Honda HRV ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aarici Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,331

aarici

DOĞAL HAYAT HAYAT DOĞAL
Yer
RİZE
DEĞERLİ ARKADAŞLAR HONDA HRV ARAÇ KULLANAN VAR İSE FİKİRLERİNİ ALMAK İSTERİM ÇEKİŞİ NASIL VİTES GEÇİŞLERİ NASIL TIRMANMA KABİLİYETİ VS. AYRICA LPG Lİ OLAN VARSA ONUNDA MOTOR PERFORMANSINI ÖĞRENMEK İSTERİZ ÇÜNKİ LPC DÜŞÜK DEVİRDE SAĞIR TOPLUYOR SANKİ OTOMATİK VİTESTE BU OLUMSUZ YANSIYORMU BİLMEK İSTİYORUM TEŞEKKÜR EDERİM

Etiketler
Ynt: Honda HRV ?..

sayın abdullah arıcı honda hrv başlıklı konunuzu daıhatsu başlığı altında açmışsınız ...
forumlarda büyük harf bağırmak anlamına geldiğinden kullanmıyoruz ...

çok özür dilerim birlikte öğreneceğiz forumların yabancısıyım uyarınız için teşekkür ederim

tabikide abdullah bey .

honda hrv nin 5 kapılı versiyonunu yakından tanımıyorum fakat 3 kapı versiyonunun tırmanma konusundaki başarısına şahitim ...
vites geçişleri bana göre problemsiz , sıralı sistem lpg aracı tamamiyle doyurabiliyor . 1.6 motorundan yolda performans beklemek yanlış olur . düşük vitesde çekişi gerçekten iyidir ...

teşekkürler bilginiz için yeterli benim için bir yerde okumuştum 5 kapı ile 3 kapı teknik anlamda aynı kapılar ilave birazda ön görünüş

aarici' Alıntı:
teşekkürler bilginiz için yeterli benim için bir yerde okumuştum 5 kapı ile 3 kapı teknik anlamda aynı kapılar ilave birazda ön görünüş

motor mekanik olarak her iki araçta aynı ... atladığınız nokta şasi uzunluğu ve araçların arasındaki ağırlık farkı ;)

Şase v.s. her şey aynı, sadece birinde büyük 2 kapı var diğerinde küçük 4 kapı ;) HR-V konusu var bu bölümde, detaylı bilgiler mevcut orda, eksik kalan bir şey olursa elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz...

Herkese merhaba,
Siteye yeni üye olduğumdan sorumu hangi bölüme yazacağımı bilemedim. Ancak soru honda HR-V ile de iligli olduğundan buraya yazıyor ve sizlerden en kısa zamanda bilgilerinizi bekliyorum. Yaklaşık 3 aydır arazi araçları ile ilgilenmekteyim. Honda HR-V ile Suzuki Vitara kapılısı arasında gidip geliyorum. bu iki araç ilgili kıyaslarınızı ve bilgilerinizi rica ediyorum. Bugüne kadar almış olduğum 2.el araçlardan bir hayli çektiğimden dolayı artıık daha fazla araştırıyorum.
Şimdiden teşekkürler,
Lidya

Vitara araziye daha yakın bir araç, HR-V asfaltta çok rahat, çok sorunsuz, ekonomik ancak arazide çok fazla zorlayabileceğiniz, modifiye edibileeğiniz bir araç değil. Temiz düzgün bir araç olmak kaydı ile Vitara'da, HR-V'de sorunsuz baş ağrıtmayacak araçlar. Arazide kullanmak, yetmeyince modifiye edip araziye daha uyumlu hale getirmek varsa kafanızda Vitara bakın, daha çok şehir içinde asfaltta kulanıcam, arada bir doğa gezileri yaparım, düzgün orman yollarında kullanırım derseniz HR-V derim...

ABDULLAH BEY ÖNCELİKLE MERHABA HONDA HRV NİN 2 KAPILI VE DÖRT KAPILI MODELİNİN MOTOR PERFORMANS VE TEKNİK AÇIDAN HİÇ BİR FARKI YOK İLK ÇIKTIĞI YILLARDA TEK KAPI VE 4 KAPILI OLMAK ÜZERE İKİ KASA TİPİ VE OTOMATİK VE MANUEL OLMAK ÜZERE İKİ VİTES SEÇENEĞİ MEVCUTTU BİLDİĞİM KADARIYLA MOTORUDA HONDA CİVİC İLE AYNI GÜÇ OLARAK 120 PS ODA 115 HP JAPON ARABALARI GÜÇ HESAPLAMALARINI PS OLARAK BELİRTİYOR SINIFINDAKİ MOTORLAR ARSINDA EN SERİ VE PROBLEMSİZ MOTORLAR ARASINDA AMA YAKIT TÜKETİMİ OLARAK AYNI ŞEYLERİ SÖYLEYEMİYECEĞİM İYİ BİR LPG Cİ İLE GÖRÜŞÜP UYGUN BİR LPG DÖNÜŞÜM KİTİ TAKTIRIRSANIZ 175 KURUŞLA 200 KURUŞ ARASI ŞEHİR İÇİ GEZEBİLİRSİNİZ ARAZİ PERFORMANSI OLARAK PEK İYİ DEEĞİL ÇÜNKÜ MANUELOLARAK AYRLAYABİLECEĞİNİZ BİR ARAZİ VİTESİ YOK HİÇ BEKLEMEDİĞİNİZ BİR YERDE ARAZİ VİTESİNİ DEĞİTİREBİLİYOR ESKİ TİP OTOMATİK ŞANZUMANLAR YOLDA GİDERKEN VİTES DEĞİŞİKLİKLERİNİ HİSSETDİYOR AMA YOKUŞTA GERİ KAÇIRMA SORUNU YOK MUAYENE TİCARİ ARAÇLAR VE ARAZİ TAŞITLARI İÇİN YILDA BİR KEZ OLDUĞU İÇİN HER YIL MUAYENE YE GİTMENİZ GEREKİYOR. BUA ARAÇ ARAZİ İÇİN DEĞİL ŞEHİR İÇİNDE YÜKSEKTE VE KENDİNİ GÜVEDE HİSSETMEK İSTEYENLERİN TERCİH ETTİĞİ BİR ARAÇ GİBİ GELİYOR FİYAT OLRAKTA 2001-2006 ARASI 20.000 TL İLE 30.000 TL ARASINDA ARACIN TEMİZLİK VE ÖZELLİĞİNE GÖRE DEĞİŞİYOR

Motorlar eski modellerde D16W1 kodlu SOHC 103 bg, yeni modellerde D16W5 kodlu Vtec SOHC 122 bg. Vtec olanların daha ekonomik olduğu söyleniyor. Ülkemizde ki Civic.lerle tam olarak aynı değil ama parçaları tutuyor birbirini. Otomatik şanzımanlar CVT, vites değiştirme diye bir şey yok yani, öyle bir şey hissetmeniz mümkün değil. ;) Yakıt değerleri LPG.de tam olarak söylediğiniz gibi, CVT şanzımandan dolayı uzun yol - şehir içi çok anormal farklar oluşmuyor.

Muayeneler arazi taşıtlarında da 2 yıl artık, benim HR-V'de de, XJ.de de 2 yıl olarak yapıldı muayene.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13194.0

Bu linkte daha detaylı bilgiler vardı, aslında iki konuyu bir şekilde birleştirmek gerekiyor.

Murat bey,
Çok teşekkürler bilgi için, bu siteyi zaten sayenizde tanıdım. HR-V lerle ilgili yorumları okurken sizin yorumlarınızı okumuştum ve busiteye yamış olduğunuzdan belirtmiştiniz. HR-V konusunda çok soru işaretlerim vardı ancak sayenizde haftarası aracı alacağım.
tekrardan teşekkürler,
LDY

Araç seçiminde bence en önemli kriter beklentilerinizi tam olarak belirlemek ve sonra uygun aracı bulmak. Almadan önce mutlaka uzun bir süre kullanın, şehir içinde, otobanda v.s. Eğer emin olursanız o şekilde karar verin, sonra pişman olmamak adına. Umarım gönlünüzce bir araç bulursunuz.

Merhabalar ben 98 crv aldım aslında önce hrv düşünüyordum ve aracı çok beğeniyordum ama tanıdık bir honda özel servisine sorduğumda bana bu aracın otomatik şanzımanlarının problemli olduğunu söyledi bunu duyunca açıkçası üzldüm manuelleri problemsiz ancak manuelinide Ankara'da aradım yalnızca 3 kapılıları vardı ve üzülerek vazgeçmek zorunda kaldım daha sonra başka bi japon servisçi abiyle tanıştım oda aynı şeyleri söyledi ama tabi bu aracın bütün otomatik şanzımanları sorunlu diye bir şey yok iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Honda HRV

hi,

My HRV Auto gear box makes a knocking sound when speeding up. I am told that the Auto Gear Box which is CVT and common to many Hondas has a design FAULT However I have changed to a special Honda Transmission oil but the problem remains. There is also a replacement kit for the gear box which is costly & NO guarantee can be given to eleminate this problem.
Can anyone suggest a good mechanic or some advice to eleminate this stutering sound?

Satyajit.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR