Hilux Kilitli Diferansiyel ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Erol SARI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,845

Erol SARI

Ana Kamp
87 model 4*4 hilüx aldım.İMKANIM ÖLÇÜSÜNDE DE TOPLATTIM.Araçta kilitli defransiel yok.Acaba bulabilirmiyim.Takılabilir mi??

Etiketler
Ynt: Hilux Kilitli Diferansiyel ?..

hayırlı uğurlu olsun. kilitli defransiyel takabilirsiniz. bulabileceğiniz yerler var isterseniz adres tel veririz. ama öncelikle şu aslanın resimlerini bi rica edelim :D

scrambler' Alıntı:
hayırlı uğurlu olsun. kilitli defransiyel takabilirsiniz. bulabileceğiniz yerler var isterseniz adres tel veririz. ama öncelikle şu aslanın resimlerini bi rica edelim :D

Sevgili scrambler benim canavar içinde 25 diş hub bulabileceğimiz yerler varmı? acayip makbule geçer.

Erol kardeşim sende güle güle kullan arabanı, 88 modelini kullanmıştım, tam bir arazi canavarı, hayırlı uğurlu olsun.

Teşekkürler Salih bey.Sizin arabanızda hayırlı olsun.Maşallah çok güzel olmuş.Allah kaza bela vermesin.
Telefonları yazarsanız sevinirim.Ben ümraniyedeyim.Arabayıda orada toplattım ,çok fazla masrafa girmeden hallettik sayılabilir.Resimleride en yakın zamanda göndereceğim.Arabayı birkere araziyz çıkarttım herşeyi iyi ama lastikler vede klitli defransiyel şart olduğunu anladım.Tekrar teşekkür ederim. Saygılar.....

ankarada ellerinde 1 takım olduğunu biliyorum. aisin marka ki zannediyorum en makbul olanı. bu arkadaşlar arazi taşıtı ikinci el parçaları satıyorlar. muhtelif turbodizel moyorlarda var haberiniz olsun. isim UĞUR 0538 852 46 74 telefonu yalovadaki fırıncıdan aldığınızı söylerseniz dahada yardımcı olmaya çalışır sanırım.

Erol SARI' Alıntı:
Teşekkürler Salih bey.Sizin arabanızda hayırlı olsun.Maşallah çok güzel olmuş.Allah kaza bela vermesin.
Telefonları yazarsanız sevinirim.Ben ümraniyedeyim.Arabayıda orada toplattım ,çok fazla masrafa girmeden hallettik sayılabilir.Resimleride en yakın zamanda göndereceğim.Arabayı birkere araziyz çıkarttım herşeyi iyi ama lastikler vede klitli defransiyel şart olduğunu anladım.Tekrar teşekkür ederim. Saygılar.....
ümraniyede sigorta dan araç işi yapan bi abimiz var yanlış hatırlamıyorsam onun ismide cemil sarıy dı ekol otomotiv . bi bağ varmı ?? :D

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.
Kilitli diferansiyel dediğiniz sanırım ön aks ayırıcıları değil değil mi? Çünkü Aisin marka olanlar onlar. Bazen onlarada kilitli diferansiyel diyorlar, ki yanlış.
Sınırlı kaydırmalı arka diferansiyel içine takılan kilitli diferansiyel isterseniz takılabilir. Ben taktım. Özellikle çamurda vs iyi iş yapıyor, ancak çapraz hendek geçişlerinde falan iş göremiyebiliyor. Onun için %100 kilit takmak gerek ki o da Hiluxlarda tehlikeliymiş. (Arkanın hafifliğinden ötürü)Balatalı tip olduğundan özel yağı ve katkısı ile kullanmanız gerekiyor. 500-750 TL gibi rakamlara çıkma bulunabilir.

Umut bey sizede çok teşekkür. Çapraz girişlerde kilitleyemiyorsa masrafa gerek yok diye düşünüyorum.Tam kilitleride tavsiye etmiyorlarmış madem o zaman idare adicez. Teşekkür.

Salih bey; o arkadaşla bir ilgim yok. Ambalaj koli fabrikasında sorumlu olarak çalışıyorum.
ön aks ayırıcılarından biri bozuktu onu kendim tamir ettim.Ama yinede verdiğiniz telefonu arıyacam.Ben bu aracı sırf av için aldım.Önceden 93 lada niva vardı beni bıktırdı iki defa aro dağıttım. Onuda çok iyi toplamıştım ama araca ısınamadım.Araç doğuştan soğuk ısınılamaz.. Hilükx üde çok iyi toplatmaya çalıştım. Ön defransiyel kırık tı onu suriyeden parça getiren birisinden aldım 700tl ye ve ön araka defransiyelin aynı olduğunu öğrenince arkayı öne yeni aldığımı arkaya taktım.

Bilgi olsun diye paylaşayım.Aracı kaportasını toplarken(ço usta biri değildi)ladadan tecrübem le iç taban birgalon anti pas yedirdim üstümede özel çatı izalasyon malzemesi olan üstü alminyum altı 2mm yumuşak zift olan malzeme ile kapladım o nun üzerine keçe onum üzerine de plastik döşeme yaptım. Altınıda aynı şekilde tinerlr yıkayıp 1 galon antipas ve iki kat pütürle kapattım.Elektrik tesisatını komple elden geçirdim.Frenler biraz problemli bi tarafa devamlı çekiyor kampananın birini tornalatıyorum belki düzelir.8mm balta çaktırdım anlaşılan kampanalarda bitmek üzere.

Salih bey ayırıcılar için aradım uğur beyi 650 tl diyorlar. benim içim çok pahalı.

Aslında ayırıcıların sistemi çok basıt oparalar etmez biraz uğraşılsa yeniden sistem yapıla bilir.Sadece iç bilezikleer sağlam olsun yeter.Çünki bemim sağdaki arızalıymış arazide fark ettim söküp elimle bileziği yerleştirip üzerinede yayını koydum öylece kapattım.Ogün öyle idare ettim ama istanbula gelince tamir ettim.

Birde arkadaşlara şunu sorayım? 140 160 km hız yapanları okudum ben bastırıyorum 130 u geçmiyor maksimum motor devrinde.Acaba lastik farkımı var ondan olabilirmi...?

Erol SARI' Alıntı:
Birde arkadaşlara şunu sorayım? 140 160 km hız yapanları okudum ben bastırıyorum 130 u geçmiyor maksimum motor devrinde.Acaba lastik farkımı var ondan olabilirmi...?
yok hepimizinki öyle 160 filan yapmıyor:smiley: Salih beyin arabasında bir durum var onun Hilux 170 e filan çıkıyordu, bazı Hiluxler fabrika çıkışı azgın :smiley:) Şaka bir yana bendeki de öyle max 130-140. Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR