Hep Yanınızda Taşıdıklarınız (EDC Genel)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TEKNOTURK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,470

TEKNOTURK

Ana Kamp
Yer
Afyonkarahisar
Web
www.teknodoga.com
EDC çakı-bıçak konusu oldukça renkli ve bilgilendirici gidiyor. Herkesin kendince vaz geçilmezleri olabiliyor.

Cebinizde, çantanızda, aracınızda "ya lazım olursa", "onsuz asla", "uğurum", "elimden düşmez" gibi nedenlerle hep taşıdığınız şeyleri de paylaşmak isteyen varsa renkli bir konu... ::smiley:

Saat, pusula, pda, düdük, iğne-iplik, çakı, anahtarlık, kalem, güneş gözlüğü, kitap, not defteri, paket lastiği, büyüteç v.b. aklınıza gelen, yanınızda bulunan ne varsa...

Şekil olarak altta olduğu şekilde bir düzen olursa, düzenli ve arşivlik bir konu olur.

Cebimde:
A,B,C,D taşırım ve şöyle işlerim için çok lazım olur, şöyle faydasını gördüm...

Çantamda:

Aracımda:

......... :
....................................

Bu kadar hobi sahibi olup hayata fark katan insanlardan dünya kadar parça döküleceğine şüphem yok :D

Etiketler
Ynt: Hep Yanınızda Taşıdıklarınız (EDC Genel)

Başlaması da ben den olsun :smiley:

Cebimde:
Cepte(pantolon), birşey taşımayı sevmiyorum. Bazen cüzdan. Karabina anahtarlık ve anahtarlar. Cüzdanda kendi yapımım süper minik tarak, kapalı bistüri(iyi amaçlar için). Kemerimde, yaptırdığım çift gözlü kılıfta, bir tane Leatherman P4, birtane de Victorinox MiniChamp taşırım. Yok gibidir, belli olmaz. Günlük birçok ihtiyacıma cevap verir zaten bunlar, sorun da oluşturmaz AVM gibi yerlerde.

Çantamda:
8-10 yaprak katlanmış kağıt havlu, biber gazı, telefon, iç tarafını tutturulmuş gizli 1-2 minik çengel iğne ve metal yaka klipsi(yolculuklarda gözlüğü biyerlere iliştirmek için). Çantaya karabiner ile tutturulmış termometreli minik pusula,, gözlük bezi, buff.

Minik çantamsı cüzdan:
Omuz çantası olsun, sırt çantası olsun hangisini yanıma alırsam alayım, içinde taşımak için minik bir çantam var. İhtiyacım olabilecek şeyler bu minik çanta ile yanımda olur.
Çakmak(sigara içmem), çakmağa sarılı paket lastiği, yarım boy tükenmez kalem, çift taraflı şeffaf bant 20-25cm(kaleme sarılı şekilde ya da katlanmış ince bir şekilde), minik boy nemlendirici krem, 3-5 adet dezenfektan tek kullanımlık jel, 1-2 kağıt sabun, 1-2 kolanyalı mendil, 30ml kolonya, ince bir tüp içinde karanfil tohumları(çaya atmadan olmaz :smiley: ), aspirin 1-2 adet, usb bellek, 1-2 sayfa katlanmış not defteri kağıdı.

Detaya girmeyeyim dedim ama baya bi yazı oldu o haliyle bile :smiley: Yazı olarak kalabalık görünse de hiç yer tutmayan şeyler bunlar. Özellikle minik çantamsı cüzdandaki sabit şeyler yer bile kaplamıyor, lazım olunca "keşke" dedirtmiyor.

Bunların haricinde aktiviteye göre birçok şeyler daha olabiliyor fakat en temel hali günlük(edc) tanımına uyacak şekli bunlar. ;)

Küçük omuz çantamda:
1. Bir kitap,
2. Fenix E01 fener,
3. Victorinox Hiker çakı,
4. Bir çakmak (sigara kullanmam), ;D
5. Silva karabinalı termometreli pusula
taşıyorum.... :smiley:

Ledli fener taşımayı bıraktım artık, cep telefonun flaş ışığını el feneri gibi kullanabiliyorum. Tabi bir de çakmak var, o da günlük yaşamda önümü görmeye yetiyor. :smiley:

CEBİMDE
--Nakit
--Mendil
--Çok sevdiğim tesbihim
--Tarağım

BEL ÇANTAMDA
--Kredi kartlarım
--Ehliyetim
--Kimlik kartlarım
--Kalem
--Fotoğraf

KEMERİMDE
--Çakım
--Cep telefonum
--Fotoğraf makinam

ARABAMDA
--Araç için gerekli malzemeler. (Hepimizin bildiği zincir, yangın söndürücü vs. eksiksiz.)
--Yedek çamaşır ve eşofman
--Saklama kabında piknik malzemeleri
--Dürbünüm
--Kovam ve fırça
--Gerekir diye battaniye yerine geçecek bir örtü
--Takım çantam
--Namaz kılmak için seccadem ve havlularım
--Gazete ve dergiler
--Traş losyonum
--Karayolları haritası
--İçmesuyu
--Sıvı sabun

Yanımda ya da çantada genellikle;

Asus A730W Pda
Firestell
Victorinox Classic SD
Arabada Harita Çantası (2009 KArayolları haritası ve silva pusula ile birlikte)
Maglite ya da Led Fener, Kampta Surefire G2 Nitrolon
Fotoğraf Makinesi

Selamlar...

tekno turk çakmak seçımı olarak ne önerırsınız ve avantajları neler örneğin zippo mu dupont mu ve avantajları bırde dıkkatıı şu çekti elma soymak yanı meyve fln kesmek ıçin yanınızda buuk boy bı çakı bulundurun.bunun yanında bisturi taşımak suçtur heberınız olsun bunun ıyı amacıda olamaz ne yanı amelıyat mı yapıcaksınız:smiley:)))

çanta vs. taşımayı sevmem
cebimde sürekli olan eşyalar
cüzdan,
nakit,
iphone,
leahterman micra,
düdük,
ufak led lenser fener,
anahtarlık olarak kullanılan karabina

yanımda;
nakit ,herbetz çakım.çakmak,
çantamda;
kalem ,bloknot,çakmak,3mt paracord,kitap ,ıslak mendil,paket lastiği,vict. çakım,

Cep telefonu(Samsung B2100 yada B2700)
Çakı(Victorinox)
El feneri,(+yedek pilleri)
Düdük,(plastik)
Çakmak(Küçük boyutlarda)
ve nakit(nakit bazen sıkıtı olabilir; belkide kart) (yurtdışı ise dolar, başka para birimine gerek yok)
Başka hiçbir şeye ihtiyacım yok...
Gökteki yıldızdan ben yine yolumu bulurum...
Ekstra olarak sayabileceğim bikaç şey var elbette ama başlıcaları az önce yazdıklarım: sonuçta başlık başlıca hep yanızmıda taşıyacaklarımızdı
görüyorumki herkes coşmuş... :smiley:
Diğerleri saymakla bitmez aslında ne kadar yazsanda illa ki bir eksiklik çıkar...
Ama çadır, uyku tululmu, olta takımı.. bunları sayabilirm ekstraların başlıcaları olarak
Birde altında iyi bir 4x4 ün varsa, pick-up filan...
of offf offffff.... diyim...
Tabi nakitin miktarıda önemli ;) Abartmamak lazım ama üç kuruşlada olmaz tabii...

karada denizde evde işte leathermanimi yanımdan hiç ayırmam onsuz bir şeyler eksik geliyor bana. ;D

Kolumda Casio Pro Trek PRG 130
Çantamda veya cebimde Buck X Tract Çok amaçlı Çakı
Kartlığımda kredi kartlarım, sıkıştırmayacak miktarda nakit
Cebimda Cep telefonum (Nokia E61)

Bunlar yeterli oluyor. ;D

Bunların bir kısmının ayrıntılı incelemesi için bloguma bakabilirsiniz ;)

http://umutspicks.blogspot.com

turan tactical' Alıntı:
Günlük taşıma çantam ve içerisindeki ufak tefek araçlar.

SDC17580.jpg

SDC17582copy.jpg

1-Oakley gözlük
2-Nike cüzdan
3-Malzeme ipi
4-Su geçirmez yara bantları
5-Kilitli karabina
6-AA ve AAA piller
7-Non-Lubricated kondom
8-Malzeme karabinası
9-Mp3 ve kulaklığı
10-Kağıt mendil
11-123A piller
12-Fenix fener
13-Kalem pil ile çalışan cep telefonu şarjı
14-Kershaw çakı
15-Zipper kelepçe
16-Çakmak
17-Anahtarlık üzerinde USB bellek, fener ve Gerber Clutch multitool
18-Tel testere
19-Tornavida seti
20-Hafıza kartı ve yedek GSM hattı

Ayrıca çantada olmayan Nokia telefon, Casio Pathfinder saat ve çantada resimden kaçan ıslak mendil, not defteri, kurşun ve tükenmez kalem günlük olarak taşıdığım araçlardır.

efndim günlük olarak taşıdığım ekipmanlar fener vic.swisschamp tuz şeker ıslak mendil gerber clutch wenger evogrip kımlıkler nakit telefon çengelli iğne ip dikiş seti anahtarlar biber gazı selpak kağıt kalem

EDC'im
Gerber Clutch Mini Chain
Victorinox Tinker

Ayrıca genelde haftaiçinde dışarı çıktığımda yanımda taşımadığım:
Gerber Suspension Multi Plier
Leatherman Charge AL
ve Opinel no:8 Carbone

Yanımda Buck Vantage - Pro çakım olmadan asla dışarıya çıkmam.

Buck.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri