Ynt: Honda HR-V İle Ne Kadar Off-Road ?
alper1972' Alıntı:
3 gün once 2000 model HRV yi aldım. encok merak etigim 4 otomatik 4 cekerdi .Daha once hic 4 ceker kullanmamıstım. Lakin, O kadar ugrastım ama arka tekerlerde 4 cekeri hic gormedim. toprak yolda direk bir rampaya vurdum arac oldugu yerde takıldı kaldı gitmiyor ve arka tekerlerde hic donu yok. 4 ceker mi arzılaı ben mi kullamayı bilmiyorum anlamadım. AYrım lütfen.
merhaba;
eski ve devam etmemiş bir konu ama zamanında bende çok aradım bu bilgileri.
HRV kesinlikle doğa gezisi ile sınırlı kalınması gereken bir araç,doğa gezisi aslında bizim çokça kullandığımız off road kullanımının biraz kibarı.
arka tekerleklerde çekişi göremezsiniz çünkü 4 çekere otomatik geçer ve otomotik şanzıman lastikleri patinaj çektirecek kadar güçlü deyildir.
4 çeker olduğunu anlayabilmek için belki çamur yada karda 2 çekerin takılabileceği yumuşak zeminlerde görebilirsiniz.
arka tekerlerin boşa döndüğünü görmek zordu.
zor tümseklerde ve dik rampalarda gerçekten ağır devirli 4L modu gerekiyor.
zira otomatik şanzıman kaçırıyor.düz şanzımanlar bu durumlarda daha iyi olabilir.
ayrıca 1,6 benzinli motor bu durumlarda eksik tork sunuyor.
dizel motorlar daha yüksek tork sağlayabilir galiba.
Hrv yi daha çok 2 çeker araçlarla "acaba girsekmi ?" denilen yerlerde rahatlıkla ve çok zevkli kullanaiblirsiniz ?
ayrıca 3100 metrelik yaylalarda arazide dolaşırken sıkıntılar yaşadım,
bunun avans ayarından mı yoksa çok zor şartlardanmı kaynaklandığını anlayamadım.
Netice olarak HRV uzman off road kullanıcıları hariç bizim gibi kullanıcıların zevkle kullanacağı bir araç,
zevklede kullanıyorum.