
numan33' Alıntı:Arkadaşlar,
ben HGS kartımı alırken, önümdeki kişiden memur arcına ait ruhsatı istedi. Adam, ruhsatın olmadığını söyledi. Memur, " Araç nerdeyse arayın, ruhsatın fotokopisini fakslasınlar" dedi. Adam, " Aracım yok! " dedi. Memur, " Aracınız yoksa, işlem yapamayız" dedi. Adam, " Yapmak zorundasınız. Televizyonda izledim. 31.Aralık son gün!" dedi. Memur, " Beyefendi, o mesaj aracı olanlar için " dedi. Adam, " Kardeşim, ben KGS kartımı da aynen böyle aldım. O zaman verdiler. KGS nin de son günü 31.Aralık. ben halen araç almadım. KGS içindeki param yanacak. HGS alıp, KGS içindeki parayı ona aktarmam lazım. " dedi.![]()
Ben gülmekten yardımcı olamadım ama, sıradaki diğer kişiler adamı ikna etmek için bayağı uğraştılar. Ve enteresan olan şey, adam ikna olmadı ve başka bir PTT şubesine gitti
Yurdum insanına bayılıyorum. Onlar da olmasa, bu memlekette tebessüm edecek birşey kalmayacak..
Herkes şükretsin, Devlet kafasına göre verse de, en azından HGS miz OGS miz var!!!!!
bariscim' Alıntı:garanti olsun diye bunu veriyorum diyerek 2.sınıf bir pul verdi.
Yazışmaları takip ettim ama elimdeki HGS pulu ile ben şimdi doğru pul sahibimiyim, yoksa fazla bedel mi ödeyeceğim anlamış değilim. Bunu net olarak görevliler bile bilmediğine göre sanırım burada da net olarak bilen yok diye mi düşünmeliyim?
bariscim' Alıntı:Numan Bey,
Geçde okumuş olsam, hikayenize çok ama çok güldüm. Güldüm de ne diyeceğimi de bilemiyorum. Bu şimdi güzel mi, değil mi?
Gültekin Bey, HGS kartınızın fotoğrafında anten ve çip bölümü açıkça görülüyor. Kartınızı bükmemeye dikkat edin. Bükmeden katlamadan kullandığınızda bir şey olmaz gibi duruyor. Güle güle kullanınız.Gültekin' Alıntı:Şeffaf PVC'ye yapıştırdığım etiketi dün kullanma fırsatım oldu, sorunsuz çalıştı.
Herhangi bir sorun yaşamadık.
Yardımlarınız için teşekkürler.
fsirin' Alıntı:Gültekin Bey, HGS kartınızın fotoğrafında anten ve çip bölümü açıkça görülüyor. Kartınızı bükmemeye dikkat edin. Bükmeden katlamadan kullandığınızda bir şey olmaz gibi duruyor. Güle güle kullanınız.![]()
güngör' Alıntı:Merhaba Alp,
ruhsatında aradığın cevap yazılı Araç Sınıfı bölümünde N2 yada M2 yazıyorsa yapılan işlem doğrudur.
fsirin' Alıntı:Karayollarında sınıf aracın dingil açıklığıyla ilgili. Dingil açıklığınız 3.2m'nin altındaysa 1. sınıf yeterli. Benim Küheylanda 2.85m olduğundan 1. sınıf oluyor. Detaylı bilgi için ;
http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/OGS.aspx
aslanahmet' Alıntı:Sprinterlerin en kısası bile 3.25 m aks mesafeli. Sizin karavan sanırım daha da uzundur. Karayolları açısından aracınız aks mesafesi 3.20 m den büyük olduğu için 2. sınıf araç sınıfına girmektedir.
numan33' Alıntı:Alp Bey, sizi tebessüm ettirebilen herşey güzeldir![]()
KGS Kartımda, 7,80 kr. kalmış. Otoban PTT' leri, şehir merkezlerine yönlendiriyor, şehir merkezleri otoban ptt lerine yönlendiriyor. Halen aktaramadım!! Kafaya taksam, 7,80' i aktarmam için; 57,80 para harcamam gerekir.
Syg.
mhmtabi' Alıntı:aşağıdaki bağlantıda gereken bilgiler verilmiş.
http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/