Hilux 3.0d-4d (171 Ps) / Hilux 2.5d-4d (144 Ps) ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cumhurkose@msn.com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,221
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,
Nasipse inş. sıfır Hilux almayı düşünüyorum. Fakat HILUX 4x4 Elegant A/T modeli ile HILUX 4x4 Adventure modeli arasında kararsız kaldım.
Şimdilik 3.0D-4D (171 PS) lık motor olan HILUX 4x4 Elegant A/T modeli; Otomatik Vites, Cruise Control, Yerden 15cm daha yüksek olması nedeniyle ağır basıyor.
Bir de yeni nesil bu araçta kış ve çamur şartlarında arazi başarısı yönünden 10 üzerinden puan vermek gerekirse değerlendirmeniz ne olurdu? Bu şartlarda daha performanslı olabilmesi için araca yapılabilecek modifiyeler konusunda da fikir verirseniz çok sevinirim:smiley:

Bu konuya vakit ayırıp değerleri görüşlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum :smiley:

Etiketler
Ynt: Hilux 3.0d-4d (171 Ps) / Hilux 2.5d-4d (144 Ps) ?

Düzeltme;
3.0 Elegant modelini 15cm yüksek sandığım için hep ona odaklanmıştım. Fakat hata yapmışım 1,5cm lik bir yükseklik farkı varmış. bu nedenle geriye benim için güç farkı kalıyor. Fakat güçlü bir motora karşılık, yıllık 1.000 TL vergi farkı ve yıllık yaklaşık 1.200 TL de yakıt farkı kalıyor. Birde Elegant da otomatik şanz. karşılık Adventure da manuel şanz. Halen manuel arazide sanırım daha çok tercih edilebilir.

NOT: LandCruiser larda hep otomatik vites varken ve bu işte son nokta derken neden manuel vites daha çok tercih ediliyor algılayamıyorum! :smiley:

cumhurkose@msn.com' Alıntı:
NOT: LandCruiser larda hep otomatik vites varken ve bu işte son nokta derken neden manuel vites daha çok tercih ediliyor algılayamıyorum! :smiley:

Otomatik mi düz mü tartışması çok uzun süredir olan ve uzun bir süre de devam edecek bir tartışma.

Otomobil yarışlarına katılmayacaksanız veya 4-5 gün medeniyet yüzü görmeden Amazon safarisi yapmayacaksanız, otomatik vites çok iyi bir tercih.

Bence de otamatik - düz vites tartışması göreceli ve uzun sürecek bir tartışma.

Arazide her ikisinde artı ve eksileri var.

Düz vites arazide insana daha çok güçlü gibi geliyor. En azından zor durumda yarım debriyaj yapma fırsatı oluyor. Bir iyiligi ise akü bittigi zaman çalıştırmak gibi bir artı sunuyor.

Otomatik vites ise kesinlikle daha rahat. Özellikle çok engebeli arazide kaya tırmanışlarında milim milim de olsa hareket etme fırsatınız oluyor.

Gerçi bana göre siz bu konuda daha tecrübelisiniz gibi Cumhur bey, hatırladığım kadarı ile sattığınız araç otomatikdi. Siz sıkıntılar yaşadınız mı?

Kesinlikle hayır... Fakat bu sektörde bir çok araç modifiye etmiş, bir çok offroad yarışlarına katılmış bir üstad manuel diye ısrar edince ve Land Cruiser vx100 hastası olduğunu bildiğim için açıkcası ikilemde kaldım. Hem arazide son nokta dediği LC vx100 (otomatik) hemde hilux için 2.5D Adv. (manuel) diye bir seçim yaptırdı :smiley: Buna istinaden ister istemez sorguladım :smiley: Bence otomatik vitesin benim kullandığım kadarıyla arazide bir dezavantajı olmadı, olmayacaktır. Şu andaki seçimimi kullanabilirlik ve yeni (sıfır almayı düşünüyorum) olması nedeniyle Hilux 2.5D Adv. yönünde kullanmayı düşünüyorum... Fakat sizlerinde bildiği gibi şu anda vergi kanununda nasıl bir değişiklik yapılacak bunu bilemiyorum... En son habere göre Avrupada ki gibi CO2 salınımına endeksli bir prosedür uygulanacağı yönünde idi... Eğer bu şekilde değişirse hilux için salınım değeri 193 istinaden vergisi +/- yönde ve ne kadar değişir, kestiremiyorum... Fakat alacağım araç kesinlikle şu an için Hilux 2.5 Adv. görünüyor....

Vergilerde değişikliğin hiç kimseyi mutlu edecek bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Aynı vergileri almaya devam edecekler, sadece daha fazla yakan araçtan daha da fazla vergi alacaklar. Az yakanın vergisini düşüreceklerini hiç sanmıyorum, Türkiye'de vergilerin düştüğü/kaldırıldığı pek görülmüş bir olay değil zira.

Düz veya otomatik, her şekilde güzel bir kamyonet tercihiniz.

Son yapılan araştırmalara göre dizel araç satışlarının fazlalığı nedeni ile dizel litre fiyatı benzine yaklaştırıldı. Bu yüzden 2014 vergi oranlarında dizelden daha çok vergi alınacagı şimdiden kesin gibi. Bence eğer aceleniz yoksa yeni vergi düzenlemesinden sonra tercih yapmanız daha mantıklı olacaktır. Zaten yeni yıla az bir zaman kaldı. Ayrıca çok az ihtimal ama 2013 model elde kalan sıfır hilüx alma şansınız da olabilir.

Cumhur bey özel bir nedeniniz yok ise mesela eşiniz kullanmayacak ise 3000 cc ye hem daha fala para, daha fazla vergi ödemek gereksiz gibi. 2500 cc de güç yönünden beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. Sonuşta Toyota :smiley:

Benim şu anda 2005 Honda cr-v var. Eşimde kullandığı için bu ve bundan sonraki aracım otomatik olmaz zorunda. Yoksa bundan sonraki almayı düşündügüm tek araç aynı sizin gibi 2500 adv. Hilux.

Sizi bu yüzden yakından takip ediyorum. İzlenimlerinizi merak ile bekliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR