hid lights

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguzhan3434 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,059

oguzhan3434

Zirve
aracimda 4 tane hella 500luk var onlerde delici 2 tane yine hella marka var fakat verim alamiyorum malum grand cherokee lerin aydinlamasi hepten sikintili.hid 7' 55 watt zenon almayi dusunuyorum sizce nasil kullanan varmi ? daha iyi bir marka onerebilicek olan varmi ? yayici olarak bir adet alicam araca ortaliycam sizce nasil durur birtane alicagim icin en iyi en buyugunu almak istiyorum sigorta kutusundan rolelerden surekli bi ariza cikiyor tek lambaya dusmek istiyorum.hella 1000racing olana baktim 3000 olana baktim pek tatmin etmedi acikcasi tavsiyesi olan veya bu markayi kullananlardan yardim bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Hid Lights

oguzhan3434' Alıntı:
aracimda 4 tane hella 500luk var onlerde delici 2 tane yine hella marka var fakat verim alamiyorum malum grand cherokee lerin aydinlamasi hepten sikintili.hid 7' 55 watt zenon almayi dusunuyorum sizce nasil kullanan varmi ? daha iyi bir marka onerebilicek olan varmi ? yayici olarak bir adet alicam araca ortaliycam sizce nasil durur birtane alicagim icin en iyi en buyugunu almak istiyorum sigorta kutusundan rolelerden surekli bi ariza cikiyor tek lambaya dusmek istiyorum.hella 1000racing olana baktim 3000 olana baktim pek tatmin etmedi acikcasi tavsiyesi olan veya bu markayi kullananlardan yardim bekliyorum.

Merhaba,
yazınızdan anladığım kadarı ile 2si delici toplamda 6 adet sis farınız var ama aydınlatmsından memnun değilsiniz doğrumudur ?

bu konuyu ilk okuyan insan benim.bu kadar okunmaya rağmen hiç kimseden cevap gelmemesi çok ilginç.aydınlatma olayı tam bir çıkmaz,ben de gittim hella bayi ile konuştum,bana 2 delici 2 yayıcı üste takarız,öne 1 çift kısa ve uzun yanma özellikli takarız dedi,lambaların aydınlatma mesafesi ve ışığın nasıl dağıldığını dahi gösterdi çok aydınlatıcı bilgiler verdi,tabi fiyat da bayağı yüksek çıktı sadece lambalar 3500 tl yi buluyor,işcilik hariç.kimine göre led lamba daha iyi,kimine göre xenon daha iyi,benim içinse kriter 100-200 mt'de çok net aydınlatma ama hangi lamba,xenon mu,led mi,halojen mi?.ALLAH rızası için bir arkadaşımız cevap yazsın. :'( :'( :D

7" Hıd xenon delicilerden ben kullanıyorum. Sis farı gibi değil uçak projektörü gibi. Neredeyse 1 km aydınlatıyor diyebilirim. Ama siste işe yaramıyor aksine çok parlak olduğu için göz alıyor. Siste kullanmak için sarı farlardan takmak lazım.
Aslında kullanmak için elverişli ortamda gerekli, konvoyun en önünde olmanız şart çünkü arkada kalırsanız önünüzdekiler hiçbişey göremiyorlar o yüzden kullanamıyorsunuz. :D

Unutmadan dip not düşeyim. 55w 7" delici var bende. 105A aküm olmasına rağmen ilk açıldığında 40A akım çekiyor. Röle şart + iyi bir tesisat ve şarj dinamosuda.
Derya

Sent from my iPhone using Tapatalk

Malesef bu konuda hem satıcılar hemde kullanıcıların bilgileri çok yetersiz, bildiğimiz üzere delici, yayıcı,sis ve sürüş farı gibi branşları olan tüm ilave far gurubuna biz toptan sis farı deyip çıkıyoruz :smiley:..malesef her farı aracın her yerine takmak gibi bir uygulama şeklimiz var. yanlış seçilmiş veya yanlış yere montaj yapılmış farlardan randıman alma şansımız olmadığı gibi ufak bir örnek vermek gerekirse (sis için imal edilmiş)sis farını aracın yere en yakın olan kısmına monte etmediğimizde siste önümüzde bir perdeden başka bir işe yaramayacaktır..

arkadaslar ben gerekli seyi yaziyim gittim bi tane 7inc hid power xenon aldim gayet guzel yayici,aydinligi baya iyi.soyle bisey yaptim 2 delici hella 2 yayici (550)hella 1 adet hid power xenon bide sis farlarinin oldugu yere sari biraz daha ufak hella sis baglattim.goruntu guzel islevselligide gayet guzel oldu.hepsinde role var rolesiz olmaz.bunlari yaparken bi arkadasimiz devre kesici tavsiye etti oda yolda bakalim nasi olucak,birsuru kablo var yangin ihtimaline karsi aku bitmesine karsi onlem ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR