İlk Defa Karavan Sahi̇bi̇ Olacaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALBATROS1985 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,713
Karavancılığa uygun olup olmadığımızı bilmediğimizden belki de bir yıl sonra satma ihtimalimiz olan aracı Fiat Ducato olarak belirledim. Doğru mu yaptım bilmiyorum. Ancak tamirat, yedek parça, satış sirkülasyonun olduğunu düşünmem buna itti. Sanki Motokaravanda Fiat Ducato diğerlerine göre bir miktar daha fazla alınıp satılıyor. Siz ne düşünürsün bu konuda ? Babam bu konuyu çok önemsiyor çünkü tüm birikimimizi buna yatırmış oluyoruz.
Bu Cümlelerinizden konuya girersek yöntem olarak yanlış yol seçtiğinizi belirteyim.

Kafanızda çözüp kağıda döktüğünüz planı fiiliyata geçirdiğinizde büyük bir hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz yüksektir.

Deneme yanılma metodu pahalı bir yöntemdir. Size şiddetle tavsiyemdir mutlaka sezon dışı bir tarihte (ekonomiktir) karavan kiralayın deneyimleyin sonra kararınızı netleştirin.

Çoluk çocuk min 3 gün karavanda konaklayın ve mutlaka il dışına çıkın. Aynı şekilde 2/3 gün de anneniz ve babanızla deneyimleyin sonrası kolay.
Gönlünüzce gelişsin tüm arzular ve planlar

Etiketler
Sistemsel sorundan kaynaklı otomatik mesaj kopyalama söz konusu, forum yönetimine yaptığım uyarıya istinaden düzeltildiği mesajı aldım. Umarım tekrarlar son bulmuştur

Sanıyorum çözüldü.
Evet çözülmüş :smiley: Elinize sağlık .
Kaldığımız yerden devam edeyim. En son deneme yanılma pahalı bir yöntem demiştiniz ve ben size katılmıştım :smiley: ancak katılsam da ve sizin uyarılarınızı aileme anlatmış olsam da "karavanı ölmeden önce denemek istiyoruz" demeleri kararımda sabit tutuyor beni. Özellikle annem ve babam çok istiyorlar.
Gelelim bu işi nasıl deneyeceğimize. 17 metreküp Fiat ducato bulmuştuk, istediğimiz gibi 4+1 ruhsatlı. Ama bir milyonun üzerinde olan rakamı toparlayamadık.
sonra malum sitede 2006 model WV Volt gördük. yine 4+1 ruhsatlı ve açıkçası iç dizaynı tam istediğimiz gibi. Ne esik ne fazla. Fiyatı 750 bin. Bütçemize uygun ancak bütçenin tamamı direkt nakit olmadığından yaklaşık 1 aya ihtiyacımız var gidip görmek için. Tabi ilan kalır mı kalmaz mı bilemeyiz ama görselleri kaydettim. Olur da o araca yetişemez isek onun benzerini bulmaya çalışacaz.
Aslında atölye ortamım var. Vakit de var. Teknik olarak ya da fiziken destek alma imkanım da var. Ancak yine de kendim yapmaya yanaşamıyorum. Çünkü daha önce araç revize işlerinde başlayıp yarım kalan işlerim oldu. Hobi olarak yapıyordum. Böyle olunca bu da yarım kalır mı diye tedirginim. E elektrik konusunda acemiyim de. Başlayıp bitirememekten ya da fazla uzun sürmesinden endişeleniyoruz. E malzemeleri toptan fiyatına alamayacak olmam da dezavantaj. Ya da karavan ruhsatını alma aşaması..
Hayırlısı bakalım :smiley:

Evet çözülmüş :smiley: Elinize sağlık .
Kaldığımız yerden devam edeyim. En son deneme yanılma pahalı bir yöntem demiştiniz ve ben size katılmıştım :smiley: ancak katılsam da ve sizin uyarılarınızı aileme anlatmış olsam da "karavanı ölmeden önce denemek istiyoruz" demeleri kararımda sabit tutuyor beni. Özellikle annem ve babam çok istiyorlar.
Gelelim bu işi nasıl deneyeceğimize. 17 metreküp Fiat ducato bulmuştuk, istediğimiz gibi 4+1 ruhsatlı. Ama bir milyonun üzerinde olan rakamı toparlayamadık.
sonra malum sitede 2006 model WV Volt gördük. yine 4+1 ruhsatlı ve açıkçası iç dizaynı tam istediğimiz gibi. Ne esik ne fazla. Fiyatı 750 bin. Bütçemize uygun ancak bütçenin tamamı direkt nakit olmadığından yaklaşık 1 aya ihtiyacımız var gidip görmek için. Tabi ilan kalır mı kalmaz mı bilemeyiz ama görselleri kaydettim. Olur da o araca yetişemez isek onun benzerini bulmaya çalışacaz.
Aslında atölye ortamım var. Vakit de var. Teknik olarak ya da fiziken destek alma imkanım da var. Ancak yine de kendim yapmaya yanaşamıyorum. Çünkü daha önce araç revize işlerinde başlayıp yarım kalan işlerim oldu. Hobi olarak yapıyordum. Böyle olunca bu da yarım kalır mı diye tedirginim. E elektrik konusunda acemiyim de. Başlayıp bitirememekten ya da fazla uzun sürmesinden endişeleniyoruz. E malzemeleri toptan fiyatına alamayacak olmam da dezavantaj. Ya da karavan ruhsatını alma aşaması..
Hayırlısı bakalım :smiley:

Hevesinizi kursağınızda bırakmak istemem ama sonu hüsrana varacak bir yola girmek üzeresiniz.

20 yaşında bir karavan size sadece dert sunar. Derseniz ki elimiz yatkın bakım onarımını yaparız ona da söylenecek söz "yıpratıcıdır" Zevk değil dert sahibi olursunuz.

Kendi imkanlarınızla işe girişirseniz ve "karavan" yapmak isterseniz astarı yüzünden pahalıya çıkar.

"Karavanımsı" yeterli derseniz bu sefer de beklentilerinizi karşılamadığını fark edip başlamadan biter tüm hayaller.

Ya dersinizi iyi çalışacaksınız yani ihtiyaçlarınızı ve öncelikli yeterliliklerinizi netleştirip listeleyeceksiniz.
Listelediğiniz ürünleri fiyatlıyacaksınız, önünüzü görüp gerçeklerle yüzleşip kolları sıvayacaksınız.

Olması gereken yerine "bu da iş görür" denen ekipmanların iş görüp görmeyeceğini de iyi araştıracaksınız. Doğru kişilere danışacaksınız ve doğruyu bulacaksınız.

Sorun şu ki elinizde tek kurşun var ve tavşan değil bizon avlamak istiyorsunuz.
İşiniz gerçekten zor.

Durumun vahametini anlayabilmeniz ancak deneyimle mümkün.

Deneyimlemeden gözü kara yapacağınız satınalma hamlesi sizi kesin üzecektir.

Bahsettiğiniz kişi kapasitesine uygun araçlar bellidir, ya 17m3 Ducato ya da uzun şase yüksek tavan iveco ihtiyaçlarınıza cevap verir.

Mercedes ve VW araçların bakım onarım ve yedek parça fiyatı kısaca işletme maliyeti diğerlerine göre daha yüksektir.

Gönlünüzden geçeni onaylatmaya çalışmayın zira herkesin yoğurt yiyişi farklıdır.

Hakkınızda hayırlısını dileyelim 👋

Hevesinizi kursağınızda bırakmak istemem ama sonu hüsrana varacak bir yola girmek üzeresiniz.

20 yaşında bir karavan size sadece dert sunar. Derseniz ki elimiz yatkın bakım onarımını yaparız ona da söylenecek söz "yıpratıcıdır" Zevk değil dert sahibi olursunuz.

Kendi imkanlarınızla işe girişirseniz ve "karavan" yapmak isterseniz astarı yüzünden pahalıya çıkar.

"Karavanımsı" yeterli derseniz bu sefer de beklentilerinizi karşılamadığını fark edip başlamadan biter tüm hayaller.

Ya dersinizi iyi çalışacaksınız yani ihtiyaçlarınızı ve öncelikli yeterliliklerinizi netleştirip listeleyeceksiniz.
Listelediğiniz ürünleri fiyatlıyacaksınız, önünüzü görüp gerçeklerle yüzleşip kolları sıvayacaksınız.

Olması gereken yerine "bu da iş görür" denen ekipmanların iş görüp görmeyeceğini de iyi araştıracaksınız. Doğru kişilere danışacaksınız ve doğruyu bulacaksınız.

Sorun şu ki elinizde tek kurşun var ve tavşan değil bizon avlamak istiyorsunuz.
İşiniz gerçekten zor.

Durumun vahametini anlayabilmeniz ancak deneyimle mümkün.

Deneyimlemeden gözü kara yapacağınız satınalma hamlesi sizi kesin üzecektir.

Bahsettiğiniz kişi kapasitesine uygun araçlar bellidir, ya 17m3 Ducato ya da uzun şase yüksek tavan iveco ihtiyaçlarınıza cevap verir.

Mercedes ve VW araçların bakım onarım ve yedek parça fiyatı kısaca işletme maliyeti diğerlerine göre daha yüksektir.

Gönlünüzden geçeni onaylatmaya çalışmayın zira herkesin yoğurt yiyişi farklıdır.

Hakkınızda hayırlısını dileyelim 👋
Selamlar. Fikrinizi ayrıntılı yazmanıza sevindim açıkçası 🙏İletişime önem vermeye gayret ediyorum sürekli.
Hevesim kursağımda kalmıyor endişelenmeyin. Ancak şu da var, 750 - 800 bin bütçe ile çok ta seçeneğim yok gibi. Risk alma motivasyonum ya da sebebim büyüklerin istemesi. (ve çekirdek aile olarak da bunu istememiz)
Karavan olmazsa olmazları değil tabi ki ama onları şu sebeple anlayabiliyorum. Hatayda depremi yaşadık ve etkileri hala her gün hissediliyor. Haliyle 65 yaşlarında olan annem ve babamda zamanın azaldığına dair güçlü ışık yandı.
Eşim ve karavan destekçilerim yapılmış karavan al, enerjini ve zamanını karavanın eksiklerini - yanlışlarını gidermeye harca diyorlar. Çok makul geliyor.
Bazen de paranın şu an sadece yarısının hazır olması sebebiyle aracı alıp kendim yapsam mı dürtüsü var. Ama bu plan minumum 6 ay ister. Düzenli iş mesaisi olan biriyim neticede.
Neden WV Volt diyorum ? Burada yıllarca dolmuş olarak kullanıldı, parça ve ustası yeterli. Ayrıca Para da daha yenisine yetmiyor. Biz ailecek yüksek km li araçları yıllardır kullanırız. En yeni aracımız 2007 toyota corolla ve 350 bin km de :smiley: 1987 model Mercedesimiz vardı, 22 gün eşimle balayı yapmıştık o arabayla. 4500 km gitmiştim. Özetle meselenin km de değil bakımda olduğunu deneyimledim hep. Ayrıca hatay ivecoyu bilmiyor malesef. Bende daha önce sadece alman ve kısmen amerikan araçları ile ilgilendim.
Karavan alsak ta yapmaya kalksak ta neleri yapabilirim neleri yapamam ?
Aracın tabanında aksilik var ise çürüğü tamir ve sonrasında pütür ile çözebilirim.
Donanımın herhangi bir elemanında (örneğin su hattı değişimi) değişikliğe ya da iyileştirmeye gidilecekse beceririm.
Yalıtımın zayıf olduğunu düşündüğüm yerlere iyileştirme yapabilirim.
Uygun olmayan elektrik elemanlarını teker teker yenileyebilirim.
Tanıdık ustaya tüm kayış ve sıvıları değiştirtip teker ve fren bakımlarını yaptırabilirim. Bunlar beni üzmez gibime geliyor.
Mobilyayı estetik yapamam gibime geliyor ama kuzenim mobilyacı ve aynı sokaktayız.
Elektrik tesisatını döşerim ama en az 2 kişiye kontrol ettirmek isteyeceğimdir.
Alet edavat fazlasıyla var. Zaman ise haftada 2 günden fazla ayırmam. Zaten atölyede kendime ayırdığım süre o kadar genelde.
Gönlümden geçeni onaylatmak değil de ; hangi yöne karar verecek olsam da iyice analiz ettikten sonra karar vermek çabasındayım.
Karavanı 1 sene sonra almak ya da hiç almamak da dünyanın sonu değil. Ama ebeveynlerimin dediği gibi, ömür geçiyor, verimli değerlendirmek lazım :smiley:

Ç
ömür geçiyor, verimli değerlendirmek lazım :smiley:
Çok haklılar, koşulları zorlayın ek finans bulun bahsettiğiniz aracı alın. Ciddi beceri alt yapınız var, kervan yolda dizilir esasıyla eksikleri giderirsiniz. Deprem sonrası yaşanan zor koşulların travmasının atlatılmasına da katkısı olur. Terapiye gidecek bütçe gezerek yaşanacak keyife ve doğal terapiye harcanmış olur.
Gönlünüzce gelişsin süreç

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,643
Kaydolan Son Üyemiz
ekstırimsever22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR