci olduğum için beni olabildiğince sanayiden uzak tutacak manuel bir araç arıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

efei' Alıntı:
Selamlar

Bütçemi uzun uğraşlar sonucu 14 15 Bin civarlarına çıkardım. 1.6 JLX 5K bir araçta karar kıldım. Araştırmalarım sürüyor. Öğrenci olduğum için beni olabildiğince sanayiden uzak tutacak manuel bir araç arıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Zor.

Efe Bey, hem arazi araçlarına çocukluktan beri tutkun olduğunuzu belirtiyorsunuz, hem de hafif engebe dışında araziye girmeyeceğinizi söylüyorsunuz. Bence öncelikle ihtiyacınızı iyi belirleyin, malum öğrencisiniz, sonra pişman olmamak için. Örneğin arazi kabiliyeti sınırlı bir araç alıp sonra zevkini aldıkça araziye daha çok girmeye çalışıp giremeyince yada orasını burasını kırıp sanayiye girince pişman olabilirsiniz. İkinci el ve epey yıllanmış bir araç hangi marka olursa olsun sizi sanayiye sokacaktır. Burada ben olsam, yedekparçası az, pahalı ve bilen ustası nisbeten zor bulunan bir aracı tercih etmezdim. Niva Türkiye'de hemen her coğrafyaya bolca girmiş ve iyi bilinen bir araç, parça fiyatları ise hiçbir araçla mukayese edilmez. Şehiriçi performansını karşılaştırınca tamam fark olabilir ancak sonuçta vitaranın da bir passat olmadığı kesindir. Yakıtsa ikisi de standart binek otomobilden fazla yakar. Aslında belki de asıl sormanız gereken soru, tamam seviyorsunuz ama, mevcut bütçeyle bir arazi aracına gerçekten ihtiyacınız var mı? Sonuçta alabileceğiniz bütün araçlar asfaltta otomobil performansından uzak olacak.

Merhaba;
Bende bütçem kısıtlı olduğu icin lada niva yada suzuki samurai almayı planlıyordum ancak suzuki vitara 3k test edince bütün fikrim değişti, bütçemi biraz daha zorlayarak 5-6 aylık bir araştırma sonucu temiz bir suzuki vitara 3k buldum. 1993 model ancak hic araziye sokulmamış, motoru ve sanzimani yeni, kaportada ufak tefek çürükler var ama masrafsiz. Sıkı bir pazarlıkla
13000tl ye aldım. 2000 tl masraflar yükseltme yaptım ve eski parçaları değiştirdim. Biraz daha ararsanız istediğiniz gibi bir araç bulabilirsiniz...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samurai ve niva sehir icinde cok yorucu. Nivalar sıcak havalarda hararette yapıyor. Istediğiniz kadar fan takin!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.