İlk Defa Karavan Sahi̇bi̇ Olacaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALBATROS1985 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,304
Bu araçlar, doğru, yüksek km için yapılmış. Ancak yorgun aracı alıpta riske girmek de var. İmkanınız varsa daha düşük her zaman iyidir. Hele ki yorgun işlerde kullanılmamış, konfeksiyon gibi örneğin. Kovid zamanı karavan furyası zıplayınca bu araçlar değerlendi. Boya badana yapıp salanda çoktu. Dürüst birine denk gelirseniz şanslısınız.

Kapalı kutu, motoru açıp, parça kontrolü yapmadığımız ölçüde şans. Alırken de bu kontrolü yapamayacağımızdan dolayı riski azaltmak önemli.
Bu arada ben panelvan bakmıyorum hiç. Minübüs bakıyorum. Sebebi de 4 + 1 ruhsat almak daha kolay oluyormuş. tabi minübüs olunca pencere açma konusunda özgürce hareket edemeyeceğim uyarısını yaptılar. Ama önceliğim 4+ 1 ruhsat , pencereyi hallederim bence. Umarım yani :smiley:
Bence minübüsler panelvanlara göre daha bakımlı duruyorlar. Sizce ?

Bu arada ben panelvan bakmıyorum hiç. Minübüs bakıyorum. Sebebi de 4 + 1 ruhsat almak daha kolay oluyormuş. tabi minübüs olunca pencere açma konusunda özgürce hareket edemeyeceğim uyarısını yaptılar. Ama önceliğim 4+ 1 ruhsat , pencereyi hallederim bence. Umarım yani :smiley:
Bence minübüsler panelvanlara göre daha bakımlı duruyorlar. Sizce ?

Şans, kimse garanti veremez.

Minübüsler de servis v.b hizmetler fazlaca yapıldığı için dur/kalk olayı fazla. Motor ne kadar yorgundur bilinmez. Minübüslerde sanırım makas olayı daha iyi sanırım. Bu noktadan daha iyi olabilir.

Şansa temiz kullanılmış bir araç almak her zaman streslidir. Bakım olayını, satış anında kime sorsan "bakımlı" diyecektir. : )

Şans, kimse garanti veremez.

Minübüsler de servis v.b hizmetler fazlaca yapıldığı için dur/kalk olayı fazla. Motor ne kadar yorgundur bilinmez. Minübüslerde sanırım makas olayı daha iyi sanırım. Bu noktadan daha iyi olabilir.

Şansa temiz kullanılmış bir araç almak her zaman streslidir. Bakım olayını, satış anında kime sorsan "bakımlı" diyecektir. : )
İyi akşamlar bir süredir Forum ve mesajlarımı kabul etmiyor. Sürekli hata veriyor daha önce de olmuştu. Bu mesajıma ulaşıp ulaşmadığını gören olursa bana özelden yazabilir mi?

Herkes tekrar merhaba. Msj sorunum düzelmiş.
Yazmayalı araya katarakt ameliyatı sığdırdık ama sağlık sorunları bitmiyor:smiley: yaş 40 olunca 40 bin km bakımı gerekiyor demek ki :smiley:
Fakat güzel gelişmeler de var. Ya da güzel mi birlikte istişare edelim istedim.
Sarı sitede Volt buldum karavan ruhsatlı. 2006 model ve bakımlı olduğu söyleniyor. Karavan bölümünde banyoyu saymayın çünkü karavan banyosu sayılmaz. Malzemeler çok kaliteli görünmedi. Ama aklıma takılan o değil.
Ruhsatta 1 + 1 yazıyor. Minibüsten çevrilmiş, bunun koltuk sayısı arttırılır ise yani yasal olarak sakıncası veya ciddi zorluğu yoksa alıp içini söküp kendi istediğim dizayna getirmeyi planlıyorum.

Araçtan beklentim mekanik olarak iyi çıkması ve karavan ruhsatlı olması. Fiyat 425 bin. Alırım biraz dolaşır, listelerimi eksiklerimi belirler kışın işe girişirim.
Hem birden çok para ödememiş olurum hem karavan ruhsatının meşakkatli sürecini yaşamam hem de kafama göre dizayn yaparım.
Söylenene göre 2 güneş paneli ve akü var. Bunlarda belki bana tasarruf sağlar.
Fikirleriniz nedir ? İşçilik çok çıkar mesele değil. Yeter ki koltuk sayısının arttırılması yasal olarak mümkün olsun.
Herkese iyi pazarlar

oncelikle buyuk gecmis olsun, hayirlisi ile bir sorundan kurtulmussunuz.

karavan ruhsatli bir volt ilginizi cekmis , keske ilani da paylassaydiniz gorebildigimiz kadari ile daha net yorrum yapilabilirdi. simdilik sizin anlatiminizdan yola cikacagiz.

malzemelerin cok kaliteli olmamasi aracin ozenle yapilmadigini , ya da hor kullanildigini dusunmeme sebep oldu. yapan ya da kullanan kisinin karavancilik ile ilgisi veya bilgisi yeterli degilmis diye dusundum. bu da beni mobilyalarin sokumunden sonra baska sorunlar ortaya cikabilir diye endiseye sevk etti.
ayrica ruhsat 1+1 olarak alinmis eger mevzuatta bu degisiklik olmadiysa karavan ruhsatinda kisi sayisini degistirmek zahmetli olacaktir. size daha once de minibus almanizi onermistim. koltuk sayisi ile ilgili en kolay degiskliklik minibuste yapilir. once koltuk sayisini degistirir sonra karavana cevirirsiniz .

karvan ruhsati mesakkatli bir is degil. imalati tamamladiktan sonra aracin mevcut durumu proje olarak ciziliyor. gozunuzde buyutmeyin.

para ve zaman kaybi yasamamaniz icin bir defa daha size bir minibus almanizi once istediginiz koltuk sayisi ve duzenine cevirmenizi sonra basit ve temel ihtiyaclara gore bir karavan yapmanizi oneriyorum.

asil ihtiyaclariniz gezdikce ortaya cikacak ve zamanla tamamlayacaksiniz .

su an en yaygin hata mukemmel karavani yapmaya calismak . ise baslayanlarin %90 i yapilan isleri gorup ben daha iyisini yapacagim diye basliyor. o da olsun bu da olsun derken ya para tukeniyor karavan bitiyor ama gezecek para kalmiyor haftasonu piknige gidip mangal yakmayi karvancilik zanneddiyor ya sabir tukeniyor es dost akraba n'oldu senin karavan isi diye sorunca ..... diye cevap veriliyor ya da insan tukeniyor is yarim kaliyor gezmeye tovbe ediliyor

unutmayin karavan icinde yasamak icin degildir gezerken yol ve konaklama masraflarini azaltmak icindir . buyuk beklentilere girerseniz hayal kirikligi da buyuk olur.

pandemide issiz kalan marangoz ve mutfakcilar ile cani sıkılan mangalcilar sayesinde gezenev diye birsey uydurdular binlerce insan 15m³ panelvandan bozma ya da 4x4 2 mm kutu profilden catma karavan icinde tam zamanli karavan yasamini gercek zannederek binlerce çöpe karavan diye dunyanin parasini yatirdi. simdi sari sitede uyduruk bahanelerle kakalayacaklari enayileri bekliyor.

karavanciligin ve kampciligin ozu sadelik ve basitliktir cunku gezmek icin pratik olmak gerekir. size bir ornek vereyim en olmamasi gerekeni yazayim mesela

karavan icinde mutfak olmaz yemek pismez su kaynamaz

simdi buna ne kadar itiraz eden olur ama dogrusu budur. ama en az 1.5 m tezgahi olmayan karavan yok .

konu ilerlerse yine yazariz. selamlar...

oncelikle buyuk gecmis olsun, hayirlisi ile bir sorundan kurtulmussunuz.

karavan ruhsatli bir volt ilginizi cekmis , keske ilani da paylassaydiniz gorebildigimiz kadari ile daha net yorrum yapilabilirdi. simdilik sizin anlatiminizdan yola cikacagiz.

malzemelerin cok kaliteli olmamasi aracin ozenle yapilmadigini , ya da hor kullanildigini dusunmeme sebep oldu. yapan ya da kullanan kisinin karavancilik ile ilgisi veya bilgisi yeterli degilmis diye dusundum. bu da beni mobilyalarin sokumunden sonra baska sorunlar ortaya cikabilir diye endiseye sevk etti.
ayrica ruhsat 1+1 olarak alinmis eger mevzuatta bu degisiklik olmadiysa karavan ruhsatinda kisi sayisini degistirmek zahmetli olacaktir. size daha once de minibus almanizi onermistim. koltuk sayisi ile ilgili en kolay degiskliklik minibuste yapilir. once koltuk sayisini degistirir sonra karavana cevirirsiniz .

karvan ruhsati mesakkatli bir is degil. imalati tamamladiktan sonra aracin mevcut durumu proje olarak ciziliyor. gozunuzde buyutmeyin.

para ve zaman kaybi yasamamaniz icin bir defa daha size bir minibus almanizi once istediginiz koltuk sayisi ve duzenine cevirmenizi sonra basit ve temel ihtiyaclara gore bir karavan yapmanizi oneriyorum.

asil ihtiyaclariniz gezdikce ortaya cikacak ve zamanla tamamlayacaksiniz .

su an en yaygin hata mukemmel karavani yapmaya calismak . ise baslayanlarin %90 i yapilan isleri gorup ben daha iyisini yapacagim diye basliyor. o da olsun bu da olsun derken ya para tukeniyor karavan bitiyor ama gezecek para kalmiyor haftasonu piknige gidip mangal yakmayi karvancilik zanneddiyor ya sabir tukeniyor es dost akraba n'oldu senin karavan isi diye sorunca ..... diye cevap veriliyor ya da insan tukeniyor is yarim kaliyor gezmeye tovbe ediliyor

unutmayin karavan icinde yasamak icin degildir gezerken yol ve konaklama masraflarini azaltmak icindir . buyuk beklentilere girerseniz hayal kirikligi da buyuk olur.

pandemide issiz kalan marangoz ve mutfakcilar ile cani sıkılan mangalcilar sayesinde gezenev diye birsey uydurdular binlerce insan 15m³ panelvandan bozma ya da 4x4 2 mm kutu profilden catma karavan icinde tam zamanli karavan yasamini gercek zannederek binlerce çöpe karavan diye dunyanin parasini yatirdi. simdi sari sitede uyduruk bahanelerle kakalayacaklari enayileri bekliyor.

karavanciligin ve kampciligin ozu sadelik ve basitliktir cunku gezmek icin pratik olmak gerekir. size bir ornek vereyim en olmamasi gerekeni yazayim mesela

karavan icinde mutfak olmaz yemek pismez su kaynamaz

simdi buna ne kadar itiraz eden olur ama dogrusu budur. ama en az 1.5 m tezgahi olmayan karavan yok .

konu ilerlerse yine yazariz. selamlar...

Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim.
İlanı paylaşmamamın sebebi Forum kuralıdır diye düşünmüştüm :smiley:
Karavanı yapsam da yapmasam da buradaki sohbet benim tarzımda olan biri için çok verimli çünkü çoğu şeyi konuyu etmeye çalışan biriyim.
Sadece minibüse almak işime çok gelir ama karavan ruhsatını alamayacağım diye endişeliyim sebebini de hiç bilmiyorum muhtemelen yersiz bir endişe. ( Memurum ve bürokrasinin nasıl ilerlediğini az çok görüyorum belki de ondandır )
Bu ilana bakmamın sebebi sahibi 400 bine bıraktı. İnternette hak eden hak etmeyen her minibüse 300-350.000 yazmışlar. Sen de içerisinden Güneş panellerine ocağını akülerini çıkarıp kullanabileceğim bir de karavan ruhsatlı olan bir araca 400'ü ödemeyi makul görmüştüm ama sizin yazdıklarınızı okuyunca, aslında aynı hesaba geliyormuş çünkü tadilat projesinin masrafı sanırım internette araştırırken gördüm.
Yukarıda paylaştığım ilanı sizde bir incelerseniz sevinirim.
İlan no 1237896023

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,910
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR