her marka araca yapılabilir.start stop .bozulan kontağa son

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zeynelyesilbas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,701

zeynelyesilbas

----^^çalışan makina kurcalanmaz^^---
Yer
elbistan
öncelikle yapılası kolay bir işlem.ben kendi cj 8 imde yaptım .skoda pkabımda yaptım kullanıyorum çokta memnunum.
gerekli malzemeler.
3 ayrı renkte kablo
çekme düğme
basma düğme

işlem.
aküden artı kısmından bağladığımız kabloyu içkısma alıyoruz;
bobinin artı kısmından aldığımız kabloyu iç kısma alıyoruz(düğmemizin nerede olmasını istiyorsak) bu iki kablomuzu çekme düğmemize bağlıyoruz bu düğmemizi çektiğimizde kontağı açma görevini yapacak.
marş dinamosundan eksi ucundan aldığımız kablomuzuda iç kısma alıyoruz,basma düğmenin bir girişine marştan gelen kabloyu diğer girişine de çekme düğmemizden bir bağlantı veriyoruz.çekme düğmenin hangi girişi olursa olsun farketmez.(ister aküden gelen girişe istersek bobinden gelen girişe ) bu basma düğmede marşın çalışma görevini yapacak.

bunu sadece kabloların ucunu kullanarak bozulan aracımızı tamirciye götürmek için düz kontak yapıpta gitmek içinde kullanabiliriz.

artık kontak gerektirmeyen bir aracımız var.sadece uzaktan kumandayı cebimizde gezdirerek rahatlaya biliriz.

çalınmaya karşılık gizli şartel bırakılabilir şahsen ben iki adet şartel kullanıyorum :D iki ayrı yere bıraktım :D

umarım faydası olur paylaşımın.

Etiketler
Ynt: her marka araca yapılabilir.start stop .bozulan kontağa son

Ben orjinalinin kullanımı taraftarıyım ama sonuç itibariyle proje olmuş tebrikler..sizden ricam işlemleri resimlerle desteklerseniz daha aydınlatıcı olucaktır..teşekkürler

orjinalini bende destekliyorumda.hani olmadık zamanlar için yazdım.resim yükleyeceğim olur.

çok teşekürler. şu an olmadık bir zamandayım. güzelim cj kontak problemi yüzünden yatıyor. yarın ilk işim bu anlattığınızı yapmak selamlar.

Selam. Güzel bir uygulama. Bu işlere yabancıyım, merak ettiğim bir konu var. Aracı bu yöntemle çalıştırdık diyelim, anahtar kullanmıyacaksak direksiyon kilidini nasıl çözüyorsunuz....

buruc' Alıntı:
Selam. Güzel bir uygulama. Bu işlere yabancıyım, merak ettiğim bir konu var. Aracı bu yöntemle çalıştırdık diyelim, anahtar kullanmıyacaksak direksiyon kilidini nasıl çözüyorsunuz....

iki şık var önümüzde.birincisi kontağı takıp sadece çevirmek.
ikincisi dreksiyon klidini sökmek .

teşekkür ederim takipdeyim.. :smiley:

çekme düğme

070320123577.jpg

akünün artı ucundan bağladığımız kabloyu .çekme düğmemizin bir girişine bağlıyoruz..

bobinin artı ucundan bağladığımız diğer kablomuzuda çekme düğmemizin diğer girişine bağlıyoruz.

070320123582.jpg

070320123579.jpg

marş dinamozun girişinden aldığımız elktriğide basma düğmeye balıyoruz.ve basma düğmemizin diğer girişi çekme düğmeden bir bağlantı yapıyoruz.

070320123581.jpg

080320123607.jpg

resimleri telefonla çektim hiçte kaliteli olmadı.anlatımda ii değil .bildiğini anlatabilmek de ayrı bir ustalık bbunu da öğrendik şimdi :D
işlem tamm. faydası olması umudumla.

Paylaşım için teşekkürler..güzel bir çalışma olmuş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR