Her Jant Araziye Uyar mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,668

Hulg

Kamp I
Yer
Erzurum
Arazi için lastikler farklı. Peki ya janlar için durum nedir. Her jant araziye dayanabilir mi, yoksa off road için de özel üretim jantlar mı vardır. Yerli jant markalarından hangilerini tavsiye edersiniz. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Her Jant Araziye Uyar mı?

her cant araziye dayanmaz nasıl arazi için üretilen lastikler iri dişli ve kaya zeminde zedelenmiyorsa derin darbelerde jantında dayanması gerekiyor aleminyum alaşım jantları tafsiye etmiyorum görüntü acısından güzeller fakat esnemedikleri için kırılma olabiliyor aracların fabrikasyon demir jantları iyidir birde bizim yapma jant dedigimiz jantlar vardır onlarda falanş ve sac kalınlıkları oldukca iyidir genelde of road yarışlarında bu jantları kulanırlar bu jantlarda jantın ofsetinide istedigin gibi ayarlata bilirsin

Yarışlarda gördüğüm muhtelif cantlar. Offsetleri, ebatları, vs değişse de genel yapı benzer..

DSCN3769.jpg

DSCN3773.jpg

DSCN3776.jpg

DSCN3819-1.jpg

DSC_0096-1.jpg

DSC_0107.jpg

DSC_0172.jpg

DSC_0177.jpg

Amerika'daki offroad dergileri, offroad jantlarını test ederken 100% kilit olan bir arabaya 3 tane lastikli jant, bir tane lastiksiz jant takıyorlar ve gazlıyorlar. Aynı parkurda bütün markaları test ediyorlar ve hangisinin metali en sağlam, darbelere karşı dayanıklı buluyorlar :smiley: bizim yerli jantlar veya aluminyum alaşımlılar ne olur bilmem...

Peki arkadaşlar ben de birşey sorayım. El yapımı diye tabir edilen jantları sürekli kullanmanın dezavantajı olurmu. Yoksa bu jantları sağlamlıklarından dolayı sadece ağır arazide kullanmakmı lazım. Teşekkürler.

el yapımı jantları sürekli kulana bilirsin sorun yok ben kulanıyorum aksine daha iyi saglam ve sorunsuz örnegi aşagıda

DSC01989.jpg

reis28 Çok teşekkür ederim. Bazı işlerimden dolayı jant işini hala halledemedim. Ama jantla ilgili yazıları görüncede araştırma ihtiyacı hissediyorum. Bilgi için tekrar teşekkürler.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Aracın harika görünüyor. Senin nivanın halini görünce insanın niva alası geliyor. Güle güle kullan.

Dursun usta yukarıdaki resimlerdeki 10 ve 6 kapı numaralı jeeplerdeki jantlardan arıyorum ama bir türlü bulamadım bilidiğin kaynak varmı lütfen yardımcı olurmsun. üstündeki lastiklerde olabilir sadece jant ta olabilir şimdiden teşekürler...

zahidemir' Alıntı:
Dursun usta yukarıdaki resimlerdeki 10 ve 6 kapı numaralı jeeplerdeki jantlardan arıyorum ama bir türlü bulamadım bilidiğin kaynak varmı lütfen yardımcı olurmsun. üstündeki lastiklerde olabilir sadece jant ta olabilir şimdiden teşekürler...

Kenan Çarpışantürk üretimini yapıyor.

tesekurler yardımcı olduğunuz için Kenan Çarpışantürk ile nasıl irtibat kurabilirim. Yada çalıştığı iş yeri imalathanesi varmı ? yardımcı olursanız sevinirim..

Adres
Mrk. Evren Oto Sanayii Sitesi.
2. Blok No:12
Esenyurt-İstanbul

Telefonlar&Fax:
Tel: 0212 - 672 06 11
Fax: 0212 - 672 95 90

E-Mail:
postmaster@bijonjant.com

Şube:
Dolapdere San Sitesi,
21. Ada No: 24
İkitelli-İstanbul
Tel: 0212 671 60 00

Kenan Çarpışantürk
Cep: 0532 - 244 38 64
E-Mail: kenan@bijonjant.com

Arif Çarpışantürk
Cep: 0532 - 769 00 68
E-Mail: arif@bijonjant.com

bu adreslerle irtibata gece bilirsiniz slmımı söyleyin

DURSUN USTA COK COK TESEKKUR EDİYORUM SELAMINIZI SÖYLEYECEĞİM..HAYIRLI GÜNLER.

scotoma' Alıntı:
Dursun usta çok başarılı bir araç olmuş daha önceleri aracı görüyordum ama aracın sana ait olduğunu yeni öğrendim

Tşkler arac bana ayitti cok başarılı işler yaptı hala camiyada dolaşan bir arac

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri