cevizkıran
Ana Kamp
Sevgili Cevizkıran Kardeşimiz..
Bir önerim var, soru şeklinde :
BU DARGINLIĞI,YANLIŞ ANLAŞILMALARI BIRAKIP; BARIŞALIM MI?
Bir çok forumda böyle ters başlayan, sonra dostluğa dönüşen tartışmalar oluyor.
Değerli abim..
yazdıklarınızı dikkatlice okudum.. daha önceden de uzun bir süredir yazmadan sessizce aranızdaydım zaten.. sizin yazılarınızı sessizce takip ettim. siz bilmiyordunuz.. bahsi geçen topiklerdeki olanları ben unuttum bile..
karavan konusunda bazı farklı fikirlerim var.. özellikle yerli karavan imalatçıları son derece ilkel çalışıyorlar.. bunları burada açıklamanın pek zamanı olduğunu sanmıyorum. açıklarsam bana kızacaklar, belki tepki yazıları ile tekrar karşılaşacağım.. bu yüzden bunları şimdilik rafa kaldırdım.
ancak yerli imalatçılara en önemli tavsiyem;
ben imalatçı olsaydım, (ortiz, başoğlu,erba gibi sermayesi daha iyi durumda olanlar özellikle) Avrupada 20 yıl önce üretilmiş bazı karavanları Türkiyede üretmek için yatırım yapardım..
bu markaların yeni modelleri pahalıdır. ama 20 yıl önceki üretimleri ucuzdur. bu modeller bizim yerli üretimlerimizden her konuda iyidir. bu karavanların mühendistlik projeleri o firmaların raflarında hazır duruyor. yıllar önce üretimlerini sonlandırmışlar.. gidip ucuza alınabilir, anlaşılabilir. sonuçta karavana özel bazı parçalar kalıplar alınabilir ve burada üretilebilinir..
aynı standart ölçülerde aynı kalitede, aynı markalarla..
1998 model Spirite 390 boş ağırlığı 720kg.profil resmimdeki karavan. burada üretilse ruhsatı ve plakası olsa ve 40.000 tl sıfırı olsa siz almazmıydınız bu güzelliği..??
bir türk firması bununla anlaşsın çatır çatır satar. hatta orta doğu, kafkasya her yerede satar.. yetiştiremez.. Avrupadaki bazı eski karavan modellerini Türkiyede üretme fikri güzel bir fikir bence.. ancak benim tek korkum, dövlet baba karşımıza çıkıp yolumuza çeşitli cin fikirleri ile taş koyarmı..??
Son düzenleme: