İlk Defa Karavan Sahi̇bi̇ Olacaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALBATROS1985 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58

ALBATROS1985

Yeni Üye
Herkese merhaba. Hataydan Deniz ben. Karavancılık dünyasına adım atmaya karar verdik. Bu kadar geniş bir alanda haliyle bir çok soru çıkıyor ortaya. Bulduğum karavanı almadan sizlere de danışmak , olumlu olumsuz yorumlarınızı duymak istedim.
Öncelikle bizim hakkımızda bilgi vereyim ki, paylaşım verimli olsun. Aracı henüz satın almadık.
Karavanı her daim aynı esnada olmasa da babamlarla birlikte kullanacağız. Bazen ben, eşim ve çocuğum ile bazen bize ek olarak annem ve babam ile ( belki yanımızda kamp çadırı alarak) bazen sadece annem ve babam olacak şekilde kullanmayı planlıyoruz. Daha önce karavanda hiç kalmadık. Kamp yaptığımız oldu ama çok nadir ve kısa süreli. Konfor düşkünü insanlar olmasak da gerek annemle babamın yaşı ( 65 ) gerekse mental yorgunluktan dolayı çekme değil motokaravanı tercih ettik. Hacim olarak 15 metreküp yetecek olmasına rağmen ferahlık açısından ve önümüze çıkan bir ilandan dolayı 17 metreküpü tercih ettik. Karavancılığa uygun olup olmadığımızı bilmediğimizden belki de bir yıl sonra satma ihtimalimiz olan aracı Fiat Ducato olarak belirledim. Doğru mu yaptım bilmiyorum. Ancak tamirat, yedek parça, satış sirkülasyonun olduğunu düşünmem buna itti. Sanki Motokaravanda Fiat Ducato diğerlerine göre bir miktar daha fazla alınıp satılıyor. Siz ne düşünürsün bu konuda ? Babam bu konuyu çok önemsiyor çünkü tüm birikimimizi buna yatırmış oluyoruz.
Nette uzun süredir takip ettiğim bir hesap var. Teknik bilgisi ve detaylara önem vermesi güven verdi bana. Elinde 17 metreküp, 2015 model, 250 bin km de Ducato motokaravan var. Marin kontra malzemeden yapılmış. Fiemma tente, 2 güneş paneli , sıfır banyo wc , 3+1 ruhsat , döner koltuklar mevcut. Aracın mevcut haline sıcak su için boyler, çin malı park klima, 3. jel akü, tv gibi donanımlar eklenince 1.215.000 e geliyor.
Sorularım :
1- Sizce İlk defa karavan deneyimi için Fiat Ducato 17 metreküp uygun mudur ?
2- Bu araçlar sık arıza verir mi, çok kronik sorun barındırır mı ?
3- Fiyatlar bu donanımlar için makul seviyelerde mi ?
4- Başka önerileriniz var mı ?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR