iki WOUXUN arasında kaldım yardımlarınızı bekliyorum.....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sprayderx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,017

sprayderx

Yeni Üye
selam forum sakinleri ben iki adet WOUXUN[/color] aarasında kaldım iki modelde şunlar

KG-UVD1P UH DUAL BAND TX/RX 136-174Mhz/400-480Mhz

WOUXUN KG-UV6D Dual Band 136-174/-480Mhz 2.5K

bu modeller arasındaki farkı bilen arkadaş tam olarak açıklaya bilirmi birde hangisini almamı tavsiye edersiniz........

yorumlarınız bekliyorum. esirgemeyin......

Etiketler
Ynt: iki WOUXUN arasında kaldım yardımlarınızı bekliyorum.....

Merhaba ;
UVD 1 P denenmiş bilinen bir cihaz
UVD 6 D ise hala piyasa da hatalı olarak dolaşıyor , bence deneme riskine girilmez
ben iki yıl önce UVD 1 P kullandım .. şimdilerde bıraktım
THT UVF 1 kullanıyorum , çok memnunum , 10 woxun 1 THT etmez
artıları var , rahartlığı var , kullanışlığı var , sağlamlığı var ,
4 defa düştü , iki defa kafaya vurdum , hala devam ediyor

bence getirebiliyor isen araştır derim..
bu arada Telsiz kullanıcıları için sorular ve sorunlar bölümü olan bir web sitesi var
www.sivilhaberlesme.com , burada sorularınızı veya sorunlarınızı paylaşabilirsiniz
kolay gelsin arkadaşım,
kendine iyi bak.

cevabınız için teşekkürler ikisini kullanmış biri olarak TYT markasınımı öneriyorsunuz bende bir çok forum sayfalarında dolaştıktan sonra WOUXUN markasında karar kılmıştım çünkü çok kullanıcı vardı ve memnunlar şimdi siz TYT markasını öneriyorsunuz karasız kaldım . camiada sizden başka bu markayı kullanan ve sizin gibi memnun olan varmı acaba var ise yolun başındayken bu markadan almak en mantıklısı

ikisini kıyaslayacak olursak çekim konusunda hangisi iyi sizce.........

Merhaba ;
öncelik ile isminizi bilmediğim için hitap edemiyorum kusura bakmayın,
WOUXUN amatörler tarafından tercih ediliyor , bilindiği için fakat ben bir yıldır TYT UVF 1 kullanıyorum ve çok memnunum
Ucuz bir telsiz için wouxun ile arasındaki farklar açıkça meydanda , aldığınızda bir wouxun sahibi ile yanyana gelince anlarsınız ne demek istediğimi
Ben yıllardır telsiz kullandığım için belki bana bu daha rahat geldi dersiniz..
ben hiçbir firmanın reklamını yapmıyorum
benim için en önemlisi , haberleşme dir..
uzun pil ömrü , digital tone'da sarkma almayışı ve özellik ile istediğiniz OFFSET'i yazmak bana göre ++++++ dır...
siz ne derseniz deyin... farketmez..
bana 1 yıl dayanan bir telsiz sahibiyim ve hiç kullanılmamış bir yedeğim duruyor..
almak isteyenler çok ama maalesef satmaya hiç niyetim yok...
çünkü şu anda gelemiyor...
bu arada CAMİA nın ne dediği veya ne yaptığı hiç umrumda olmaz , çünkü Telsizin parasını ben veriyorum Camia değil , telsizi ben kullanıyorum Camia değil ,
onun için siz yine de bence araştırın içiniz rahat etsin...
bu arada TYT nin 446 modeli var elimde VHF ve UHF mono band
özellik ile getirttim deneme amaçlı kullanıyorum ( 4 adet ) 2 sini Mono dinlemede daha düşük
UVF 1 in dinlediğini dinlemiyor.., anten kazancı ve malzeme daha ucuz çünkü...
hatta WOUXUN KG 833 den bile iyi ama WOUXUN UVD 1 P den çok az farklı
WOUXUN dinlediği her sinyali SES'e çevirmez , tek tuner ile dinler ve Lambanız yandığı halde duymadığınız çağrılar olur..
Bu arada Radyo Amatörü değilseniz bu cihazlar size uygun değildir..( BİLGİNİZ OLSUN )
görüşmek üzere

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ismim hüseyin bende amatörlüğe merak saldım ve bu yılki sinava girecem onun için internetten bir sürü döküman indirdim ve yazıcıdan çıktı alıp göz gezdirmeye başlayacam .....

sorularım size çok garip gelebilir kusura bakmayın ..
gelmiyor demişsiniz acaba yurt dışındanmı gelmiyor ... yoksa gümrükte sorunmu oluyor bazı yurt dışı sitelere baktım satışı var çünkü....
birde el telsizi ile nekadar bir yere yayın göndere biliriz ortalama acaba

Hüseyin bey ;
Amatör arkadaşlar eskiden ( geçen yıl ) getirtiyorlardı ,( hala bazıları getiriyorlar ) daha sonra bazı DANGALAKLAR buna mani olmak için ( olamadılar ama )yavaşlattılar , ticaret yapanların önüne geçtiler , daha sonra bu ticareti kendileri yasal olarak veya yasal gösterip yapmaya başladılar ( vergili denilen sistem ile )

kendi amatör belgeniz ile GÜMRÜKTEN açık olarak geçebilirsiniz ,
Hiç kimse size soru dahi soramaz,
En fazla AMATÖR BELGENİZİ görmek isterler , kapalı kutu ile girerseniz ,
Gümrüğe 100 - 150 USD ödersiniz ( ben ödedim )

Yılda 4 defa gümrüksüz cihaz getirebilirsiniz ( başka yolu da var.. )

sadece cihazı tanıdığınızı ve içinde bildiğiniz frekansları sorduklarında söylemeniz gerekir.

yani kısacası İTHAL edilen cihalar listesindeki her cihazı her gümrükten sokabilirsiniz...

Bayram ve Yılbaşı muafiyetlerinden faydalanabilirsiniz ,
dışarıdan gelir iken arkadaşlarınıza hediyelik eşya olarak alınmış adedi 100 USD yi geçmeyen iki cihaz getirebilirsiniz (kutulu ve açık ) çünkü bakacaklardır..

bundan sonrası ( teknik bilgi ) için www.sivilhaberlesme.com web sitesinde değişik açıklamalar bulabilirsiniz

cevaplarınız için teşekkürler birde internette gezinirken BAOFENG UV-5R bu markayı gördüm acaba kullanan arkadaş varmı iş yaparmı fiyatı açısından çok cazip bir makina ama kullanılışı hakkında yorum yapacak arkadaş varmı?????????

1p 6d Boafeng 5r hepsini kullandım. test ettim.. wox 1P ON NUMARA cihazdır dinlemesi mükemmeldir. programı bir çok internet sitesinde mevcut. yedek parça sorunu yoktur her yerde rahatça temin edebilirsiniz. cihaz kolay kolay çökmez en fazla reset atarsın. normale döner. bataryasıda 3 gün gider. 6D yeni çıktı aslında 1p den fazla bir farkı yok. reverse diye bir özellik koymuşlar. bence çok aranılan bir özellik değil. birazda fiziki olarak 1p yi modifiye etmişler okadar.. zaten bu wox cihazların içini açtığınızda göreceksiniz bunlar midland marka cihazların çakmasıdır. yani kopyalayıp adını wox koymuş çinliler. ama fiyat performans açısından en başta gelir. Boafeng 5 r - Çindeki mühendisler öğlen yemeği arasında otururlarken betona çizdikleri resmi telsize çevirmişler adınıda boafeng koymuşlar. 3r-3r plus 5 r hepsini kullandım. yürüdüğüm kaldırımların hangının altından yüksek gerilim hattı geçiyor hepsizi ezberledim boafeng sayesinde çünki herşeyden etkilenir ki nihayetinde 60-70 lirazlık cihaz da o kadar olur. Yaesu kennwod cihazlar kolay geliyor olsa avrupadan inanın ne wox sa nede boafenge kimse selam vermez. TA6ALİ QTH-Çankırı 73.

selam cevaplarınız için teşekkürler bir adet BAOFENG UV-5R aldım fakat bir türlü ayarlarını yapamadım yardımcı olacak arkadaş varmı acaba kimseyi dinleyemiyorum acaba menudeki ayarların nasıl yapılacagını bilen arkadaş varsa yardımcı ola bilirmi ..

bende amatörlük sınavına hazırlanıyorum kısmetse olacağız ama şimdiden konuşmaların nasıl olduğunu dinlemek istiyorum fakat bir türlü dinleyemiyorum

kullanan arkadaşlardan menudeki birinci ayar böyle ikinci ayar böyle yapalıacak gibi yardım istiyorum .... yardımlarınızı bekliyorum.....

dostum bulunduğun şehrin rölesi varmı? varsa frekansını tonunu şiftini öğren ben tarif edeyim zor bişey yok. telefonda mesaj yazmak kdar kolay. sadece terimlere yabancısın o kadar. TA6ALİ 73

emen cevap verdiğin için çok teşekkürler ben edirnenin yaklaşık 80 kilometre kadar yanındayım ve burada tek o var galiba yakınlarda baçka çanakkale balıkesir roleleride var ve onlardan başkada yunan ve bulgar, italyan roleleride var fakar bu yabancıların role frekanslarını bilmiyorum otomatik aradığımda kimi yerdeler sanki birileri konuşuyormuş gibi telsizin yeşil ışığı yanıyor fakat parazitten birşye duyulmuyor
edirne rolesi: kanal : R7
frekens: 145.775
ton: 88,5
SQL: TX
bi forum sayfasında böyle geçiyor......

birde menudeki ayarları nasıl yapacaz tarif edermisiniz yanı

birinci: step ne olacak bunu öğrendim galiba bu taramanın nasıl gideceğini gösteriyor
ikinci: TXP buda çıkış gücü bunu low yaptım çünkü daha amatör olamadık
üçüncü: save bunu anlamadım

bu şekilde menudeki lerin neye yaradığını açıklarmısınız acaba.......

Hocam ben 3r kullandım. menü değişik olabilir. sen çıkış gücünü hıgh yap. elindeki cihaz muhtemelen 2,5 wat ve low yaparsan 1 watla çıkış yapmaya çalışmış olursun. buda röleye girememen anlamına gelir. 80 km çok uzun mesafe ama çok fazla engebe dağ tepe yoksa aranızda girebilirsin.. tx e 88,5 i gir. aynı anda rx e de girsen bişi olmaz bunları girmesende sadece duyarsın gönderim yapamazsın. yani cihazı kurcala biraz. etrafında cami frekansı filanda bulursun. ayrıca sen ışığa çok kafanı takma olur olmaz her şeyde yanar o. hatta yürüdüğün kaldırımın altından geçen yüksek gerilim hattından bile etkilenip hışırtı yapar.

cevabın için teşekkürler yakindaki başka kanalları nasıl bulacağız acaba otomatik tarama yapıyorum kimi yerlerde dediğin gibi hışırtı yapıyo fakat ses gelmiyo burada yunanistan ve bulgaristanın rolelerini göre bilirim fakat nedese onlarıda hiç duyamıyorum başka ayarları muhakkak vardır ama daha yeniyiz diye fazla yerini öğrenemedim telsizin birde buna bitane daha büyük bir anten alsam daha uzak mesafeleri dinleye bilirmiyim.....

telsizin 40 adet menusu var ama yaklaşık 3 bilemedin 5 tanesinin ne işe yaradığını biliyorum diğerlerini bilmiyoruz acaba tam menülerin ne işe yaradığını anlatacak arkadaş yokmu acaba.......

bence biraz kaba olmasi disinda uv-6 guzel nir cihaz woxun lalite olarak tyt markasindan daha kaliteli. Su gecirmez ozelligi var mil.tec3 versiyonu degil ama yagmur ve sis icinde su gecirmez. batarya ve yedek parcasi cok bol sahibinden com da ucuz fiyata alabilirsiniz tyt ise woxun fabrikasi weivei fabrikasi ..... tum fabrikalarda markasini basarak servis yapar antenini bile en ucuz hangi marka ose ondan alir dolayosi ile kalitesi okadar iyi degil bugun ALAN markasi bile woxuna yaptirir marka ve kalite olarak o yazilim ise iyidir hic birsey yapmayip iki markayida scopa baglayip sinyal sinus egrisine bakin 4 watta woxun daha iyi bir sinyal cizer. woxunu dinlemede iyidegil diyorlar ama squach ayarlarini sizde 10 kademede birakin zayif sinyallari cozumlemez hem capraz ton cross gonderme yani vhf dinle uhf gonder birtek woxun yapar cin markalarinda siz marka alacaksaniz tercihiniz woxun olsun birde kaba degil derseniz uv-6 olsun 2.5k var bende yurddisi ve uzay iss sisteminde kullaniyorum 2.5k woxunun yaptiigini bugun yaesu icom bile yapmiyor bende vx-8de. icom ic-80ad vx3 var ama encok kamp dahil woxunu aliyorum isigi da var

Merhaba ;( TA0ATA ) Mustafa Bey ;
Acaba TYT Dual cihaz Kullanıdınızmı...veya hangi model kullandınız ,

Ben yıllardır telsiz kullanıyorum ( 1976 - 2012 ) cihazlara amatör olarak bakmıyorum ,

Ayrıca RX ve TX frekansları V-V / V-U / U-V kullanılır bu Dual band cihazın özellikleridir.

TYT UVF 1 DUAL band cihazdır. ve 37.5 Step vardır , Wouxun UVD 1 P çok fazla bastırma ve müdahale aldığı için
Ben TYT UVF 1 e geçiş yaptım..1 yıldır kullanıyorum , çok kafaya vurdum daha dağılmadı......

Görüşmek üzere
Saygılarımla

tabiki siz kendi ben kendi fikirlerimi bildirdim isteyen istedigini alir ona birsey demedim Ali bey sence iyi olan tyt bence woxun secili urunleru karsilastirip en iyisini almasi dilefi ile diyelim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR