İlk Adımı Attım Sonunda - Ducato 12,6 M3 - Karavan Yaptırıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafaatk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,995
Ynt: İlk Adımı Attım Sonunda - Ducato 12,6 M3 - Karavan Yaptırıyorum

öncelikle hayırlı olsun, tez zaman da karavanınıza kavuşursunuz inşallah,
bende de aynı araçtan olunca bilgi bağlamında kendi tecrübelerimi yazayım,
karavan olunca yola çıkış ağırlığınız 3000-3500kg bulmaktadır, benim geçen sene tatil zamanı tartıya girdiğimde arkada motosikletle beraber, su ve pis su depoları, buzdolabı dolu, stok sular ile diğer ihtiyaç malzemeleriyle, içinde iki yetşkin bir çocukla beraber :D 3530kg geldik, aracımız da ekonomi olarak en iyi performansımızı 2000-2200 devir aralığında yakaladık, 1800 ve altı araç yürümek de zorlanıyor, 1800 devirde vitesi küçültmek gerekiyor,
selamlar

Etiketler

Akdeniz45' Alıntı:
Mustafa Bey aracınız hayırlı olsun. Panelvan araçlarda biraz yüksekte oturduğumuz için öndeki trafiği daha iyi görebiliyoruz. Eğer fazla hız yapmazsak bence panelvanlar küçük araçlardan daha güvenceli ve yolculuk daha az stresli. Yakıt konusunda benimde yukarda yazılanlara benzer deneyimlerim var. Yol ve hava durumuna göre 90-100 kilometre ile yapılan yolculukta yüz kilometredeki yakıt miktarı 8-9 litre dizel. Bazı yollarda 8 litrenin altına da düşer. Aracım Sprinte‘ nin yoldaki yüklü ağırlığı 3 tona yakın. Karavan olarak aracın devamlı taşımak zorunda olduğu bu ağırlık, taşıyabileceği en yüksek ağırlık. Bu nedenle de fazla süratli gitmemekte fayda var. Böylece güvenceli yolculuk yapıyoruz ve aracı zorlamıyoruz. Ayrıca aracımızın teknik bakımdan uzun ömürlü olmasını sağlamak bir bakıma kendi elimizde diyebiliriz sanıyorum. Geçenlerde okuduğum bir dergide, bir araç markasında karavanların motorlarının daha sık arıza yaptığını yazıyordu. Nedenlerden birisi olarak, bu araçların taşıyabilecekleri en yüksek ağırlıkla yolda oldukları gösteriliyordu. Bence bu tespitte gerçek payı büyük. Aracı kullanırken bu noktayı akılda tutmakta fayda var sanıyorum.

Size arzu ettiğiniz gibi güzel bir karavan dilerim.
Teşekkürler Hüseyin Bey,
Aslında süratli kullanan birisi değilimdir, yazımdan biraz yanlış anlaşılmış olabilirim. Kendi aracım ile seyahat ederken de genelde yakıt ekonomisine ve kullandığım yolun hız limitlerine dikkat ederek kullanırım. Zaten karavan yaptırmamım nedenlerinde birisi zaman sıkıntısı yaşamadan gideceğim yere acele etmeden keyifle gidip, yer sıkıntısı yaşamadan konaklama imkanımın olması. uyarılarınız yine de dikkate alacağım. ilginiz için çok teşekkürler.

buralpdi' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun, tez zaman da karavanınıza kavuşursunuz inşallah,
bende de aynı araçtan olunca bilgi bağlamında kendi tecrübelerimi yazayım,
karavan olunca yola çıkış ağırlığınız 3000-3500kg bulmaktadır, benim geçen sene tatil zamanı tartıya girdiğimde arkada motosikletle beraber, su ve pis su depoları, buzdolabı dolu, stok sular ile diğer ihtiyaç malzemeleriyle, içinde iki yetşkin bir çocukla beraber :D 3530kg geldik, aracımız da ekonomi olarak en iyi performansımızı 2000-2200 devir aralığında yakaladık, 1800 ve altı araç yürümek de zorlanıyor, 1800 devirde vitesi küçültmek gerekiyor,
selamlar
Teşekkürler Levent Abi,
Maltepe ve Poyrazlar buluşmalarınızı keyifle okuyordum, inşallah zamanla bende aranıza katılırım.
Araç boş iken 1800 devir bandında herhangi bir sıkıntı yok gibi, ama sizinde yazdığınız gibi içi yapılı ve yolculuk ağırlığına ulaştığında maksimum tork devir bandından, maksimum beygir gücü devir bandına doğru biraz kayma olacaktır. Yazıdan çıkan ve tecrübelerinizle sabit, bu devir bandı da 2000-2200 gibi gözüküyor. Tecrübeleriniz benim için önemli. Teşekkürler.

Öncelikle hayırlı olsun.
Yukarıda yazılanlara göre; panelvanı karavana dönüştürünce yakıt tüketimi %20 artıyor diyebilir miyiz?

Hocam hayırlı olsun,kazasız belasız keyifli sürüşler inşallah,
Siteye bende yeni üye oldum.Aracınızın yapım aşamalarını paylaşırsanız çok sevinirim.Kolay gelsin. :smiley:

yavuz1814' Alıntı:
Öncelikle hayırlı olsun.
Yukarıda yazılanlara göre; panelvanı karavana dönüştürünce yakıt tüketimi %20 artıyor diyebilir miyiz?

Yakıt tüketimini yükselten ağırlığın yanısıra karavanın üzerindeki havalandırma ve solar paneller aracı biraz yükseltiyorlar. Artan ağırlık ve yükseklik beraberce yakıt tüketimini %15-20 yükseltir sanıyorum.

camper karavan hastalıgına 12 m3 ducato ile başlamanız.. en olumlu karar.. hayırlı olsun..

cebocan' Alıntı:
Hayırlı olsun güle güle kullanın
Teşekkürler Gökhan Bey.
yavuz1814' Alıntı:
Öncelikle hayırlı olsun.
Teşekkürler Yavuz Bey. Tüketim artışı konusunda Hüseyin bey yardımcı olmuş sağolsun.
Kamil ?anl?' Alıntı:
Hocam hayırlı olsun,kazasız belasız keyifli sürüşler inşallah,
Siteye bende yeni üye oldum.Aracınızın yapım aşamalarını paylaşırsanız çok sevinirim.Kolay gelsin. :smiley:
Teşekkürler Kamil Bey. Fırsat buldukça Cumartesi günleri aracı görmeye gitmeyi düşünüyorum. O zaman çekebilirsem fotoğraflar paylaşırım.
mnb61' Alıntı:
camper karavan hastalıgına 12 m3 ducato ile başlamanız.. en olumlu karar.. hayırlı olsun..
Teşekkürler Nedim Bey. Malum sitedeki Ducato ilanı size aitti galiba (Demir kardeşlere yaptırılan). Gayet güzel bir araçtı.

Hayırlı olsun karavanınız. ağız tadıyla gezmek nasip etsin..

selamlar, karavanınızı yaptırmak için hangi firmayı tercih ettiniz acaba?

Akdeniz45' Alıntı:
Mustafa Bey aracınız hayırlı olsun. Panelvan araçlarda biraz yüksekte oturduğumuz için öndeki trafiği daha iyi görebiliyoruz. Eğer fazla hız yapmazsak bence panelvanlar küçük araçlardan daha güvenceli ve yolculuk daha az stresli. Yakıt konusunda benimde yukarda yazılanlara benzer deneyimlerim var. Yol ve hava durumuna göre 90-100 kilometre ile yapılan yolculukta yüz kilometredeki yakıt miktarı 8-9 litre dizel. Bazı yollarda 8 litrenin altına da düşer. Aracım Sprinte‘ nin yoldaki yüklü ağırlığı 3 tona yakın. Karavan olarak aracın devamlı taşımak zorunda olduğu bu ağırlık, taşıyabileceği en yüksek ağırlık. Bu nedenle de fazla süratli gitmemekte fayda var. Böylece güvenceli yolculuk yapıyoruz ve aracı zorlamıyoruz. Ayrıca aracımızın teknik bakımdan uzun ömürlü olmasını sağlamak bir bakıma kendi elimizde diyebiliriz sanıyorum. Geçenlerde okuduğum bir dergide, bir araç markasında karavanların motorlarının daha sık arıza yaptığını yazıyordu. Nedenlerden birisi olarak, bu araçların taşıyabilecekleri en yüksek ağırlıkla yolda oldukları gösteriliyordu. Bence bu tespitte gerçek payı büyük. Aracı kullanırken bu noktayı akılda tutmakta fayda var sanıyorum.

Size arzu ettiğiniz gibi güzel bir karavan dilerim.

kivanc09' Alıntı:
selamlar, karavanınızı yaptırmak için hangi firmayı tercih ettiniz acaba?

Sayın Kivanc09, aracın karavana dönüşüm işlerini 2007 yılında kendim yaptım.

Hayırlı olsun, büyük adımı atmışsınız.
Gönlünüzce de bir karavan olur umarım...

Hayırlı olsun,inşallah kısa zamanda karavan hayaliniz gerçekleşir... Ben de, 13 M3 karavan sahibiyim, benim planı kullanabilrsiniz, zaten portalımı inceleyin bilgi sahibi olacaksınız ! Hoş ve hoşçakalın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR