:hakkı57' Alıntı:toyota candır arman abiiiii ;D ;D
JUNİOR' Alıntı::
evet evet hakkıcım![]()
lynx255' Alıntı:Motor kulağının kopuk olduğunu ve nasılsa Diferansiyel içerisinde su bulunduğunu öğrendim.![]()
![]()
Masraflardayım aney aney aney... Dardayım aney aney aney...
Motor kulağına ve gergi bilyesine bir şey demiyorum ama bu diferansiyele su nasıl girer? Kapalı değil midir? Çözümü nedir?
Evet ustam da aynı şeyi söyledi. "İnce hortum takıp, uçlarını yukarıya vereceğim." dedi. Anlamadığım tamamen arazi mantığı ile yapılmış bir araçta neden fabrikasyon çıkışı olarak böyle bir hortum bulunmaz ki?ttogan' Alıntı:Merhaba,diferansiyel ve şanzımanda havalandırma tapaları vardır.
Bazı araçlarda fabrikasyon,bu tapalardan ince borular yukarılara uzanır.
Bazı offroad hazırlıklarında bu boru olmayan araçlarda özellikle yapılır.
Normalde seri geçişlerde problem olmazken suda beklenirse problem olur.
Çözümü buralara ince hortum veya boru takıp ucu yukarılara taşımaktır.
Örnek olarak bir Terrano incelemenizi salık verebilirim.
Zannetmem. Orada girdik, çıktık. Çok, çok fazla oyalanmadık ama daha önce Hasan ile göle girdiğimizde, oynadığımız oyunların haricinde, sabit olarak, abartısız yarım saatten fazla su içerisinde tuttuk arabayı. O zaman olmuş olabilir. Çamurdan olmuş olabilir. Canımı sıkan olması değil. Olacak tabi. Anasını ağlatıyoruz arabaların. Canımı sıkan; benim böyle bir ihtimali bilmiyor oluşum. Yoksa ben o manyak gibi yerlerden geçerken biliyorum ki; Rot ayarları gidiyor, akslar gidiyor, frenler gidiyor. Tüm bunları bile bile yapıyoruz. Bizim usta abiler ile diyaloğumuz şu şekilde; "Ustam bak! Ne gerekiyorsa, söyle!" Belli ki para hesabı yapılmıyor, söyle yapılması gereken şeyi, yapsın adam. Neden söylenmiyor? Hep kendimiz tecrübe ediyoruz..freelander99' Alıntı:acabaaa , yeşilvadide girdiğin su birikintisinin bu işte bir etkisi var mı dersin![]()
defransiyel yağı değişecek, belki mazotla yıkama yapılabiliyordur (motorda bu şekilde yıkama yapılabiliyor, tortuları çözmek için)
açılacakta dağıtılacak gibi bişi yok, bozma moralini.
Olduk, olduk biz. Hep seve, seve olacak değil ya. Bazen de sevile, sevile oluyor bu işler..kız babası' Alıntı:Bunlarıda ögrenince offroad cu olmaya bi tık daha yaklaşıyosun atıl abiiiiiiiii
Ne Am,erikan'ı, ne de Al,man'ı, yüzde yüz Türk Mal'ı.. Alırken, "Montajı, bizim ustalarımız yaparsa kilit ömür boyu garantide." denildi. Çok mu safım?freelander99' Alıntı:kim veriyor ömürboyu garanti? 2 yıl garanti, canları isterse 3.yıl için ücretsiz onarım,
ama sen araziye çıktıysan zaten garanti dışı.
suzuki bu, alman veya amerikan değil. alternatöre koruma çözümü bulamayan adam, defransiyele boru mu koyacak
defransiyel zaten konum itibariyle aşağıda, ve hareketli bir parça , buna boru koysan kaç cm koyacaksın?
suda oynadığında kapı hizasında suya giriyorsun , her koşulda defransiyel tamamen suyun içinde oluyor.
ayrıca borunun içine su ve çamur girerse , o zaman napacaksın? kaçarı yok o su defransiyele inecek. yani biraz mantıksız bir çözüm bence şnokel koyup, şnokele giren suyun tahliyesi olmadığından motora girmesi gibi bir durum oluşacak.
mevcut halinde en azından tıkanma sorunu yok.
Ya belki hortumu güneşliğe takacak şnorkel olarak kullanacak ştandartcım sende ne kadar karıştırıyorsun orayo burayıfreelander99' Alıntı:sen kilitten bahsediyorsun, bir dişli o, kırmadıktan sonra bişi olmaz ona
kırılırsa da kullanıcı hatasıdır o
hortum yukarıda olacak, ama o hortumun içine yıkama sırasında su , çamur geçişinde çamur girerse
doğrudan defransiyelin içine gidecek, başka gideceği yer yok çünkü.
bunu da bi sor bakalım ustaya ne diyecek...