Hidrolik direksiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Manta Ray Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,512

Manta Ray

Ana Kamp
Yer
istanbul
Selamlar,
87 benzinli defendere discovery'nin hidrolik direksiyonu takılabilir mi?
Uygulayan var mı acaba, artı ve eksileri hakkında bilgisi olan.

Yardımlar için şimdiden çok teşekkür ederim...

Doğan Pektaş

Etiketler

Ynt: Hidrolik direksiyon

Sorduğum bir usta uymaoığını söyledi, hem direksiyon kutusu
hem de pompası büyük geliyormuş.
Başka merak eden varsa diye yazayım dedim...

İzmitte hidrolık yapan ustam var hersey dahıl 1.000.1.200 cıvarı bır rakam tutuyor bılgınız olsun.. otokar degıl tabıkı cıkma parcalardan 10 numara ıscılık yapıyor denedım gordum..

bildiğim kadarı ile defenderlerin orj. hidrolik direksiyonu yokmuydu... bence o daha iyi olur...

doğa_dostu' Alıntı:
bildiğim kadarı ile defenderlerin orj. hidrolik direksiyonu yokmuydu... bence o daha iyi olur...

bildiğiniz kadarıyla başlamıssınız bence dıye bıtırmıssınız :smiley:

öncelikle bildiğiniz kadarını açıklım evet orjinal otokar kıt var en son bu kitı sordugumda 1.750 cıvarında bır rakam soylemıslerdı uzerıne de ıscılık koydunuzmu 2.000 cıvarına yakın bır rakkam cıkmakta sızce daha ıyı ve onu tercıh etmekte sızın secımınız ;)

benım ustalarım BMW nın kutusunu kullanıp kasnak ve pompayıda kullanıp uyduruk bir sıstem kurdular cok uyduruk oldu.. herkesın kendı tercıhı tabıkı isteyen gider 2.000 e orjınal koyar isteyende 1,000 -1,200 cıvarına bunu koyar ben yapılmıs olanı gordugum ıcın tek parmakla defender dıreksıyonunu cevırmek hayal gıbıydı ama denedım muhhtesem olmus.. aradakı rakkam farkı defender ıcın yuksek bı rakkam o farkla da replıka celık jant koyarsınız çehresı değişir aracınızın tabı bunlar benım fıkırlerımdır benı baglar ısteyen olursa da ustalarıma yönlendırırım..

ben kayalardan otokar ürünü alıp komple çevirdim hidroliğe, valla hidroliğe çevirince rahatladım. nasıl kullanırım bunu diye kara kara düşünüyordum:smiley:

berk' Alıntı:
bildiğiniz kadarıyla başlamıssınız bence dıye bıtırmıssınız :smiley:

öncelikle bildiğiniz kadarını açıklım evet orjinal otokar kıt var en son bu kitı sordugumda 1.750 cıvarında bır rakam soylemıslerdı uzerıne de ıscılık koydunuzmu 2.000 cıvarına yakın bır rakkam cıkmakta sızce daha ıyı ve onu tercıh etmekte sızın secımınız ;)

benım ustalarım BMW nın kutusunu kullanıp kasnak ve pompayıda kullanıp uyduruk bir sıstem kurdular cok uyduruk oldu.. herkesın kendı tercıhı tabıkı isteyen gider 2.000 e orjınal koyar isteyende 1,000 -1,200 cıvarına bunu koyar ben yapılmıs olanı gordugum ıcın tek parmakla defender dıreksıyonunu cevırmek hayal gıbıydı ama denedım muhhtesem olmus.. aradakı rakkam farkı defender ıcın yuksek bı rakkam o farkla da replıka celık jant koyarsınız çehresı değişir aracınızın tabı bunlar benım fıkırlerımdır benı baglar ısteyen olursa da ustalarıma yönlendırırım..
doğru söylüyorsunuz ben aracı aldığımda zaten hidrolik olduğu için rahatım... ;)

Berk Bey,
teşekkür ederim aklımın köşesine yazıyorum sizin ustayı.

Discovery'nin hidroliğni hayli ucuza alma ihtimalim vardı o sebepten araştırıyordum,
ama kafam karıştı benim usta uymaz, maslak sanayideki Mehmet Ustada uyabileceğini söyledi
fakat ya aracı görmem ya da kutunun parça numarasını bilmem gerek dedi.
Kesin bir sonuca ulaşırsam buradan bilgi vericem merak edenler için.

arkadaşlar kendinizi yormayın ve üzmeyin ben yeni değişim yaptım huma otodan 700 tl ye orjınal kutuyu aldım kutu sıfır kullanılmamış ancak hatalı bulunup ingiltereye gidip hatası düzeltilip gelmiş kutusunda kullanılmamıştı kayalar otodan orjinal pompası 400 tl hidrolik depo 40 tl hortumlar topmal 30 tl direksiyon braketi 20 tl tekli kasnak 20 tl ikili kasnak ve pompanın bağlanacağı braket toplam 200 tl usta el emeği 300 tl rakamlar bu saydıklarımın tamamı orjınal parçalardır malesef fiyatlar bunlar bunların altın da mal etmek zor ancak çok fark ediyor buna değer kutuyu orjınal alın gerisi bir şekilde yapılabilir ancak direksiyon şakaya gelmez arkadaşlar saygılar

Doğrusu orjinal olanı takmak elbette, bende bir süre böyle idare edip
daha sonra orjinalini takıcam sanırım.

Benım araç hidrolikdi ama geçen akşam 60 cm kara saplandım dreksiyonu fazla zorladım kayış atladı bide alttaki kasnak yerinden düştü sanayiye götürüp yaptırdım tam çıkıyodum yine kayış atladı tekrar yaptırdım 3 km gittim baktım alttan bişi düştü 10 dk yolda alt kasnağı aradım kasnağı buldum da kasnağın civatasını bulamadım kara direksiyonda hiç çekilmiyo nasıl bi çalışmayla onu yerine taktırırz acaba

bende berk gibi BMW kutusu kullanıyorum oldukça yumuşak oldu herşey dahil 650 gibi bir rakama çıktı
site üyelerimizden Demiral yaptı kendisininde defenderi var 3yıldır kol kaslarıma yaptığım eziyete değmezmiş
hüseyin abi saoalsın

Bülent bey hayırlı olsun demek sonunda taktırdın hidrolık dereksiyon geliyormusun kayoff şenliklerine bizim adana gurubu olarak 10 araç geleceğiz gelirseniz görüşürüz

kokteknik' Alıntı:
bende berk gibi BMW kutusu kullanıyorum oldukça yumuşak oldu herşey dahil 650 gibi bir rakama çıktı
site üyelerimizden Demiral yaptı kendisininde defenderi var 3yıldır kol kaslarıma yaptığım eziyete değmezmiş
hüseyin abi saoalsın
güle güle kullanın bende yaptırmayı düşünüyorum.serıes 3 aracıma.bmw hangi serisinin direksiyonunu kullandınız acaba öğrenebilirmiyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,779
Kayıtlı Üye Sayımız
166,596
Kaydolan Son Üyemiz
Baybarss

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR