Ynt: Honda CR-V HK
merhaba,
çok yol yapıyorsanız dizel sportage, (senede 25bin km ve ustu) daha az yol yapıyorsanız honda crv oneririm. dizel araçlar gürültülü çalışmaları, hareket etmeden once motoru iyi ısıtmak gerekliliği, kısa mesafelerde tasarruflu olmaktan uzak olmaları ve yüksek bakım giderleri ile çeşitli dezavantajları da olabilen araçlar.
crv'nin yakıt tüketimi 2 litre motora rağmen oldukça makul, sıralı lpg sistemlerine iyi uyum gösteren dolayısıyla kullanım maliyeti çok da yüksek olmayan bir araç. ki 2002-2006 kasalarda bagajın altında lpg tankı'nın rahatça konumlandırılabileceği ikinci bir stepne yeri dahi var, dolayısıyla bagajda herhangi bir hacim kaybı da sözkonusu olmaz. lpg konusunda da yılda kaç km yaptığınız önemlidir, lpg günümüzde haddinden fazla rağbet görmeye başladı, her arabaya binenin değil belli bir km'nin üzerinde yol yapanların taktırması gereklidir. fayda maliyet analizi yapmadan "gaza gelmeyin" ;D
marka imajlarını karşılaştıracak olursam bu iki araçtan daha prestijli, performanslı ve daha sounsuz olarak bilineni crv'dir. iç hacim olarak da (ölçmedim, bana verdiği histen bahsediyorum) emsali bütün araçlardan geniştir. düşük km'li 2004-2005 modelleri 34-38 bin tl civarında bulunabilir.
sayın sensar'ın önerdiği freelander'ı ise ben önermiyorum. özellikle uluslararası sorunsuzluk endekslerine bakıldıgında freelander'ın soz konusu kasasının cok da dertsiz olmadığı görülür. dertsiz, sorunsuz, masrafsız, dayanıklı en azından fazla bir ilgi/bilgi gerektirmeyen araç aranıyorsa bence japon'dan şaşmamak lazımdır.
üçüncü bir opsiyon isterseniz subaru forester 2003-2005 kasasının xt modelini öneririm. sürekli 4 çeker, yere yakın ve paralel konumlandırlılmış boxer motor ve 177 beygir gücüyle hali hazırda kullandığınız 206' dan dahi atak, yol tutuşu bir çok spor arabadan dahi iyi, yüksek, 4 çeker araçtır. 30-33 bin tl aralığında rahatça bulunabilir.