hilux alçaltma ve lastik seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nedimurcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,458

nedimurcan

biNgitsiN
Yer
niğde
Web
www.nedimurcan.com
merhabalar,

AKUT Arama ve Kurtarma Derneğine ait aşağıda resimleri bulunan aracımız hakkında tecrübeli üyelerimizin bir takım önerilerine ihtiyacımız var.

aracımız l 2,4 benzinli motora sahip

orjinalinden sanırım 15 cm kadar yükseltilmiş. üzerindeki lastikler 235 x 85 R16. federal

sorunumuz şu,

araç bu durumu ile fazla yakıt tüketir mi? ( şu an ki tüketim oldukça farzla)

hafif rampalarda dahi çekişte oldukça kayıp var, alçaltıp orjinal yüksekliğine getirebilirsek ve lastikleri değiştirsek biraz olsun aracımızı rahatlatabilir miyiz? sanıyorum ki bu haliyle normal seyirde biraz kasıntılı yol almakta.

lastikler yeni, değiştirisek üzerinden çıkacaklar para eder mi?

hangi lastiği önerirsiniz?

benzin otomatiği yağ kaçırıyor. nereden bulabiliriz? yada bunun başka çözümü var mıdır?

halihazırda görüntü ve zor şartlarda performansı tabiki çok iyi. ancak yakıt tüketimi ve yol performansı sanırım bütün bu özellikleri biraz olsun arka plana itmemize neden olmakta.

ne dersiniz?

P1080770.jpg

P1080771.jpg

P1080773.jpg

Etiketler
Ynt: hilux alçaltma ve lastik seçimi

yükseltilmiş derken, makaslarmı kavislendirilmiş, amörtisörlere ekmi yapılmış, yoksa takoz dediğimiz parçadanmı konulmuş acaba??

bu tip motor seçeneğinden çok kuvvetli ivmelenme beklememek lazım..lpg varmı aracınızda??

aracın ağırlık merkezinin yüksekliği ve mt (çamur lastikleri ) biraz performans düşümü ve yakıt artışı yaratır.at lastik takın diycem ama anladığım kadarıyla arama kurtarma aracı..
bu durumda mt (çamur lastiği) sizin aracı kullanım amacına daha uygun gibi.

ayrıca bagajdada malzemeniz çoksa buda gidişi ve yakıtı değiştirir..
ayrıca yakıt tüketimi için buji,kabloları, hava filtreleri ,dist kapak ve tevzi makarası değişimi muayenesi faydalı olabilir.

resimlerden anladığım kadarı ile makasları kavislendirerek yükseltmişler, amörtisör kafalarını göremedim resimlerde.makas kavislendikçe araç sertleşmiştir.birde dişli mt lastik konfor ve yakıt sorununa yol açmıştır sanıyorum..
eğer lpg yoksa bu aracın benzinde 500-belki 600 kuruş yakacağını varsayıyorum..
yani kısaca makasları yumuşatarak aracı düşürebilirsiniz biraz daha konfora kavuşur.mt lastik yerine at orjinal ebatını veya bir büyüğünü takarsanız oda + fayda sağlar..(arazide mt herzaman daha iyidir o ayrı)
at lastikte ben bfgoodrich öneririm.çıkan lastikleriniz temizse bu siteye ilan vererek değerlendirebilirsiniz.
yedek parça ve bilgi için aşağıdaki linkteki arkadaşlara başvurabilirsiniz.

http://www.temservis.com/

selamlar.

Makasları tam karşıdan ve düz bir yerde fotoğraflayabilseydiniz bir yorum yapılabilirdi. Lastik ölçüleriniz fazla, orjinal ölçüsü 15 jant. Yakıt pompası, eksantrik milinden tahrikli ise motor ana gövdeye bağlantı yerinden yağ kaçırıyordur, o büyük bir sorun değil, contasını değiştirirsiniz kaçırmaz. Ayrıca arkada kapalı kabin var, bu bir ağırlık, araç Akut aracı olduğuna göre arkasındada bir alay teknik malzeme vardır, bu da bir ağırlık + jant ve lastikler+ kirli hava filtresi+ eski buji-tırnağı ayarsız yada uygun olmayan buji=yakıt. aklıma gelenler bunlar.

ilginiz için teşekkürler,

aracımıza 235 70 16 lastik taktık. lassa 4x4 lastiği

makaslardan alçalttık, arka kabini çıkarttık. zaten lastikleri değiştirir değiştirmez herşey rahatladı. ( artık 5. vitesi kullanabiliyorum :D )

artık hem daha rahat ve konforlu,, hem de eskisi kadar dikkat çekmiyor.

çıkan lastikleri ve arka kabini satabiliriz. ancak fiyatları konusunda hiç fikrim yok. lastikler henüz yeni. herhangi bir tamiri ya da sorunu yok.

km de 620 tl yakıt tüketiyordu. bakalım ne olacak.

nedimurcan' Alıntı:

makaslardan alçalttık, arka kabini çıkarttık. zaten lastikleri değiştirir değiştirmez herşey rahatladı. ( artık 5. vitesi kullanabiliyorum :D )

çıkan lastikleri ve arka kabini satabiliriz. ancak fiyatları konusunda hiç fikrim yok. lastikler henüz yeni. herhangi bir tamiri ya da sorunu yok.

dağ taş tepe gibi sarp arazilerde artık eski performansını beklemeyin aracınızın eskiden arazi şartları çok iyi iiken şuan arazi şartları değişicektir buna dikkat edin kurtarma icin gittiğinizde artık aracı daha erken terk edip yürüyerek gitmeniz gerekicek yolun çoğunu

nedimurcan' Alıntı:

Arka kabini satmayı düşünüyorsanız, bende aracıma bu kabinden almayı düşünüyorum. Numaram 0505 5317758 görüşelim...
.

byseyyah' Alıntı:
Arka kabini satmayı düşünüyorsanız, bende aracıma bu kabinden almayı düşünüyorum. Numaram 0505 5317758 görüşelim...
.

byseyyah nasıl kabini alabildinizmi.yada başka kabin aldınızmı benimde buna benzer kabine ihtiyacım var.

endüstri' Alıntı:
byseyyah nasıl kabini alabildinizmi.yada başka kabin aldınızmı benimde buna benzer kabine ihtiyacım var.

Hayır maalesef alamadım. Ama araştırmaya devam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.