Hudoff Sazlıbosna Barajı 10/01/2015

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HASAN_5434 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,670
Ynt: Hudoff Sazlıbosna Barajı 10/01/2015

kız babası' Alıntı:
Adnan bey teşekkür ederiz. Bizim kullandıgımız araçların geneli Suzuki Jimny modelidir grupta 2004-2010 model yılı araçlar var yakıta gelince benim aracım(2010 jimny) benzinde 60 kuruş yakıyor lpg ile 35 kuruş yakanlarda var ,modifikasyon konusunu forumda detaylı bulabilirsiniz ben kısaca anlatayım büyük çamur lastikleri takılıyor büyük lastik takabilmek için önce özel üretilmiş yükseltme kitleri var onlardan takılıyor ,gerekirse kupayıda takoz ile kaldırıyoruz aracımız artık kocaman lastikli ve yüksek derin su geçişlerinde su almıyor ve lastik sürtmüyor ama bitmedi büyük lastik takınca motor gücü yetersiz kalıyo ve ayna ve mahrutiler degişiyor artık arabamızın çekişide güçlendi sonrasında battıgımız zaman kendimizi veya arkadaşımızı kurtarmak için vinç su geçişinde hava filtresine su almaması için şnorkel takılıyor bittimi yooook bitmez çamurlanan strap arabaya konmaz tavana sepet yapılıyo gece gezmeleri için ilave aydınlatma tabi bu kadar elektrik sarfiyatı olunca akü degişimide gerçekleşiyo şimdilik bu kadar daha bi çok donanım eklenebilir tabi ama gerisi daha profesyonel ve maaliyetli ekipmanlara giriyo havalı kilit hd aks gibi umarım yardımcı olabilmişimdir.

Oncelikle vermis oldugunuz detayli bilgiler icin tesekkur ederim. ;)

4x4 aractaki onceligim daha cok kus fotografi cekmek icin cikacagim arazi oldugu icin sanirim sizin katildiginiz parkurlar kadar zorlu ve camurlu olmayacaktir. Bu sebeple modifikasyon konusunda ne yapmam gerektigi konusunda hicbir fikrim yok.

Aslini isterseniz bu konuyu dusunmeye basladigimda aklimda olan ilk arac Lada Nivaydi. Fakat daha sonra bazi hafta sonlari esim ve cocugumu da alip dag tepe gezme olayina girebilecegim icin biraz da konfor on plana cikmaya basladi. Bu araclardan ne kadar konfor beklenebilecegi belki tartisilabilecek bir konu olabilir ama hanimlar malum biraz daha eline yuzune bakilir cinsten tercihlerden yana oluyorlar :smiley: Bu sebeple Niva simdilik ikinci planda kaliyor.

Isin bir de mali boyutu var tabi, arac ve arac icin yapilacak degisiklikler dahil maksimum 20 Bin TL'lik bir butce ayirabilirim. Bu butce dahilinde konforun da on planda oldugu secenekler dahilinde onerilerde bulunursaniz cok sevinirim. :smiley:

Simdiden tesekkurler...

Etiketler

Benim şahsi görüşüm 20,000 tl bütçe ile konforlu off road aracı olmaz nacizane tavsiyem sizin için 4 kapı suzuki vitara olur

Adnan bey Arkadaşımın Dediğin Değişiklikler 10.000 tl yi geçiyor zaten.
Siz bence yapılı bir araç alın.

Sent from my iPhone using Tapatalk

burakuysal' Alıntı:
Adnan bey Arkadaşımın Dediğin Değişiklikler 10.000 tl yi geçiyor zaten.
Siz bence yapılı bir araç alın.

Burak Bey, Oncelikle ilginiz icin tesekkur ederim.

Yapili derken "ne kadar yapili" olmasi gerektigi benim icin su anda biraz belirsiz. Yukarda bahsettigim gibi araca olan ihtiyacimin oncelikli sebebi kus fotografi cekmek icin cikacagim arazi gezintileri olacak. Samsunda bunun icin en onemli yer Kizilirmak Deltası ve burasi dumduz ova, bazi yerler oldukca kumlu ve bataklik halinde, deltada var olan yollar da bildigimiz stabilize yol durumunda. Ayrica burdaki kuslarin cogu urkek oldugundan arac olmadan ya da kamuflaja girmeden yeterince yakinlasmak oldukca zor. Bu sebeple aracla belli bir yere gittikten sonra ya arac icinde beklemek ya da aractan inip kamuflja girmek gerekiyor. Aslinda arac daha cok araziye goturme ve binek aracimla girmeye cesaret edemedim kumlu bolgelere girmek. Su anki durumumla tank verseniz bile bataklik olan bolgelere giremem zaten :smiley: Bataklik bolgelere bu araclarla girilebilir mi onu da bilmiyorum ;D

kız babası' Alıntı:
Benim şahsi görüşüm 20,000 tl bütçe ile konforlu off road aracı olmaz nacizane tavsiyem sizin için 4 kapı suzuki vitara olur

Aslinda bu asamada konfor biraz goreceli bir kavram olabilir. Benim konfordan kastim, arkada esim ve cocugumun temiz ve biraz da rahat bir koltukta oturmasi.

Basta dusundugum Niva icin sahibinden.comdaki ilanlara baktigimda cogunun bu dusuncelerden oldukca uzak oldugunu gordum. Oneriniz dogrultusunda simdi Suziki Vitaralara bakmaya basliyorum.

Ayrica sunu da belirtmek isterim arac yillik maksimum 20 kere falan kullanilir, bunda da yapilacak km 4000 km'yi gecmeyecektir.

Anlattıklarınıza istinaden size en uygun aracın Suzuki vitara tek kapı olması yönünde

Şu şekilde bir araç ideal olabilir bence
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-1997-model-klima-cift-airbag-sirali-lpg-on-vinc-full-yapili-195942590/detay

aslan28' Alıntı:
Şu şekilde bir araç ideal olabilir bence
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-1997-model-klima-cift-airbag-sirali-lpg-on-vinc-full-yapili-195942590/detay
Oneriniz cok tesekkur ederim, gercekten de cok hos gorunuyor

Adnan bey tek araba çıkıyorsanız arabanızda olmazsa olmaz Vinç. Saplandığınız yerden başka şekilde kurtulamazsınız. Ama Yanlız başınıza Delta da sağlanırsınız vinçi tutturabileceğiniz yer olmadığı için orada kalırsınız.
Yapılı araçtan Kastettiğim yükseltme kiti
Çamur lastiği
Şnorkel
Vinç
Gibi Offroad aksamı olan sadece sıkıldığı için değiştirmeyi Düşünen birinin aracı.
Bence de Suzuki dizin için uygun araç...

Burak Bey,
Acikcasi daha onceki saplanma tecrubelerimden dolayi artik kolay kolay yeni aracla iyice tecrube kazanana kadar cok da cesaretli olabilecegimi sanmiyorum, bana simdilik sahil tipi kumda ve tarla kivamindaki camurda batmasin yeter. :smiley:
Zaten ailemle cikacagim gezintilerin cogu stabilize yol olan yerler.

Adnan bey

Nacizane benim de mir iki yorumum olacak.

Suzuki vitara tek kapı anlattıklarınıza göre size fiyat/eder olarak en uygunu gibi.

Daha çok delta ve etrafında araç kullanacaksanız eğer zemin çok yumuşak olacaktır. Özellikle de suya yaklaştıkça batma riski artacak ve batsanız da çıkmak için vinç i kullanmak için sabit nokta gerekir ki sizin bulunacağınız ortamda zor bulunur. Size en uygun ekipman vinç yerine "bence" kum/çamur paleti olacak bu durumda.

Ayrıca kısmet olurda aracınızı alırsanız kamuflaj deseni ile kaplayın çok işe yarıyor.

mrdnmz' Alıntı:
Adnan bey

Nacizane benim de mir iki yorumum olacak.

Suzuki vitara tek kapı anlattıklarınıza göre size fiyat/eder olarak en uygunu gibi.

Daha çok delta ve etrafında araç kullanacaksanız eğer zemin çok yumuşak olacaktır. Özellikle de suya yaklaştıkça batma riski artacak ve batsanız da çıkmak için vinç i kullanmak için sabit nokta gerekir ki sizin bulunacağınız ortamda zor bulunur. Size en uygun ekipman vinç yerine "bence" kum/çamur paleti olacak bu durumda.

Ayrıca kısmet olurda aracınızı alırsanız kamuflaj deseni ile kaplayın çok işe yarıyor.
Emre Bey,

Oncelikle fikirleriniz icin tesekkur ederim, bu konuda bilgi ve tecrube sahibi olmadigim icin sizlerin fikir ve onerileri benim icin cok degerli.

Kamuflaj benim de aklimda olan bir fikir, intertten arastirma yaparken birkac tane bu sekilde arac gormustum ve cok hosuma gitmisti.

Camur/kum paleti oneriniz icin de tesekkur ederim, bu konuyuda arastirilacaklar listeme ekliyorum. :smiley:

Çamura batmak için araziye giriyoruz sonra batmamak için para harcıyoruz ne yaman çelişkidir bu yaa . Batmamak için arabada ekstra 400-500 kg malzeme taşıyorum.
Galiba sizin grupta bir arkadaşın "giderde gider" diye bir Yazısı vardı o geldi aklıma. benim arabada görünen kısım böyle görünmeyen neler daha var neler

ImageUploadedByTapatalk1421257907.253382.jpg

Derya seninki tank dan hallice.
Tank büyüklüğünde tank ağırlığında paletli değil de lastik tekerlekli tank...

dturan' Alıntı:
Çamura batmak için araziye giriyoruz sonra batmamak için para harcıyoruz ne yaman çelişkidir bu yaa . Batmamak için arabada ekstra 400-500 kg malzeme taşıyorum.
Galiba sizin grupta bir arkadaşın "giderde gider" diye bir Yazısı vardı o geldi aklıma. benim arabada görünen kısım böyle görünmeyen neler daha var neler

Aracin yili nedir acaba?
4x4 lerde bu sekilde koseli araclar daha cok hosuma gidiyor. :smiley:

Adnan bey Yanlız bakın burası hudoff gurubunun Sazlıbosna barajı gezisi ile ilgili. Isterseniz siz bir konu açın Moderatörlerimi de bu konuşmaları oraya taşır. Böylelikle konudan da sapmamış oluruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR