Benim size tavsiyem Suzuki Jimny almanız. Masrafı ağır değildir. 2007-2010 bir model araç alıp rahatlıkla off-road'a hazır hale getirebilirsiniz elinizdeki bütçe ile. Arabanın motorunu komple sıfırlasanız 2000-3000 TL masrafı olur. Dayanıklı arabadır kolay kolay kırılmaz ve off-road için en yetenekli araçlardan biridir. Ben ağır offroad yapıyorum ve acımasızca her yere aracımla girip çıkıyorum. Arabamın nehirde yüzmüşlüğü bile var. Buna rağmen aracın 7 ayda bana sanayide çıkardığı tamir masrafı yaklaşık 4000 TL. Anlayacağınız ufak tefek şeyler hariç beni dağda bırakmadı veya sanayide haftalarca kalmadı.
Suzuki kullanmasam eyvallahta ,hiç öyle dediğiniz gibi değil yada yan sanayicisiniz, kaldıki 2000 liraya şahinin motoru bile zor toplanır , artı benzinle motorun toplanmasıyla dizel moturun toplanmasını karıştırmayın
Orjinal suzuki parçalarının landtan farkı yok
Orjinal parçalar her arabada aşırı pahalı, Land Roverda fark marka ustaların gözümde sterlin işareti çıkmasına sebep oluyor, orijinal parçaları satan anıldı , kaya idi, banka gibi çalışıyır, euro daha çıkmadan kuru yükseltiyorlar, birde ingiliz yan sanayide fena geçiriyorlar
Orjinal land rover parçalar yurtdışından alınırsa kargosu vergisi dahil , burdaki fiyatun en az % 25 altında kalıyor
Suzuki o kadar nazlı değil ona bişey demem ama parça işi aynı , bşde uzakdoğu şansı var ama ruhu yok
Amaç dağda bayırda sorunsuz, konforsuz gezmekse lada da alınır yani
Velasıl kerem hamama giren terler derler...