Ynt: Hilux 3.0 178 bg off road
Dolaştığım ve gördüğüm gruplarda gerçekten off road araç kullanılacak ağır off road yapacak çok az ekip gördüm çoğu geziler ve iki sudan geçip bir çamura girmeyi off road olarak niteliyorlar yani ilk önce ne istediğimizi bilmeliyiz bazıları öyle yorumlar yazıyorlarki ilk başlayan ve araç arayanlar ne alacağını şaşırıyor bu forumun yüzde doksanı gezi ve kamp amaçlı fakat tabiki doğada arıza yapmayacak araçlar, yüzde beşi tv çekimi ve görsellik peşinde, diğer yüzde beşi gerçekten off road yapıyor, yeni başlayanlar ne yazıkki çoğu araç için yaptığı masrafın altında ezilip iki kere doğaya çıktıktan sonra aracı eski haline getirip yada donanımlı satıyorlar. Ben bunları niye yazdım, Dağcılık, kayak, balık kamplı sazan,alabalık, serbest dalış vs.vs. gibi sporlarla uğraşıyorum, malzememin en uc noktaya kadar götürmek istiyorum, kamp kurduğum yere kadar gelmesini istiyorum, araçı traktör çekmesinden bıktım, aracımın ve tam off road araç yapacağım a dan z ye aynı zamanda günlük de kullanacağım benimle bütünleşecek aracım ve konfor da olacak, cam a kadar suya da gireceğim, çamurada gireceğim, aracım hem güçlü olacak hemde ekonomik olacak, evet ben Hilux 3.0 178 bg 2009-10-11 model düşünüyorum. Ne istediğimi söyledim, Disco ya baktım motor küçük ve torku az, land criser lpg lisine param yetiyor oda masraflı ve ömrü az, jeep dersen 2,7 uygun ama dayanıklı değil,jeep 4.7 disi güçlü fakat hem km de harcadığı gaz hemde lpg tankı bagajı dolduruyor yani uzun yol ve gündelik kullanılmayacak bir araç,L 200 2.5 instyl 178 bg de fena bir araç değil ama toyota hilux motoru da gücüde iyi gibi duruyor ne diyorsunuz? bu forumu ve bu konuyu hareketlendirelim biraz...