Alper Bey; iki kez uçak-tren kombinasyonuyla Avrupa'yı gezdikten sonra (Bugüne kadar hiç seyahat acentelerinin organize ettiği turlara katılmadım) 2006'da Megan'ımla Avrupa turu yaptım. 26 günde 8 ülke gezdim. 2012 yaz başında da karavana sahip oldum. Karavanımla bir kez Yunanistan turu yaptım.
Güvenlik önlemlerine gelince... Hangi önlemi laırsanız alın, başınıza bir iş gelecekse gelir. Hırsızları engellemenin yolu, imkanı yok. Ama bu sizi korkutmasın. Türkiye'de ne kadar risk altındaysanız, oralarda da aynı oranda risk alırsınız. Gözden ırak, tenha yerlere arabanızı park etmeyin. Arabada camdan görünür şekilde hiç bir değerli eşya bırakmayın. Mümkünse otoparklara park edin.
Trafikle ilgili olarak da önerilerim var:
Mutlaka yavaş gidin. Hız yapmayın. Trafik kurallarına dikkat edin. Özellikle Karadağ'da, hatalı sollama yapıp tepenize binebilirler. Yavaş giderseniz kurtarabilirsiniz. (Başıma geldiği için yazdım)
Paranızı, pasaportunuzu bagajın en altına, mümkünse ulaşılması en zor yere saklayın. Sizi polis bile durdursa kimliklerinizi, belgelerinizi verirken nazlanın, oyalanın ki, o kişinin gerçekten polis olup olmadığını anlamaya çalışın. (Özellikle şehirler arası yollarda.)