İlk Araba

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tbekler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,904

Tbekler

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, öncelikle forumda çok çok yeniyim. İlk mesajım ilk konum herkese merhaba demek istiyorum. İsim Talha, arkadaşlar daha önce cherooke 5.2 v8 kullanıp pişman olan birisiyim. Nasıl denir ocağıma incir ağacı dikti. Uygun bir fiyata sattım. Dükkan sıkıntısı masrafları borçları derken 6 bin 500e reno toros alıp sattım. elimde 8bin lira para geçti. Ve genel olarak haftada 1-2 kez balık avına gidiyorum. Geçtiğimiz hafta Sakaryadan ankaraya torosla baraja gittim. Araç ağzına kadar dolu, çadır eşyalar falandı filandı derken yürü Allah yürü gittik. O bayırlarda araç boğuluyor yeter artık inin üstümden diyor gibiydi. Ve dedim ki neden güzel bir arazi aracı almayayım ? Biraz araştırdım, yakıt konununda genel olarak iyi, arazide dağ keçisi, fiyat bakımından el yakmayan, yedek parça sıkıntısı az bir araba alayım dedim ve lada nivaya yöneldim. Arkadaşlar aracın genel sıkıntısı rahat olmaması olarak göze çarpıyor açılan konularda. Ne gibi bir rahatsızlıktır bu ? Benim gibi dağ bayır yük ile gezen arkadaşlar eğer böyle bir araç kullanıyorsa ne gibi yorumları var hepsini bilmek istiyorum. Yorum yapan herkese şimdiden teşekkür edeiyorum.

Etiketler
Ynt: İlk Araba

bence aradığın gibi bir araba yok hem performans sağlayacak hem yakmayacak hem yük alacak çok fazla oldu bence. ben Niva Kullanıyorum ama arazide sadece genelde iki kişi oluruz arabada 3 çok nadir.... 4 yok.. bunun dışında bazi ekipmanlar olur.. ( kurek Kriko Balta vs.vs.) onlarda üstte durur zaten. bazen çadır olur oda arka koltukta durur. ayrıca asfalt da performansı toros gibidir. ama az yakar sana gelmez bence sen torosun modelini yükselt.. yakmayan büyük rahat ferah iyi performanslı araba bilen varsa bende alırım valla...

fatihsalt' Alıntı:
bence aradığın gibi bir araba yok hem performans sağlayacak hem yakmayacak hem yük alacak çok fazla oldu bence. ben Niva Kullanıyorum ama arazide sadece genelde iki kişi oluruz arabada 3 çok nadir.... 4 yok.. bunun dışında bazi ekipmanlar olur.. ( kurek Kriko Balta vs.vs.) onlarda üstte durur zaten. bazen çadır olur oda arka koltukta durur. ayrıca asfalt da performansı toros gibidir. ama az yakar sana gelmez bence sen torosun modelini yükselt.. yakmayan büyük rahat ferah iyi performanslı araba bilen varsa bende alırım valla...

Açıkcası asfaltta performans istemiyorum. Gerek duymuyorum hıza. Yalnız beni dağda bayırda aman girersem ya geri çıkamazsam sorunu, hemde yük konusunda sıkıntı yaşatmayacak bir araç isterim. Yakıt tüketimi bahane, avcılığı hobi olarak yapıyorum ve bu hobi için masraflardan kaçınmam. Son olarak ihtiyaç kredisi çeker 12-13 milyara kadar yükseltirim bütçemi. Lakin eğer hala daha istediğim şekilde araç yoksa uçak falan mı bakayım ben ? :D İlk kriterlerimi tekrar söyleyeyim, bagaj hacmi büyük ve arazide iyi(offroad yapmıyorum, çamur, kum, toprak yani sedan bir normal arabanın kolay kolay giremeceği yerlere girsin.)

acaNn' Alıntı:
1.6 jlx vitaralara bakın, lpgde de yakıtı sizi üzmez ama bütçeniz 8000 lira ise pek seçeneğiniz yok gibi

12 - 13 milyar civarı vitara bulabilirsem alabilirim, araba pazarlarını gezdiğim zaman bagaj hacminin ufak olduğunu gördüm vitaralarda? Nasıl bir çözüm uygulayacağız?

port bagaj,,, veya yük taşımak istiyorsanız tavan sepeti yaptırmanız lazım. 4 kapılıların da yeterli gelmez mi bagaj hacmi?

acaNn' Alıntı:
port bagaj,,, veya yük taşımak istiyorsanız tavan sepeti yaptırmanız lazım. 4 kapılıların da yeterli gelmez mi bagaj hacmi?

Peki Alican kardeşim, madem port bagaj sistemi uygundur diyorsunuz, hem bagajı kullanıp hemde port bagajı aracımın tepesine sabitlesem. Aracımda lada niva olsa nasıl olur ? Merakımı mazur görün. Daha önce yaşadım arazi aracı sıkıntısı, sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş diye deyim vardır ya hani aynen öyle.

Estağfurullah , merak edeceksiniz tabi sonuçta kaç sene kullanacaksınız,dediğiniz gibi olur neden olmasın, çok da güzel olur. Sadece niva'dan konfor, performans beklemeyin, yeni 1.7 ler hakkında bir fikrim yok ama muhtemelen eski karbüratörlülerden alacaksınız. Benzinde çok yakar ama lpg ile ne kadar tasarruf eder onu da bilemiyorum. Bir sürü niva kullanıcısı var , elbet yardım edeceklerdir :smiley:

91 model 1.6 karbüratörlü niva kullanıyorum şu an güncel (karma)100 km de 13 lt lpg yakıyorum
asvaltta konfora gerek yok diyorsan problemde yok demektir çünkü arazide konforu ne yapacaksınız
öte yandan nivayı ne kadar yüklerseniz konfor o kadar artıyor ne vibrasyon kalıyor nede ses , ben ne zaman 5 kişi binsem
araç 302 otobüs gibi oluyor fısır fısır her yere gidiyor
hayırlısı ile arabayı aldın diyelim , % 90 memnun kalmayacaksın, sakın satmak için acele etme sık dişini ve binmeye devam et
6 ay sonra başka arabaya binmek istemeyeceksin ve artık seninde bir niva tutkun olacak
Allah gönlüne göre versin

100 km'de 13 litre buda 30 kuruş civarı bir rakama geliyor. Doğru mudur ? Eğer doğruysa bir 4x4 için gayet güzel bir rakam. Ne açıdan aracı beğenmeyip satmak isteyeceğim ben onu hala çözmüş değilim

Tbekler' Alıntı:
100 km'de 13 litre buda 30 kuruş civarı bir rakama geliyor. Doğru mudur ? Eğer doğruysa bir 4x4 için gayet güzel bir rakam. Ne açıdan aracı beğenmeyip satmak isteyeceğim ben onu hala çözmüş değilim

şimdiye kadar hep binek ve modelli arabalara binmişisen orda bildiklerini arabalar hakkındaki fikirlerini niva ile örtüştüremezsin,
yaşınız kaç bilmiyorum eğer gençsen işin daha zor , ben aracacın kapılarının merkezi kilit olmamasını anlayamayan yeni yetme şöförler
bile gördüm, aaaa.. bunun kapıları anahtarlamı açılıyor diyen tipler var ;D

karakeçi67' Alıntı:
şimdiye kadar hep binek ve modelli arabalara binmişisen orda bildiklerini arabalar hakkındaki fikirlerini niva ile örtüştüremezsin,
yaşınız kaç bilmiyorum eğer gençsen işin daha zor , ben aracacın kapılarının merkezi kilit olmamasını anlayamayan yeni yetme şöförler
bile gördüm, aaaa.. bunun kapıları anahtarlamı açılıyor diyen tipler var ;D

Yaşım 27, toplam 4 adet arabaya sahip oldum ilk arabam renault five, sonra kia cerato 1.5 crdi ex. 19 milyara güzel bir cherokee aldım. 2 hafta öncede torosu satıp lada bakmaya karar verdim. Şu sıralar aklıma vitaralarada gidiyor. bulunduğum şehirden ankara 220 km. 220 kilometre ladayla çekilmez diye düşündüm. Bütçemi arttırıp vitarada alabilirim.

Hayır Sakarya çıkışındayım. Otobandan Ankaraya 220-250 km arası. Meerkezden 300 civarı :D

alacağınız ladanın da çok temiz olmasına dikkat edin bence,
10 ay önce 2003 model lada aldım şu ana kadar yaptığım masraf 4 000 lirayı buldu, arazi araçları yorgun araçlar oluyor genelde mutlaka ekstra masraflar çıkarıyorlar, bende sizin gibi düşündüm dere tepe istediğim gibi bineyim dedim aldım ama çok masraf çıkardı bana.
lada 2. aracım ama hergün işede gidip geliyorum onunla şehir içinde falan sürmek zor hidrolik direksiyonu yok, klima yok.
biraz sıkıntım var seneye jimny alayım diyorum bende. ladayı almadan önce ladası olan birilerinin araçlarına binin kullanın aklınıza yatarsa temizini bulup alın.
insanın içine lada ateşi düşerse :smiley: gözü başka birşeyde görmüyor gerçi temiz araç bulmakta zor hayırlısı olsun

Cherokee satma sebebiniz nedir acaba bende niva kullaniyorum ama cherokee almayi dusunuyorum 5.9 istiyorum ama su an icin alma imkanim yok.. yakit fazla onu goze alirimda onun haricinde ne gibi sikintilari var acaba

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR