Hilux Kilitli Diferansiyel ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Erol SARI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,845
Ynt: Hilux Kilitli Diferansiyel ?..

Sefa bey,Salih bey beni rahatlattınız. Sorun olduğunu zannetmeye başlamıştım.Teşekkürler.

Etiketler

Yakıtı hakkında net bilgi varmı acaba?Benim hesaplarıma göre 0175 tl yakıyor uzun yolda.Birde geniş ve yüksek arazi tipi lastik taktırsam akslar kaldırır mı?Yada başka zayıf yerlerine zarar verir mi (zanzuman,aro,defransiyel )?

Erol SARI' Alıntı:
Yakıtı hakkında net bilgi varmı acaba?Benim hesaplarıma göre 0175 tl yakıyor uzun yolda.Birde geniş ve yüksek arazi tipi lastik taktırsam akslar kaldırır mı?Yada başka zayıf yerlerine zarar verir mi (zanzuman,aro,defransiyel )?
Benim 2.8 dizel uzun yolda 20-22 kr/km, şehir içi 26-27 kr/km yakıyor. 31-10.50-15 arazi lastiği kullanıyorum şimdilik bir sıkıntı yok, olacağını da sanmam.

Fazla soru soruyorum ama 87 2.4 hılüx e hidrolik dreksiyon takılırmı takan varmı memnun mu kaça mal oluyor?
Oh be bütün soruları sorduk başınızı ağrıtacağım belki ama beni bu konularda yatiştirme durumundasınız ki aynı dilden konuşabilelim. Hepinize saygılar.

Erol SARI' Alıntı:
Sefa bey,Salih bey beni rahatlattınız. Sorun olduğunu zannetmeye başlamıştım.Teşekkürler.
Erol bey merak etmeyin kadranda ne yazıyorsa uygun koşullarda onu yapıyor:smiley:) Sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, benim araç 264 bin km de. inanın yağ değişimlerinde gözlemliyorum ne kadar yağ koyduysanız o kadar yağı değişimde tekrar geri veriyor:smiley: hararet göstergesine bakarken sıkça "acaba bozukmu hiç yerinden kıpırdamıyor" diyeceğiniz zamanlar olacak tavsiyem odur ki yağ değişimlerini kesinlikle aksatmayın ve mutlaka her yağ değişiminde filtreyi de mutlaka değiştirin kişisel olarak ben 3000-3500 km de her ikisini de değiştiriyorum bence önemli bir masraf değil. uzun yolda ben 200 civarında yakıyorum, arazide duruma göre değişiyor. Son olarak şunu da ekleyeyim; pek yaşamadan bilinmiyor ama Toyota gerçektende sizin hayal ettiğinizden çook daha fazlasını yapabilecek bir araç öyle ki sanırım aracın yapabileceklerini bir çoğumuz denemeye çekiniriz:smiley:) Selamlar
( sizin için sakıncası yoksa sadece Sefa yeterli :smiley:)

Benim araç 760 000de ama üfleme hissetmedim.Daha yolda yapamadım bakalım 3000 km yapınca nekadar yağ yaktığı yada yakmadığını görücez.Ama iyi bakılırsa 1000 000 km yapabileceğini öğrendim.Araç da termostat yoktu ısı devamlı düşük duruyordu 82 lik taktım ama rampalarda(izmit rampası) hararetin biraz yükseldiğini farkettim.Radyatörden şüphelendim baktıracağım oda değilse conta değiştirebilirim.Bilgiler için sağol Sefa. Araçla ilgili yaptığım yada yapacağım şeylerden sizleri bilgilendirip tecrübelerinizden yararlanmak isterim.Saygılar.

87 hılux se hıdrolık dıreksıyon takılıyor benım arbamda doç dıreksıyonu var cok hafııf ve rahat ama orjınalı daha ıyı olur sanıyorum fıyatlarıda asagı yukarı 1300 cıvarı en fazlatakması ıle beraber ama çok rahat oluyo arabanız hayırlı olsun

hakanyusuf' Alıntı:
87 hılux se hıdrolık dıreksıyon takılıyor benım arbamda doç dıreksıyonu var cok hafııf ve rahat ama orjınalı daha ıyı olur sanıyorum fıyatlarıda asagı yukarı 1300 cıvarı en fazlatakması ıle beraber ama çok rahat oluyo arabanız hayırlı olsun
Sağolun; doç derken 250 lik doç mu ve ara aparat geraktirmeden takılabiliyor mu?

orjinali varken orjinalini tavsiye ederim. ben taktım kullanıyorum çok şüpeli bakıyordum ama umutun dediği kadar varmış. orjinal direksiyonda takması dahil o fiyata mal oluyor bilginize.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR