Ynt: İç Lamba Açık Kalması Ve Akünün Boşalması
Oluyor böyle şeyler. Ben yedek akü aldım, bir de akü şarj cihazı.
Tabi ne yaptığınızı bilmiyorsanız ciddi kazaya sebep olabilir akım kapasitesi oldukça yüksek aletler, cep telefonu şarj cihazı/kalem pil vs değil, arabayı çalıştıramayan "boş" bir akü bile tehlikelidir, aslında bu aşamada hala daha boş falan değildir ve akım kapasitesi tehlikeli derecede yüksektir, yanlışlıkla kısa devre edilmesi veya şarj cihazına ters bağlanması çok riskli olur. Ayrıca normal tip aküler şarj olurken hidrojen gazı çıkarıyor ve yanıcıdır...
Bütün bunlar bir yana, kaza bela çıkarmadan evde akü şarj etmek mümkün, hatta kolay, ama dediğim gibi ne yaptığınızı biliyorsanız.
Bir de sizin yaptığınız gibi arabanın yanına başka bir araba çekip kabloyla paralel bağlama yöntemi var. Kabloları tamamen doğru bağlamama rağmen bir kere araba teybi bozunca birdaha bunu denemedim, tavsiye etmem, belki de eski aküyü tamamen devreden çıkartmak gerekiyordu, bilemiyorum. En temizi söküp evde şarj ediceksiniz,mümkünse balkonda, açık havada (tabi bu sırada yağmur yağmaya başlarsa kötü olur, o yüzden şarj cihazı evin içinde, akü balkonda durmalı, ikisi de çoluk çocuktan uzak olmalı, vs.).