Hudoff; Lopezden Geçti - 2 Görselleri (19 Ocak 2014)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kız babası Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,979
Ynt: Hudoff; Lopezden Geçti - 2 Görselleri (19 Ocak 2014)

saolunn arkadaslar... ..hasan kardeşim bu iş böle olmaz abı dedii benide yaktııı :smiley: solugu lastıkcıde aldık :smiley:

Etiketler

yusuf11' Alıntı:
saolunn arkadaslar... ..hasan kardeşim bu iş böle olmaz abı dedii benide yaktııı :smiley: solugu lastıkcıde aldık :smiley:
aynen öyle abi senin araç sağlam ama lastık yok tu şimdi oldu daha arkanada bakmazsın artık ;D ;D ebat nedir

Bf adem abinin pajeroda süper performans gösterdi bakalım kare kasada nasıl olacak

ebat olarak 31 iii tercıh ettım ama ınsallah zarmaz 32 dahamı ıyı olurdu acaba. dıye hala dusunuyorum sizce

yusuf11' Alıntı:
ebat olarak 31 iii tercıh ettım ama ınsallah zarmaz 32 dahamı ıyı olurdu acaba. dıye hala dusunuyorum sizce
İyi abi zaten altındaki normallerde 31 di herhalde hayırlısı olsun deneriz bir ara artık :smiley:

aslan28' Alıntı:
Makaslı pajeroları nasıl bilirisiniz beyler?

benim şahsi fikrim,
1) önce bu işe ayrılacak bütçe belirlenir
2) bu bütçeden %10-15 bakım maliyeti düşülür.
3) kalan bakiye tespit edilir,
4) MTV önemlimi, dizelmi ,benzinlimi, küçük araç mı buyuk araçmı , model yılı ne aralıkta olsun a karar verilir.
5) karar çıkınca da bu bedele, bu kararda nasıl araçlar çıkar a bakılır, sonra kıyaslanarak son karar verilir.

bizim grubun araçları küçük, ormanda 2 ağaç arasından rahatça geçiyoruz, dağ tepe tırmanıyoruz, birbirimizi çekecek güce sahibiz.

ben aracıma kıyamıyorum , çizildikçe hasan ın kulaklarını çınlatıyorum.
ama hasan ve başkan rahatça heryere dalıyorlar,

son gezide amorok büyük araç olduğundan bypas 4 kere manevra yaparak girdi, Alper ise tek direksiyon hamlesinde girdi ve çıktı. kısa ve küçük araçla, buyuk arasındaki farka bir örnek.

tüm bunlarda bütçe etken. sonra beklentiler önemli, daha sonra bakım - yedek parça - servis bütçesi...

resimlerde toyptplar falanda gördüm bütün bu araçlar hudoff unmu

Valla Ayberk güzel özetlemişsin teşekkür ederim
O zaman biz gene buluşmaki önerileri göze alıp gene vitara bakalım ;)

AL1820' Alıntı:
resimlerde toyptplar falanda gördüm bütün bu araçlar hudoff unmu
Pis abi onlar, adamın peşinden peşinden geliyorlar, olmadık yerde tedirgin ediyorlar. Ne o öyle kocaman kocaman tekerlekli dev gibi araçlar. Çamurdan geçiyorlar, derin derin kanallar açıyorlar, sonra da biz gidip o kanallarda takılıyoruz. Pis abi onlar hem de çok pis.

bizim suzilerin o araçların yanınnda durumları nedir, takip edebilirlermi?

AL1820' Alıntı:

onlar bizi takip ettiler , hatta bypassdan geçtiler (çünkü amorok yolu kapadı ehehee)

AL1820' Alıntı:
Şimdi, şöyle.
Yani tam olarak.
Aslında.
Onlar da tabi ki.
İfade etmek gerekirse.
Yani bir bakıma.
Esasında..

Şaka bir yana bu tamamen şartlara bağlı bir durumdur.

Ağaçlık arazide Suzuki'den daha başarılı ancak ATV ve UTV tarzı bir araç olabilir. Ayrıca kısa ve dik tırmanışlar için de, dar geçişler için de Suzuki çok ideal bir araçtır. Engebeli arazide yaklaşma ve uzaklaşma açıları kadar karın açısı da çok önemli olduğundan. Patika yollar, tümsek ve çukur tarzı engeller için de Suzuki çok iyidir. Ancak derin ve devasa çamur kanallarında elbette büyük motorlar, büyük lastikler daha fazla iş görür. Araç çekmede ağır ve kuvvetli araç daha başarılıdır. Çok eşya alır. Çok kişi taşır. Dikey devrilmesi daha güçtür. Daha güvenli ve sağlam olur. Örnekleri arttırmak mümkün elbette.
Takip konusuna gelince. Bizim suziler boyunu aşmadığı sürece her yerden geçer. Hatta onların bir çoğu -bypass dediğimiz- alternatif yolları kolaylıkla kullanamazken, bizim suzuler tıngır mıngır geçer, gider..
Özetle; gezi aracıdır, can suziler. Eğlencelidirler. Zevklidirler. Boylarından büyük iş görürler. Akvaryumcular için Lepistes ne ise Off roadçular içinde Suziki odur. Bu işe Suzuki ile başlarsın, sonra daha büyük daha büyük derken yolun sonu kamyon sınıfı araçlara kadar gider. Sonra en profesyonel olunduğu noktada tekrar bir Suzuki alınır. Hiç birinde yoktur ondan alınan tat. Yaşasın Suzuki..
Sona doğru biraz çoştumsa da, hakikat böyledir. Jeepçiler alınmaya.. ;D ;D ;D

"akvaryumcular için Lepistes ne ise Off roadçular içinde Suziki odur."

şahane benzetme

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,779
Kayıtlı Üye Sayımız
166,596
Kaydolan Son Üyemiz
Baybarss

SON KONULAR

Geri